Photo Gallery, Τοπικά

Φθορές στα γραφεία της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν προχθές το βράδυ στο Βόλο


 

Μικρής έκτασης επεισόδια που επικεντρώθηκαν στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ σημειώθηκαν προχθές το βράδυ στο Βόλο.

Μετά την αναγραφή συνθημάτων και τις ρίψεις μπογιάς σε στόρια κυρίως τραπεζικών καταστημάτων, στο στόχαστρο εξήντα περίπου ατόμων βρέθηκαν τα γραφεία της ΝΕ Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ στην οδό Δημητριάδος με Εργατικού Κέντρου.

Διαμαρτυρόμενοι για «το δολοφονικό σκηνικό που στήθηκε από τις δυνάμεις καταστολής στην απεργιακή πορεία στην Αθήνα όπου αστυνομικοί επιτέθηκαν στην πορεία και χτυπούσαν ανελέητα τους διαδηλωτές», εισήλθαν στα γραφεία της Νομαρχιακής, έγραψαν συνθήματα στους τοίχους, προκάλεσαν μικροφθορές σε Προεδρικά πορτραίτα και εκδίωξαν δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στα γραφεία.

Χθες ο κ. Σάκης Σκρίμπας, ένα από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονταν στη Νομαρχιακή, κατέθεσε στην Ασφάλεια Βόλου μήνυση κατ΄ αγνώστων προκαλώντας την απορία των αστυνομικών, καθώς στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ όπως και ο Γραμματέας της οργάνωσης ανέφεραν χθες πως ήταν γνωστοί εκείνοι που προκάλεσαν τα επεισόδια και τις φθορές.

«Πως είναι δυνατόν ο κ. Σκρίμπας να ενημερώνει τον Γραμματέα της Νομαρχιακής για την ταυτότητα των βανδαλιστών και στη μήνυσή του να στρέφεται κατ’ αγνώστων», διερωτήθηκαν σχετικά.

 

Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή) χαιρετίζει σε ανακοίνωσή της «τη μαζική συμμετοχή στην απεργία και τις διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα και καταγγέλλει την απρόκλητη δολοφονική επίθεση των δυνάμεων καταστολής ενάντια στην μεγαλειώδη απεργιακή πορεία στην Αθήνα, που είχε σαν αποτέλεσμα δεκάδες διαδηλωτές να βρεθούν στα νοσοκομεία, αρκετοί σοβαρά τραυματισμένοι και τουλάχιστον ένας από αυτούς να δίνει μάχη για την ζωή του με βαρύτατο τραύμα στο κεφάλι στο νοσοκομείο της Νίκαιας.. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι μια κυβέρνηση εγκληματιών, μεταφορικά και κυριολεκτικά! Για να περάσουν τον οδοστρωτήρα του «μεσοπρόθεσμου προγράμματος», για να δώσουν μήνυμα πυγμής στα αφεντικά τους την Τρόικα, τους βιομηχάνους και τους τραπεζίτες δεν διστάζουν να στείλουν τις δολοφονικές τους ορδές απέναντι σε μια ειρηνική διαδήλωση του λαού και της νεολαίας. Γελιούνται πικρά αν πιστεύουν ότι η δολοφονική βία θα σταματήσει την συνέχιση και κλιμάκωση της πάλης του λαού που θα ανατρέψει την κυβέρνηση της βίας και του αίματος, και θα ανατρέψει όλη αυτή την βάρβαρη πολιτική και το σάπιο πολιτικό σύστημα που την στηρίζει».

 

Το ΝΑΡ

Σε αντίστοιχη ανακοίνωση, το Νέο Αριστερό Ρεύμα (ΝΑΡ) καταγγέλλει «τη δολοφονική επίθεση των κατασταλτικών δυνάμεων κατ’ εντολή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στην απεργιακή διαδήλωση» και προσθέτει: «Είναι προφανές ότι υπήρξε σαφής εντολή από την κυβέρνηση να δοθεί το μήνυμα της σιδερένιας φτέρνας μπροστά στη γιγάντωση της λαϊκής οργής και της απεργιακής ανυπακοής. Εν αναμονή του νέου σφαγείου αντεργατικών μέτρων και του «συμφώνου για το ευρώ» από τη χούντα κυβέρνησης – ΕΕ-ΔΝΤ, η ισοπέδωση των λαϊκών δικαιωμάτων, η ποινικοποίηση των διαδηλώσεων, του μαζικού κινήματος και των ταξικών σωματείων έρχεται στην ημερήσια διάταξη.

Η κρατική τρομοκρατία δεν μπορεί να μας φοβίσει, αντιθέτως μας κάνει ακόμα περισσότερο οργισμένους και αποφασισμένους να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική και τους εκφραστές της. Με πολιτικό εργατικό κίνημα ρήξης και ανυπακοής σε κόντρα με τον ξεπουλημένο συνδικαλισμό, με την αντικαπιταλιστική αριστερά και το μέτωπό της, την κοινή δράση όλων των μαχόμενων δυνάμεων μπορούμε να ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα των αγορών, να επιβάλουμε την αντικαπιταλιστική διέξοδο για τα συμφέροντα του κόσμου της δουλειάς, να συντριβούν τα μνημόνια που αλυσοδένουν για δεκαετίες τη ζωή μας στις ορέξεις του κεφαλαίου».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το