Αθλητισμός

Φιλικό με σημασία

Η Εθνική Ελλάδος υποδέχεται στις 21.30 στο «Καραϊσκάκη» την Πολωνία

Την ευκαιρία για να κάνει δοκιμές σε πρόσωπα και σχήματα θα έχει ο Φερνάντο Σάντος στο σημερινό φιλικό με την Πολωνία, στο οποίο είναι απαραίτητη η νίκη με φόντο μία θέση ως επικεφαλής ομίλου στην κλήρωση για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2014. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αντιμετωπίσει μία εκ των συνδιοργανωτριών του Euro 2012 στο γήπεδο «Καραϊσκάκη» (21:30-MEGA) και ο Φερνάντο Σάντος θα έχει τη δυνατότητα να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής αναμένεται να δοκιμάσει πρόσωπα και σχήματα ενόψει της συνέχειας των προκριματικών. Βέβαια μέχρι τον επόμενο επίσημο αγώνα υπάρχει ακόμα δρόμος, καθώς η αναμέτρηση με την Μάλτα εντός έδρας είναι προγραμματισμένη για τις 4 Ιουνίου αλλά ο Πορτογάλος έχοντας ήδη εφαρμόσει το 4-4-2 με ρόμβο, το 4-3-3 και το 4-2-3-1 θα κάνει τους δικούς του πειραματισμούς.

Την ίδια στιγμή όμως η νίκη στο φιλικό με την Πολωνία κρίνεται απαραίτητη, καθώς πλέον η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε μία μεγάλη ευκαιρία για μία ευνοϊκή κλήρωση στον δρόμο για το Μουντιάλ του 2014.

Συγκεκριμένα με νίκη επί της Πολωνίας και της Μάλτας στους δύο επόμενους αγώνες είναι πιθανό το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να βρεθεί σε θέση ισχύος, ενόψει της κλήρωσης των προκριματικών του επόμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Συγκεκριμένα θα είναι επικεφαλής σε όμιλο στην ευρωπαϊκή ζώνη και κάτι τέτοιο σημαίνει ότι θα αποφύγει αντιπάλους στον όμιλο όπως η Ισπανία, η Ολλανδία, η Αγγλία, η Γερμανία και οι πιο δυνατοί αντίπαλοι στον όμιλο της,  θα είναι περισσότερα στα μέτρα της όπως δηλαδή η Ελβετία, η Σερβία, το Μαυροβούνιο,η Ελβετία.

Η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας για το φιλικό με την Πολωνία ολοκληρώθηκε χθες με μία προπόνηση.

Οι 19 παίκτες που βρίσκονται στην αποστολή είναι οι: Τζόρβας, Χαλκιάς, Βύντρα, Τοροσίδης, Τζαβέλλας, Μόρας, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Νίνης, Φετφατζίδης, Σαμαράς, Μήτρογλου, Λυμπερόπουλος, Σαλπιγγίδης, Κονέ, Καφές, Λαγός.

Τζόρβας: Έχουμε

πολύ δρόμο ακόμη

Την άποψή του ότι η Εθνική Ελλάδος κάθε άλλο παρά έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή της στην τελική φάση του Euro 2012 που θα γίνει στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας εξέφρασε ο Αλέξης Τζόρβας, στο πλαίσιο εκδήλωσης που έγινε για την έναρξη της συνεργασίας της ΕΠΟ με τον όμιλο Forthnet. Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού δεν παρέλειψε να ζητήσει και τη συμπαράσταση των Ελλήνων φιλάθλων στα κρίσιμα ματς που ακολουθούν.

«Όλα τα παιχνίδια έχουν δυσκολίες. Και πιο πολύ αυτά που έχεις αντίπαλο μία ομάδα που δεν έχει κανένα άγχος και τίποτα να χάσει. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα για να μιλήσουμε για την πρόκριση στο Euro. Πρέπει να βλέπουμε ένα-ένα τα παιχνίδια» είπε αρχικά ο Έλληνας πορτιέρο για να συμπληρώσει:

«Αυτό που ακολουθεί με την Μάλτα εντός έδρας είναι πολύ σημαντικό. Πάντα όταν μπορείς να κερδίζεις, είναι καλύτερο από το να χάνεις. Και μόνο από πλευράς ψυχολογίας αν το δει κανείς… Στο φιλικό με την Πολωνία πρέπει για πολλούς λόγους να εμφανιστούμε καλύτεροι. Το επόμενο ματς με την Μάλτα στο Καραϊσκάκη είναι και αυτό καθοριστικής σημασίας. Μόνο και μόνο αυτό που σου παρέχει μια νίκη δεν μπορεί να στη δώσει κανείς. Και καλά να παίζεις εάν δεν παίρνει τη νίκη τα πράγματα γίνονται χειρότερα.

Μία νίκη θα μας βοηθήσει και βαθμολογικά, αφού αν επικρατήσουμε και της Μάλτας στο Καραϊσκάκη τον Ιούνιο, θα μπούμε στο γκρουπ των ισχυρών. Ελπίζουμε να έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας και στο σημερινό ματς. Να έρθει γιατί πάντα μας δίνει βοήθεια» κατέληξε.

Το αντίο

του Ζεβλάκοφ

Στην αντίπερα όχθη για την Πολωνία έχει ιδιαίτερη σημασία το φιλικό με την Ελλάδα για ένα ποδοσφαιριστή που έχει περάσει από τα γήπεδα της χώρας μας και ετοιμάζεται να πει το αντίο.

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Μίχαλ Ζεβλάκοφ επέλεξε να πει το αντίο από την Εθνική ομάδα της χώρας του στο συγκεκριμένο παιχνίδι και το γήπεδο της πρώην ομάδας του, του Ολυμπιακού.

Ο 34χρονος ποδοσφαιριστής θα καταγράψει την 102η συμμετοχή του με την Εθνική Πολωνίας. Την αποστολή της αντπάλου της Εθνικής Ελλάδας αποτελούν οι: Τουτόν, Σαντομιέρσκι, Μαλκόφσκι, Ντούντκα, Γκλικ, Γιόντλοβιετς, Γκλοβάσκι, Ρερνίτσακ, Σάντλοκ, Πίστσεκ, Βολάκιεβιτς, Ζεβλάκοφ, Ρότζερ, Μπλατσικόφσκι, Μουράφσκι, Ομπράνιακ, Πέτσκο, Μιερζεγιέφσκι, Παβλόφσκι, Βιλκ, Λεβαντόφσκι, Γιέλεν, Γκροσίτσκι, Κουχάρτσικ.

Διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο Άγγλος Μάρτιν Άτκινσον, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Σάιμον Λονγκ και Στιούαρτ Μπαρτ. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Σταύρος Τριτσώνης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το