Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Φαρμακοποιοί: Δεν αντέχουμε άλλο

Πανθεσσαλική συνάντηση φαρμακοποιών χθες στο Βόλο

Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η τελική γενική συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου, Μαγνησίας, όπου θα συζητηθεί συνολικά το ζήτημα των οφειλών των Ταμείων, όπως ΟΠΑΔ, ΤΑΠ-ΟΣΕ, ΤΣΑΥ, ΤΥΔΚΥ, ΓΕΑ, Οίκος Ναύτη και όποια άλλα ταμεία καθυστερούν στις πληρωμές, με πρόταση, την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων.

Χθες πραγματοποιήθηκε στο Βόλο συνάντηση των διοικητικών συμβουλίων των φαρμακευτικών συλλόγων της Θεσσαλίας, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα του κλάδου, μετά την ψήφιση του νόμου για τα φαρμακεία. Αποφασίστηκε ο συντονισμός της δράσης των τεσσάρων συλλόγων, αναφορικά με τις οφειλές των ασφαλιστικών Ταμείων. Οι φαρμακοποιοί επισημαίνουν σε σχετική ανακοίνωση ότι «το χρονικό διάστημα των 45 ημερών που η Πολιτεία έχει υποχρέωση να τηρεί, προκειμένου να εξοφλεί τους λογαριασμούς των φαρμακείων, δεν εφαρμόζεται, πλην ελαχίστων περιπτώσεων κι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ ακόμη. Με ύβρεις, με ψεύδη, με απειλές εναντίον ενός κλάδου επιστημονικού, που καλύπτει για έναν χρόνο σχεδόν την φαρμακευτική περίθαλψη, δεν χτίζεται κανένα σύστημα υγείας, αντίθετα ό,τι καλό έχει απομείνει, γκρεμίζεται. Τα φαρμακεία δεν αντέχουν άλλο να πιστώνουν την Πολιτεία. Έφθασε πλέον ο καιρός η Πολιτεία να τηρήσει τις υποχρεώσεις της».

Στο ΕΚΑΒ

Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις που είχαν προγραμματίσει από σήμερα οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, ύστερα από τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν για επίλυση των πορβλημάτων τους.

Κάλυψη μίας θέσης

γιατρού στη ΜΕΘ

Την πρόσληψη ενός γιατρού στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) του Νοσοκομείου Βόλου προωθεί το υπουργείο Υγείας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν:

-Αίτηση του ενδιαφερομένου

-α. Αντίγραφο πτυχίου ή φωτοτυπία επικυρωμένη για τους ιατρούς που έχουν αποφοιτήσει από ιατρική σχολή χώρας μέλος της Ε.Ε.

β. άδεια άσκησης ιατρικού επαγγέλματος για τους ιατρούς που έχουν αποφοιτήσει από ιατρική σχολή χώρας εκτός Ε.Ε. και βεβαίωση ΔΙΚΑΤΣΑ.

-Τίτλος ιατρικής ειδικότητας :

α. Για Μ.Ε.Θ. όλων των Νοσοκομείων πλην των παιδιατρικών: Παθολογία ή Καρδιολογία ή Χειρουργική ή Πνευμονολογία ή Αναισθησιολογία.

β. Για Μ.Ε.Θ. Παιδιατρικών Νοσοκομείων: Παιδιατρική ή Παιδοχειρουργική. Επίσης ιατροί με ειδικότητα των Μ.Ε.Θ. Ενηλίκων μόνον εφόσον έχουν εργασθεί μετά τη λήψη της ειδικότητας για χρονικό διάστημα 18 μηνών στις ειδικότητες αυτές, σε Παιδιατρικά Νοσοκομεία.

γ. Για Μ.Ε.Ν. Νεογνών: Παιδιατρική

-Βεβαίωση εκπλήρωσης υπηρεσίας υπαίθρου ή τυχόν νόμιμης απαλλαγής ή αναστολής.

-Φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητα ή άλλου εγγράφου, δημόσιας αρχής από το οποίο προκύπτει η ιθαγένεια.

