Photo Gallery, Αθλητισμός, Πρώτο Θέμα (old)

Υποβιβάζεται ο Ολυμπιακός Β.

 

Μετά από απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λιγκ που λήφθηκε στις 5 τα ξημερώματα

 


 

Μέχρι το Ευρωπαϊκό δικαστήριο

θα φτάσει η βολιώτικη ομάδα

 

Στη Β’ Εθνική υποβιβάζονται ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα για την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων, με απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας που εξεδόθη στις 4:50 τα ξημερώματα της Πέμπτης. Εκτός ποδοσφαίρου εφ’ όρου ζωής οι Αχιλλέας Μπέος και Μάκης Ψωμιάδης. Από 300.000 ευρώ πρόστιμο η κάθε ΠΑΕ και από 90.000 ευρώ στα πρόσωπα. Αθώος ο Γιάννης Παπακώστας, ενώ σώζονται Λάρισα και Πανσερραϊκός. Αιχμές ότι η απόφαση είναι πολιτική άφησε ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Β. Θανάσης Χαρμάνης.
Έπειτα από μαραθώνια συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης, η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λιγκ αποφάσισε τον υποβιβασμό των ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα, «δια της καταλήψεως της τελευταίας θέσης στον βαθμολογικό πίνακα». Αυτό προφανέστατα σημαίνει πως (όπως συνέβη με την υπόθεση του Ηρακλή και την παραμονή του Αστέρα Τρίπολης) η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός ανεβαίνουν δύο θέσεις και διατηρούνται στην κατηγορία! Από τη στιγμή, άλλωστε, που υπάρχει δικαστική απόφαση, η επικύρωση της βαθμολογίας δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο.
Παράλληλα, στις δύο ΠΑΕ επιβλήθηκε και πρόστιμο 300.000 ευρώ έκαστη. Στον Αχιλλέα Μπέο και τον Μάκη Ψωμιάδη επιβλήθηκαν οι ποινές: α) απαγόρευσης εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας σχετίζεται με το ποδόσφαιρο εφ’ όρου ζωής, β) απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ’ όρου ζωής και γ) πρόστιμο 90.000 ευρώ.
Για την Καβάλα, εξάλλου, η πειθαρχική δίωξη για παραβάσεις του κανονισμού περί ντόπινγκ κηρύχθηκε άκυρη, ενώ ο προπονητής Γιάννης Παπακώστας απαλλάχθηκε όλων των κατηγοριών.
Αναφορικά με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού Βόλου στο Γιουρόπα Λιγκ, αυτή δεν κινδυνεύει μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση. Αν η ποινή διατηρηθεί και σε δεύτερο βαθμό, τότε η UEFA αναμένεται να αποφασίσει τον αποκλεισμό των Βολιωτών από την Ευρώπη, καθώς όπως έχει επανειλημμένως τονιστεί, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα κινηθεί μόλις υπάρξουν αποφάσεις από τα αθλητικά δικαστήρια.

Έφεση θα υποβάλλει

ο Ολυμπιακός Β.

Όλες οι ποινές είναι εφέσιμες. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου θα υποβάλλει έφεση σήμερα (έχει δικαίωμα μέχρι και τη Δευτέρα) στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο της ΕΠΟ, η οποία θα πρέπει να εκδικαστεί μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, καθώς αμέσως μετά τα δικαστήρια κλείνουν λόγω θέρους.

Σε περίπτωση που και η απόφαση της Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Οργάνου Εφέσεων της ΕΠΟ (θεωρείται τελεσίδικη) είναι καταδικαστική για τους «ερυθρόλευκους», εκείνοι προσανατολίζονται να καταφύγουν στα πολιτικά δικαστήρια ακολουθώντας το παράδειγμα του ΟΦΗ. Δηλαδή θα επιδιώξουν να πετύχουν προσωρινή διαταγή για να μην αρχίσει το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, ενώ παράλληλα θα προσφύγουν και στο CAS (Ευρωπαϊκό Δικαστήριο). Με άλλα λόγια η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου είναι αποφασισμένη να παλέψει με όλες τις δυνάμεις της, προκειμένου να ανατρέψει την απόφαση, που οδηγεί τη βολιώτικη ομάδα στη Football League.

Σαφέστατες αιχμές ότι η απόφαση ήταν προϊόν πολιτικών πιέσεων άφησε ο δικηγόρος του Ολυμπιακού Βόλου κ. Θανάσης Χαρμάνης, κάνοντας μία λιτή δήλωση από το Λουξεμβούργο: «Τα χαράματα θα γυρίσουμε στην Ελλάδα και ελπίζουμε να μη ρίξουν και το αεροπλάνο της επιστροφής, όπως έριξαν και τον Ολυμπιακό χαράματα. Το θέμα έχει φύγει από το νομικό μέρος».

