Photo Gallery, Τοπικά

Υπέρ του ευρωομολόγου ο Φ. Κουβέλης

Προσυνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς χθες στο Βόλο

Υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγου τάχθηκε χθες από το Βόλο ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, που ήταν ο κεντρικός ομιλητής προσυνεδριακής συνέλευσης του κόμματος.

Σε προσυνεδριακή τροχιά για το 1ο Συνέδριό της (31 Μαρτίου-3 Απριλίου στην Αθήνα) βρίσκεται η «Δημοκρατική Αριστερά».

Προσυνεδριακή συνέλευση πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο δημαρχείο του Βόλου, με ομιλητή τον βολιώτη πρόεδρο του κόμματος κ. Φώτη Κουβέλη, ενώ συζητήθηκαν οι θέσεις του κόμματος για την πολιτική, τη δράση για την κοινωνία και τη χώρα.

Ο κ. Κουβέλης το πρωί συναντήθηκε στο δημαρχείο του Βόλου με το δήμαρχο κ. Π. Σκοτινιώτη.

Ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε στο συνέδριο που πραγματοποιείται στις 31 Μαρτίου, το οποίο στοχεύει, να αναδείξει το ρόλο του κόμματος και να εκφράσει τη σύγχρονη δημοκρατική, ευρωπαϊκή, μεταρρυθμιστική, οικολογική Αριστερά.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Παρά το θετικό της αποπληρωμής του δανείου σε επτά χρόνια και με μείωση μίας μονάδας στο επιτόκιο, το πρόβλημα εξακολουθεί να είναι σοβαρότατο. Είναι επιτακτική ανάγκη για τη χώρα μας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προχωρήσει σε έκδοση ευρωομολόγου».
Όπως τόνισε ο κ. Κουβέλης, το σταθερό όραμα της ΔΗΜΑΡ για μια πολιτικά ενοποιημένη Ε.Ε., δημοκρατική, κοινωνικά δίκαιη και οικολογική, προϋποθέτει σχέδιο, προτάσεις, συμμαχίες πολιτικές και κοινωνικές, και προπάντων αγώνες για την ενιαία ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση σε προοδευτική κατεύθυνση.

Επίσης είπε πως: «Στη χώρα δεν υπάρχει στρατηγική ανάπτυξης. Πρέπει να λειτουργήσουν άμεσα τα προγράμματα ανάπτυξης, όπως το ΕΣΠΑ. που το 2013 λήγει. Το κράτος παραπαίει, ο αναπτυξιακός νόμος δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμη, ενώ τα προγράμματα ανάπτυξης των αγροτών είναι ακόμη στο «περίμενε». Πρέπει να ξεπεραστούν τα προβλήματα του δημοσίου και να εφαρμοστεί άμεσα η πολιτική της ανάπτυξης».

Στόχος της ΔΗΜΑΡ είναι ο πολίτης-μέλος, ο φίλος-ψηφοφόρος, αλλά και ο ενδιαφερόμενος «συνομιλητής» του κόμματος να αυτοπροσδιορίζεται πολιτικά και να συμβάλλει συνειδητά στην επεξεργασία και την προώθηση των σκοπών και της πολιτικής του κόμματος.

Η λήψη των αποφάσεων με δημοκρατικό τρόπο και με  την ουσιαστική συμμετοχή των μελών και φίλων, η εκλογή της ηγεσίας με τρόπο που να μην επιτρέπει τη διαμόρφωση προσωποπαγούς κατάστασης, η ελεύθερη δικτυακή οργάνωση ώστε να υπάρχει υποβοήθηση της συμμετοχής, η καθιέρωση της άμεσης πληροφόρησης με χρήση όλων των τεχνολογικών μέσων, δηλαδή ένα ανοικτό διαρκές βήμα διαλόγου, αποτελούν μερικές από τις αρχές λειτουργίας. Αυτές οι λειτουργίες από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης εξαγγέλθηκαν και θα καθιερωθούν  με τις καταστατικές αρχές που θα εγκριθούν στο 1ο Συνέδριο.

Η συνέλευση ολοκληρώθηκε με την εκλογή των αντιπροσώπων για το 1ο συνέδριο του κόμματος, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (31 Μαρτίου- 3 Απριλίου).

Για το 1ο Συνέδριο εκλέχθηκαν οι παρακάτω 8 αντιπρόσωποι και επιλέγηκαν 4 αυτοδίκαια συμμετέχοντες σύμφωνα με τον κανονισμό του συνεδρίου: Μουτσινάς Πάρις, Λάζος Στέφανος, Δεληπέτρου Εύη, Γεροκώστα Όλγα, Μουτσινά Αδαμαντία, Τσαλαβρέτα Ελένη, Σκάγιαννης Παντελής, Ζυγούρη Φωτεινή, Λαμπρινίδης Φώτης, Μαστρογιάννης Παντελής, Τσουμάνη Χαρά, Κρεμμύδα Ελένη.

Επίσης για την νέα Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του κόμματος εκλέχθηκαν οι:

Μουτσινάς Πάρις, Μαστρογιάννης Παντελής, Λαμπρινίδης Φώτης, Λάζος Στέφανος

Σκάγιαννης Παντελής, Φουρτούνας Κώστας, Δεληπέτρου Εύη, Γούκος Αναστάσιος

Τρέσκας Ανδρέας, Γεροκώστα Όλγα, Ζυγούρη Φωτεινή, Μεταφστής Αλ., Μουτσινά Αδαμαντία, Τσαλαβρέτα Ελένη, Κρεμμύδα Ελένη.

Αναπληρωματικοί: Τσουμάνη Χαρά, Κατσαφέρης Θανάσης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το