Photo Gallery, Τοπικά

Τυφλούς – «μαϊμού» καταγγέλλουν οι Μάγνητες Τυφλοί

Την εμφάνιση ατόμων που παριστάνουν τους τυφλούς, επαιτούν στους δρόμους του Βόλου και εμπορεύονται την αναπηρία, καταγγέλλει το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Όρασης Μάγνητες Τυφλοί, μετά από σχετικές καταγγελίες που του έγιναν.
Σε ανακοίνωσή τους οι Μάγνητες Τυφλοί τονίζουν: Από καταγγελίες στο Σωματείο, εμφανίστηκαν πάλι οι τυφλέμποροι στους δρόμους του Βόλου και γενικότερα του Νομού με συνεργεία που επαιτούν και εμπορεύονται την αναπηρία. Τα εν λόγω τυφλεμπορικά και γενικότερα σωματεία εμπορίας της αναπηρίας χρησιμοποιούν τόσο το όνομα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών όσο και το όνομα του Σωματείου μας.
Με τον πιο κάθετο και κατηγορηματικό τρόπο το Σωματείο μας καταδικάζει την εν λόγω πρακτική και δηλώνουμε απερίφραστα ότι ουδεμία σχέση έχουμε, ούτε θέλουμε να έχουμε με αυτό το επαίσχυντο και κατάπτυστο φαινόμενο της συλλογικής και ατομικής επαιτείας πού προσβάλει την αξιοπρέπεια των τυφλών και γενικότερα των αναπήρων», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Το Σωματείο Τυφλών ζητούν από τους πολίτες της Μαγνησίας, όπου ανταμώνουν τα εν λόγω συνεργεία να τα καταγγέλλουν στις αρμόδιες αρχές ή εναλλακτικά το ελάχιστο να αρνούνται να συμβάλλουν στην εκποίηση της αξιοπρέπειας του ανάπηρου πολίτη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το