Photo Gallery, Τοπικά

Υπάρχει και ο πατριωτικός παρεμβατισμός

Τόνισαν από το Βόλο οι βουλευτές του ΛΑΟΣ κ.κ. Ιω. Κοραντής και Π. Μαρκάκης

Τον παρεμβατικό πατριωτισμό που προτείνει ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, ως επιλογή έναντι της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που ακολουθούν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, συνέστησε ενόψει των επερχόμενων εκλογών, ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος, κ. Ιωάννης Κοραντής, χθες από το Βόλο.

Ο κ. Κοραντής, επισκέφθηκε το Βόλο, όπου από κοινού με το βουλευτή Μαγνησίας κ. Παύλο Μαρκάκη, συναντήθηκαν με παραγωγικούς φορείς και άκουσαν τα προβλήματα των εκπροσώπων τους. Η επίσκεψη του βουλευτή Επικρατείας στο Βόλο αποτέλεσε συνέχεια της περιοδείας του στη Λάρισα το Σάββατο, όπου πραγματοποίησε ανάλογες συναντήσεις.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι κ.κ. Κοραντής και Μαρκάκης, βασικό θέμα των τοποθετήσεών τους, αποτέλεσε η οικονομική και πολιτική κατάσταση της χώρας, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις θέσεις του ΛΑΟΣ, ενόψει εκλογών.

«Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός είναι έτοιμος, ανεξάρτητα από τις όποιες δημοσκοπικές μετρήσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, να διεκδικήσει με αξιώσεις την ψήφο των πολιτών», επεσήμαναν οι δύο βουλευτές.

Ο κ. Ιω. Κοραντής, έκανε λόγο για «χυδαίο εκφοβισμό» της κοινωνίας από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, πριν την ψήφιση του δεύτερου μνημονίου, σημειώνοντας πως έγκαιρα ο ΛΑΟΣ είχε επισημάνει ότι δεν τίθεται ζήτημα χρεοκοπίας της χώρας, όπως υποστήριζαν τα δύο κόμματα. «Πέρα από την επιλογή μεταξύ του χάους και της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ υπάρχει και ο πατριωτικός παρεμβατισμός που πρεσβεύει ο ΛΑΟΣ. Η πατρίδα και οι Έλληνες πάνω απ’ όλα», σημείωσε ο κ. Κοραντής.

Ο βουλευτής Επικρατείας του ΛΑΟΣ εκτίμησε πως οι εκλογές, όποτε διεξαχθούν, θα αλλάξουν το τοπίο. Υποστήριξε ότι το πρώτο κόμμα δεν θα καταφέρει να αποκτήσει αυτοδυναμία, αντίθετα θα δημιουργηθεί η ανάγκη ευρύτερων σχημάτων συνεργασίας. «Ο ΛΑΟΣ έκανε πράξη τη συνεργασία αυτή και επέφερε καίριο πλήγμα στο δικομματισμό. Ξεκαθαρίσαμε ότι δεν διαπραγματευόμαστε περαιτέρω μιζέρια για τη χώρα μας, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και τη μείωση της εθνικής κυριαρχίας και της αξιοπρέπειας της χώρας μας, την αυθαίρετη ελληνοποίηση μεταναστών και την εγκληματικότητα», τόνισε, προσθέτοντας παράλληλα ότι «οι λαθρομετανάστες πρέπει να φύγουν γιατί δεν μπορεί να τους σηκώσει η κοινωνία μας. Να μπουν σαφείς εικόνες, όπως συμβαίνει αντίστοιχα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και να δοθεί προτεραιότητα στους Έλληνες».

Για το θέμα των οικονομικών ο κ. Κοραντής επέκρινε την πολιτική της κυβέρνησης για την εξοντωτική φορολογία, την αύξηση του ΦΠΑ και την εν γένει διαμόρφωση συνθηκών που δεν ευνοούν την ανάκαμψη των επιχειρήσεων και την εισροή χρήματος στην αγορά, ενώ για τα εθνικά θέματα τόνισε ότι παραδοσιακά οι κυβερνήσεις της χώρας ακολουθούν ενδοτική πολιτική στο θέμα των Σκοπίων, της Αλβανίας και της Τουρκίας, ενώ αντίθετα ο ΛΑΟΣ είχε παροτρύνει τις προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και τη σημερινή να προχωρήσει σε ανακήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), ενώ πρόσθεσε ότι απαιτείται εθνική συσπείρωση και είναι ανάγκη η Ελλάδα να ξεκαθαρίσει με την Τουρκία ότι δεν είναι ανεκτή μια πολιτική απειλών.

Από την πλευρά του, ο κ. Παύλος Μαρκάκης, αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις τονίζοντας πως ο ΛΑΟΣ δεν προετοιμάζεται για τις εκλογές, αντίθετα πάντα ήταν έτοιμος και τόνισε πως «στις εκλογές κατεβαίνουμε απελευθερωμένοι, χωρίς τις εξαρτήσεις του μνημονίου και έξω από μία κυβέρνηση που δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μας. Επιστρέψαμε στις ιδέες και τα ιδανικά του κόμματος».

Ο βουλευτής Μαγνησίας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός θα δώσει τη μάχη των εκλογών μακριά και ανεξάρτητα από δημοσκοπήσεις, που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αφού η βάση του κόμματος έχει συσπειρωθεί και οι πολίτες έχουν θέσεις τις προτάσεις και τους προβληματισμούς τους, «γνωρίζοντας ότι εμείς δεν συμμετείχαμε στον οικονομικό μαρασμό της χώρας μας».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Μαρκάκη, καθώς τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΛΑΟΣ έχουν υποστεί φθορές από τους βανδαλισμούς της τελευταίας πορείας διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο του Βόλου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το