Λίγες ώρες αργότερα ο κ. Χαρμάνης εξέδωσε γραπτή δήλωση όπου αναφέρει τα εξής: Χρειάσθηκαν 30 χρόνια ποινικής δικηγορίας για να μάθουμε ότι είναι δυνατόν να καταδικασθεί δράστης δωροδοκίας, σε άγνωστο τόπο και χρόνο, σε άγνωστα πρόσωπα και με άγνωστα ανταλλάγματα, ή δράστης παράνομου στοιχηματισμού, χωρίς κωδικούς, εταιρείες ή χρήματα, που αποτελούν το σώμα του εγκλήματος. Επίσης χρειάστηκαν 30 χρόνια για να νοιώσουμε μια τόσο βάναυση προσβολή του νομικού μας πολιτισμού, για τον οποίο ως χώρα επαιρόθεμα , πλην όμως απεδείχθη περίτρανα ότι είμαστε τραγικά ελλειμματικοί έναντι των πάλαι ποτέ «οπισθοδρομικών» γειτόνων μας, που εφάρμοσαν τις οδηγίες της UEFA

Θλίβομαι ειλικρινά ως Έλληνας δικηγόρος, γιατί μέχρι σήμερα είχα ως σημαία μου την κατά συνείδηση δικαστική κρίση. Θλίβομαι ειλικρινά γιατί μετείχα σ’ ένα έντιμο πλην εκ γενετής μάταιο δικαστικό αγώνα, υπερασπιζόμενος τα δίκαια μιας ομάδος, ενός περήφανου γι’ αυτήν Βολιώτικου λαού, που είδε χαράματα(!) τα όνειρά του να γκρεμίζονται, γι άλλη μια φορά μετά την απώλεια των Μεσογειακών Αγώνων.

Αρχίζει, όμως, ένας καινούργιος αγώνας σε ΟΛΕΣ πλέον τις δικαιοδοτικές βαθμίδες, με τα νομικά επιχειρήματα του οπλοστασίου μας, που παραβλέφθηκαν ή αγνοήθηκαν στον πρώτο βαθμό, με την κρυφή ελπίδα ότι τελικά στο δεύτερο βαθμό, μόνο νομικά επιχειρήματα θα επικρατήσουν».

 

 «Ο Ολυμπιακός Β. θα

δώσει μάχη μέχρι τέλους»

Άμεση ήταν η απάντηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου στην απόφαση που τον καταδικάζει σε υποβιβασμό. Οι «ερυθρόλευκοι» δηλώνουν αποφασισμένοι να δώσουν «μάχη μέχρι τέλους», ενώ προσκαλούν σε σύσκεψη όλους τους φορείς για σήμερα στις 14.00 στο Δημαρχείο Βόλου. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Για όσους ακόμη ονειρεύονται ένα νομικό πολιτισμό που τηρεί απαρέγκλιτα την νομιμότητα των αποδείξεων… Για όσους ακόμη ονειρεύονται ότι καταδικαστικές αποφάσεις για αδικήματα, όπως η δωροδοκία και το στοίχημα κάπου, έστω και σαν υστερόγραφο, θα πρέπει να αναφέρουν τα δώρα και τα συγκεκριμένα περιουσιακά οφέλη του υπαιτίου για τα προσχήματα, έστω…
Για όσους ακόμη ονειρεύονται ότι στον ελληνικό αθλητισμό συγχωρείται σε μια επαρχιακή ομάδα το δικαίωμα στην αγωνιστική υπέρβαση και ένα σκίρτημα χαράς στα πρώτα της ταξίδια, εκτός συνόρων…
Για όσους ακόμη ονειρεύονται και δεν θέλουν να ξυπνήσουν πέντε η ώρα τα χαράματα για να ζήσουν ένα εφιάλτη, μια ομάδα να στιγματίζεται ανεπανόρθωτα, να ταπεινώνεται, με αποδείξεις, όπως καφενειακού επιπέδου συζητήσεις μεταξύ αγνώστων, εικοτολογίες και προκατειλημμένες εκτιμήσεις, αλλά σύμφωνα με τις αρχές της Δίκαιης Δίκης και της αναζήτησης της ουσιαστικής Αλήθειας. Τότε ναι, κάθε ποινή δεκτή.
Γι’ αυτούς τους λίγους ο Ολυμπιακός Βόλου θα δώσει τη μάχη του μέχρι τέλους. Γιατί τα παραπάνω δεν είναι μόνο όνειρα, αλλά και η ταυτότητα μιας κοινωνίας που θέλει να ευνομείται
Παρακαλούνται οι ηττηθέντες εντός των αγωνιστικών χώρων, αλλά, κατά δήλωση τους, άμεμπτοι, να μην συνωθούνται εντός του διαδρόμου… Καταντάει γελοίο.
Τέλος, η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ προσκαλεί σε σύσκεψη όλους τους φορείς, αύριο Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011 και ώρα 14:00 στο Δημαρχείο Βόλου (αίθουσα εκδηλώσεων) σχετικά με το μέλλον της ομάδας».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

1 Comment

Μοιραστείτε το