Αθλητισμός

Φαβορί ο Αλεξίου

Για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των «κυανολεύκων»

 

 

* Τρεις παίκτες από ΑΕΚ και Πανιώνιο απέκτησε η Νίκη

 

Ο Αλέξης Αλεξίου προβάλλει ως το φαβορί για να καθίσει στον πάγκο της Νίκης και σήμερα ίσως έχουμε και επίσημη ανακοίνωση, αν επιτευχθεί οριστική συμφωνία. Τον Σέρτζιο Αμπντουραχμάνι απέκτησε η βολιώτικη ομάδα ως δανεικό από την ΑΕΚ, «έκλεισαν» οι νεαροί Κοντοχρήστος και Σπυρόπουλος από τον Πανιώνιο, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον για τον Φροξυλιά της «Ένωσης». Κοντά σε συνεργασία με την «κυανόλευκη» ΠΑΕ βρίσκεται ο Γιώργος Δαλούκας. Σήμερα συνεδριάζει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για να δώσει πιστοποιητικά στους συλλόγους Β’ και Γ’ Εθνικής.

 

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

 

Ο Αλέξης Αλεξίου φαίνεται πως είναι ο εκλεκτός της διοίκησης της ΠΑΕ. Νίκη για τη θέση του προπονητή. Με τον 48χρονο τεχνικό οι «κυανόλευκοι» είχαν μιλήσει πριν λίγες μέρες, αλλά χθες επικοινώνησαν και πάλι μαζί του ζητώντας του να έρθει στην ομάδα. Πάντως ακόμη δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία, κάτι που ίσως γίνει σήμερα. Βέβαια η διοίκηση βρίσκεται σε επαφή και με άλλους προπονητές σε περίπτωση που «ναυαγήσει» η συγκεκριμένη περίπτωση.

Ο Αλέξης Αλεξίου γεννήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου του 1963. Ως ποδοσφαιριστής έκανε σπουδαία καριέρα στο κέντρο της άμυνας. Ξεκίνησε από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και το 1986 έκανε το μεγάλο άλμα στον Ολυμπιακό, με τον οποίο στέφθηκε πρωταθλητής το 1987 και κυπελλούχος το 1990. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς μεταπήδησε στον ΠΑΟΚ τον οποίο ενίσχυσε για μια επταετία. Αγωνίστηκε και στην Εθνική ομάδα, ενώ συμπεριλήφθηκε στην 22αδα για το Μουντιάλ των ΗΠΑ το 1994 κάνοντας μια συμμετοχή στην αναμέτρηση με τη Νιγηρία.

Μετά ακολούθησε την προπονητική οδό. Δεν έχει μεγάλη θητεία σε συλλόγους, αφού επί σειρά ετών διατέλεσε ομοσπονδιακός τεχνικός κοουτσάροντας τόσο τους Νέους όσο και τους Παίδες. Μάλιστα ήταν εκείνος που οδήγησε την Εθνική Νέων στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2008. Όσον αφορά τα εγχώρια πρωταθλήματα έχει εργαστεί στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης και την Ηλιούπολη ως πρώτος προπονητής, ενώ έχει εργαστεί και στο προπονητικό τιμ του ΠΑΟΚ.

Από κει και πέρα γίνονται προσπάθειες για την πρόσληψη τεχνικού διευθυντή. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτός θα είναι ο Γιώργος Δαλούκας, εφόσον δεν ευοδωθούν οι ενέργειές του για επιστροφή στην ελληνική διαιτησία.

 

Πήρε δανεικό

τον Αμπντουραχμάνι

Στο μεταξύ χθες η ΠΑΕ ΑΕΚ πρόλαβε τη Νίκη. Κι αυτό γιατί μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ανακοίνωσε ότι παραχώρησε τον Σέρτζιο Αμπντουραχμάνι στη βολιώτικη ομάδα. «Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει τη συμφωνία με την Νίκη Βόλου για την παραχώρηση του ποδοσφαιριστή Serxhio Abdurahmani ως δανεικού έως τις 30/6/2012» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Ο εν λόγω ποδοσφαιριστής θεωρείται ένας από τους καλύτερους επιθετικούς που βρισκόταν στη β’ ομάδα της «Ένωσης». Είναι γεννημένος στις 17 Ιουνίου του 1992 και πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα Νέων της Σούπερ Λιγκ. Ο 19χρονος κυνηγός αρχικά είχε συμφωνήσει με τον ΠΑΟ Γλυφάδας, αλλά στη συνέχεια τα «έσπασε» με την αθηναϊκή ομάδα και επέστρεψε στην ΑΕΚ, η οποία με τη σειρά της τον παραχώρησε δανεικό στη Νίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από Αθήνα οι «κυανόλευκοι» κατάφεραν να «κλείσουν» χθες και τους Χρήστο Κοντοχρήστο και Παναγιώτη Σπυρόπουλο ως δανεικούς από τον Πανιώνιο. Ο Χρήστος Κοντοχρήστος, γεννήθηκε στις 3/1/1991 και πέρσι τον Ιανουάριο είχε δοθεί δανεικός στον Ναυπακτιακό Αστέρα. Είναι μέσος και έχει χριστεί διεθνής με την Εθνική Νέων. Ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος είναι 19 ετών και παίζει ως αριστερός μπακ.

Επίσης υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τον Ελληνοκύπριο Δημήτρη Φροξυλιά. Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους εν ενεργεία παίκτες στην ακαδημία της ΑΕΚ, ο οποίος μάλιστα έχει παίξει και σε αγώνα Γιουρόπα Λιγκ εναντίον της Άντερλεχτ, γινόμενος ο πιο μικρός σε ηλικία παίκτης της «Ένωσης» σε ευρωπαϊκό ματς. Είναι 18 ετών, επιθετικός μέσος και είναι πολύ πιθανόν σήμερα να ντυθεί στα «κυανόλευκα».

Συζητήσεις έχουν γίνει και με τον Τάσο Κουκουλέκη. Ο νεαρός μέσος είχε φορέσει και παλιότερα τη φανέλα της Νίκης, κάτι που ίσως γίνει και φέτος.

Όπως είναι γνωστό «κυανόλευκος» είναι ήδη ο 20χρονος τερματοφύλακας Γιάννης Αγριόδημος που αποκτήθηκε από τον ΓΣ Αλμυρού, ανανέωσε τη συνεργασία ο Χρήστος Ζαρίφης, ενώ συμφώνησαν να συνεχίσουν στη βολιώτικη ομάδα οι Κώστας Κυπτίου και Κώστας Βλαχοκυριάκος.

Εξάλλου η διοίκηση της ΠΑΕ Νίκη έχει έρθει σε επαφή με τους Βαγγέλη Στουρνάρα, Στέλιο Μαϊστρέλλη, Γιάννη Τσάγγαρη, Περικλή Μπουσινάκη, Φώτη Τάσσο, Γιάννη Χρυσοχοΐδη και Παναγιώτη Πετρά και ελπίζει να βρεθεί η «χρυσή τομή», ώστε οι παραπάνω ποδοσφαιριστές να μείνουν στην ομάδα και τη νέα σεζόν.

Τέλος, δεν διεξήχθη η προγραμματισμένη για χθες πρώτη προπόνηση της Νίκης. Κι αυτό γιατί η διοίκηση της ΠΑΕ αποφάσισε πρώτα να κλείσει το θέμα προπονητή και μετά να γίνει η πρώτη συγκέντρωση του ποδοσφαιρικού τμήματος.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το