Κατηγορίες: Πολιτική

Τσίπρας: Ειρηνικός ξεσηκωμός για ανατροπή του μνημονίου

Την βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση συνεργασίας «κρέμεται από μία κλωστή», εξέφρασε από τις Σέρρες ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας, μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση το απόγευμα της Δευτέρας.

Επανέλαβε ότι οι επιλογές για τους πολίτες είναι «ή το Μνημόνιο ή ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ» και τόνισε πως «επειδή η συγκυβέρνηση κρέμεται από μια κλωστή, και το Μνημόνιο επίσης, η διαρκής και αποφασιστική αντίσταση αξιοπρέπειας, κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα, μπορεί να έχει – και θα έχει – θετικό αποτέλεσμα».

Σε ό,τι αφορά στη δόση των 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, που αναμένει να εισπράξει η Ελλάδα, παρατήρησε πως η εξάρτηση από αυτή κάνει τους Ελληνες να χαίρονται σαν «ναρκομανείς» και σημείωσε =α τα κονδύλια αυτά θα χρησιμοποιηθούν μόνο για τη στήριξη των τραπεζών και των τραπεζιτών.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για «ειρηνικό ξεσηκωμό του λαού», χαρακτηρίζοντας τον την «πιο αποτελεσματική, δημοκρατική διέξοδο για την ανατροπή του Μνημονίου και της συγκυβέρνησης που το εφαρμόζει».

Τον ξεσηκωμό αυτό τον χαρακτήρισε «πατριωτικό και δημοκρατικό καθήκον όλων μας» και υπογράμμισε ότι «οι κοινωνικές αντιστάσεις θα νικήσουν. Όσο και αν έρχονται αντιμέτωπες μια πρωτοφανή αστυνομική βιαιότητα».

Στο πλαίσιο αυτό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, με πρόσχημα το Μνημόνιο «έχουν αποφασίσει ότι μπορούν να ξεπουλάνε ό,τι θέλουν σε όποιον θέλουν».

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο εργοστάσιο της ΕΒΖ, ο κ. Τσίπρας ζήτησε την επανεξέταση όλων των διαδικασιών σχετικά με τη νομιμότητα της αγοραπωλησίας της βιομηχανίας.

«Θα λογοδοτήσουν και θα χάσουν τα λεφτά τους οι κερδοσκόποι επενδυτές» προειδοποίησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση και ενδιαφερόμενους αγοραστές.

Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον της ΕΒΖ και τη δική τους τύχη λέγοντας πως σε έναν μήνα δεν θα έχουν δουλειά, ενώ ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της επανάκτησης ή δημιουργίας νέων παραγωγικών μονάδων, με στόχο να στηθεί ξανά ο παραγωγικός ιστός της χώρας.

Αργά το βράδυ ο ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε και με τον Οικουμενικό πατριάρχη κκ. Βαρθολομαίο.

Συνεχίζεται η κόντρα υπουργείου Δημοσίας Τάξης – ΣΥΡΙΖΑ

Για δολοφονικές διαθέσεις από τις κατασταλτικές δυνάμεις της αστυνομίας κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο δάσος Σκουριών της Χαλκιδικής.

«Η αστυνομία αντί να προστατεύει  τα συμφέροντα του λαού, χρησιμοποιείται  σαν μισθοφορικός στρατός για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των σύγχρονων αποικιοκρατών» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση «οι εντολές του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, που έχουν την πλήρη συγκατάθεση της εγχώριας τρόικας, είναι να τσακίζουν όποιον αντιστέκεται στο ξεπούλημα της χώρας και στην εξαθλίωσή της», ενώ ως ενδεικτική της «επικίνδυνης πολιτικής» της κυβέρνησης χαρακτηρίζει την επίθεση προς τη βουλευτή του κόμματος, Κατερίνα Ιγγλέζη.

Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης που χαρακτηρίζει την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, μνημείο θρασύτητας.

«Η ανακοίνωση του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αποτελεί μνημείο θρασύτητας με την απόπειρα διαστρέβλωσης των πραγματικών γεγονότων, την οποία ανεπιτυχώς επιχειρεί, αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Οι δήθεν… «ειρηνικοί διαδηλωτές» στους οποίους αναφέρεται η ανακοίνωση είναι στην πραγματικότητα αυτοί που επιτέθηκαν απρόκλητα στην περιοχή Σκουριές Χαλκιδικής κατά των αστυνομικών δυνάμεων με βόμβες μολότοφ, πέτρες, ξύλα και φωτοβολίδες και προκάλεσαν τον τραυματισμό 8 αστυνομικών. Είναι δε τέτοιος ο σεβασμός τους στο περιβάλλον, για το οποίο υποτίθεται ότι κόπτονται, ώστε να προκαλέσουν ακόμη και εμπρησμό στην ευρύτερη δασική έκταση, τονίζει.