-Υπεύθυνη δήλωση ότι ο ιατρός εφόσον επιλεγεί δεν θα ασκεί ελεύθερο επάγγελμα και δεν θα κατέχει άλλη δημόσια ή ιδιωτική θέση.

Ομιλία

για τη νόσο

Alzheimer

στον Ιωλκό

Ενημερωτική ομιλία για τη Νόσο Alzheimer από μέλη της Μονάδας Αντιμετώπισης Νόσου Alzheimer (Μ.Α.Ν.Α.), διοργανώνουν η Δημοτική Ενότητα Ιωλκού Δήμου Βόλου και η Κοινωφελής Επιχείρηση-Πολιτιστικός Οργανισμός Ιωλκού, την Τετάρτη 6 Απριλίου 2011, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Ιωλκού (Ανακασιά).

Η Μονάδα Αντιμετώπισης νόσου Alzheimer λειτουργεί τα τελευταία 6 χρόνια στις Αλυκές Βόλου και αποτελεί επιστημονική μη κερδοσκοπική εταιρεία που απευθύνεται σε άτομα που πάσχουν από τη συγκεκριμένη νόσο ή άλλη μορφή άνοιας. Εκτός από τους ασθενείς απευθύνεται στους φροντιστές τους και στην οικογένειά τους. Περιλαμβάνει το Κέντρο Ημέρας, το Οικοτροφείο και την Μονάδα Στήριξης της οικογένειας.

Η νόσος Alzheimer αποτελεί την πιο συχνή μορφή άνοιας και γι’ αυτό είναι επιτακτική η ανάγκη ύπαρξης τέτοιων σημαντικών δομών. Το έργο που επιτελείται από εξειδικευμένους επιστήμονες είναι πολύ αξιόλογο και όσον αφορά την αντιμετώπιση της νόσου αλλά και την πρόληψη. Γιατί μέλημα πρώτα πρέπει να είναι η προστασία  της υγείας μέσα από την πρόληψη και την πρώιμη διάγνωση και κατόπιν η διαχείριση της ασθένειας.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Αλλεπάλληλες εξαφανίσεις και θάνατοι ξένων τουριστών – Ο καύσωνας βασικός «ένοχος»

Προβληματισμό και ανησυχία προκαλούν στα ξένα ΜΜΕ οι εξαφανίσεις και οι θάνατοι των ξένων τουριστών…

22 Ιουνίου 2024

Πάρνηθα: Ανατροπή στην υπόθεση ξυλοδαρμού των εθελοντών

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση ξυλοδαρμού των εθελοντών στην Πάρνηθα…

21 Ιουνίου 2024

Η Χριστίνα Πολίτη για τον Αλέξανδρο Παπαδόπουλο: «Τίποτα δε θα είναι το ίδιο χωρίς εσένα»

Δύσκολες είναι οι τελευταίες ώρες για τη Χριστίνα Πολίτη, αφού «έφυγε» από τη ζωή πολύ…

21 Ιουνίου 2024

Κυριακή της Πεντηκοστής – Εορτή του Αγίου Πνεύματος – Oι ναοί που πανηγυρίζουν στη Μαγνησία

Την γενέθλιο ημέρα της Εκκλησίας, κατά την οποία ξεκίνησε την πορεία και το έργο της…

21 Ιουνίου 2024

«Ν’ αρχίσουν άμεσα έργα που θα λύσουν τα πραγματικά και χρόνια προβλήματα της περιοχής της Βαμβακουργίας»

"Ν’ αρχίσουν άμεσα έργα που θα λύσουν τα πραγματικά και χρόνια προβλήματα της περιοχής της…

21 Ιουνίου 2024

Προφυλακίστηκαν δυο άτομα για ενδοοικογενειακή βία στα Τρίκαλα

Δυο από τις πρώτες προφυλακίσεις για ενδοοικογενειακή βία καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στα Τρίκαλα και…

21 Ιουνίου 2024