Photo Gallery, Τοπικά

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Ανάβρα

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων στη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες στην Ανάβρα Μαγνησίας

 

Υπό μερικό έλεγχο είχε τεθεί η πυρκαγιά σε δασική περιοχή της Ανάβρας χθες το βράδυ, με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να παραμένουν στην περιοχή. Μόλις νύχτωσε όμως αποχώρησαν τα δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 3 χθες το μεσημέρι, σε δύσβατη ορεινή περιοχή και σε αρκετά μεγάλη απόσταση από το χωριό. Μόλις έγινε αντιληπτή ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η κινητοποίηση ήταν άμεση και μεγάλη. Στην κατάσβεση πήραν μέρος πυροσβέστες από τη Μαγνησία και τη Φθιώτιδα, το πεζοπόρο τμήμα και δύο πυροσβεστικά «καναντέρ».

Η φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή «Ρουφαΐλια», κοντά σε κτηνοτροφικές μονάδες, σε απόσταση περίπου οκτώ χιλιομέτρων από το χωριό. Δεν κινδύνευσαν ούτε οι κτηνοτροφικές μονάδες, ούτε κατοικίες.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δύσβατη περιοχή, γι’ αυτό και κρίθηκε αναγκαία η συνδρομή του πεζοπόρου τμήματος και των πυροσβεστικών αεροπλάνων. Αργά χθες το βράδυ, όπως έγινε γνωστό από το πυροσβεστικό κλιμάκιο Αλμυρού, η φωτιά είχε περιοριστεί σε χαράδρα.

Στην κατάσβεση παίρνουν μέρος 10 οχήματα με 25 πυροσβέστες και το πεζοπόρο τμήμα με 20 πυροσβέστες. Η περιοχή έχει κυρίως πουρνάρια και όπως υπολογίζεται, η φωτιά δεν επεκτάθηκε σε μεγάλη έκταση. Η αιτία είναι άγνωστη, δεν αποκλείεται όμως να οφείλεται και σε αμέλεια με υπεύθυνο τον ανθρώπινο παράγοντα.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το