Συνεχίζει λέγοντας: «Είναι ώρα επιτέλους να αντιληφθούν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ – όπως και οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής επίσης οι οποίοι με την παρουσία τους δίνουν συχνά πολιτική κάλυψη σε τέτοιους είδους επεισόδια – ότι οφείλουν να τηρούν και οι ίδιοι, όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες, τις επιταγές του Συντάγματος και των Νόμων της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Όσον αφορά την έκκληση στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για βίαιη ανατροπή της προ τριμήνου εκλεγμένης κυβέρνησης, η συγκεκριμένη προτροπή είναι αυτή η οποία στην πραγματικότητα αποτελεί ενθάρρυνση του εκφασισμού και όχι η τήρηση της νομιμότητας».

Σε νέα ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απαντά στο υπουργείο και  χαρακτηρίζει «μνημείο γκεμπελικής προπαγάνδας, μισαλλοδοξίας και εμφυλιοπολεμικού κηρύγματος» την ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Η χθεσινή εικόνα στην περιοχή  Σκουριές Χαλκιδικής μιλάει από μόνη της. Βία, αστυνομική αυθαιρεσία και τρομοκρατία χωρίς προηγούμενο, κανένας σεβασμός στους εκλεγμένους βουλευτές» τονίζει.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευση τονίζει επίσης ότι: «Η υιοθέτηση της «θεωρίας των δύο άκρων», με σκοπό το χτύπημα των λαϊκών αγώνων, και της στρατηγικής της έντασης αποτελεί ευθεία υπονόμευση της δημοκρατίας. Όλα αυτά συμβαίνουν επί υπουργίας του κ. Δένδια, ο οποίος αποδεικνύεται ένας από τους πιο επικίνδυνους υπουργούς που έχουν περάσει από το συγκεκριμένο υπουργείο».

«Η κυβέρνηση επιχορηγεί το ΠΑΣΟΚ»  

Μπορεί οι πολίτες να υποχρεώνονται σε αιματηρές θυσίες, όμως τα κόμματα συνεχίζουν να εισπράττουν κρατική επιχορήγηση μερικών εκατομμυρίων ευρώ.

Με αφορμή την αναμενόμενη εκταμίευση της δόσης για την χρηματοδότηση των πολιτικών σχηματισμών, τα κόμματα ερίζουν για τον τρόπο που πρέπει να γίνει η κατανομή των πιστώσεων.

Στο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει να πάρει τη χρηματοδότηση του δεύτερου εξαμήνου του 2012 ως να έχει το 44% του 2009 και όχι το 13% που συγκέντρωσε στις εκλογές του Ιουνίου, γεγονός που θεωρούν ότι «μεταφράζεται» σε 4,2 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με όσα λένε στελέχη του Συνασπισμού, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επικαλείται τον νόμο για τη χρηματοδότηση των κομμάτων που ορίζει ότι τα κόμματα πληρώνονται με βάση το ποσοστό που έχουν την 1η Ιανουαρίου κάθε έτους, καθώς πληρώνονταν όλα τα χρήματα της χρονιάς την 1η Ιανουαρίου. Όπως λένε στην Κουμουνδούρου, ο νόμος Ραγκούση άλλαξε τον τρόπο πληρωμής και πλέον τα χρήματα δίνονται σε 4 δόσεις ανά τρίμηνο, οπότε μπορεί η χρηματοδότηση να αποτυπώνει τη λαϊκή βούληση.

Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ επιμείνουν, το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, η Χρυσή Αυγή και η Δημοκρατική Αριστερά δεν θα πάρουν ούτε ευρώ, ενώ κατά την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να πάρουν από 1,7 έως 1,2 εκατ. το καθένα.

Κατά τους υπολογισμούς που έχουν κάνει τα στελέχη του Συνασπισμού, αν το ΠΑΣΟΚ λάβει τη δόση των 4,2 εκατ.ευρώ, ο ΣΥΡΙΖΑ θα «χάσει» περίπου 2 εκατ. ευρώ και η ΝΔ 660.000 ευρώ, προς όφελος του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Στο νοσοκομείο η βασίλισσα Margrethe της Δανίας: Ακύρωσε προγραμματισμένη εμφάνιση

Δύσκολες ώρες για τη βασίλισσα Margrethe της Δανίας, καθώς εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο καθώς έπεσε στην κατοικία…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Σ. Ζαχαράκη και Ζ. Μακρή σε ημερίδα για το Δημογραφικό

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή ήταν ομιλήτρια…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Ψυχίατρος για τη 15χρονη που σκότωσε τη μαμά της και μετά έστελνε μηνύματα: Έκανε κάτι διαβολικό, δεν συνάδει με ψύχωση

Η έφηβη Κάρλι Γκρέγκ, η οποία σκότωσε τη μητέρα της και τραυμάτισε τον πατριό της τον…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Υπουργείο Παιδείας: Οι ποινές που θα ισχύσουν φέτος σε Γυμνάσια και Λύκεια – Πότε επιβάλλεται αλλαγή σχολείου

Όλα όσα ισχύουν φέτος για τις ποινές αλλά και τη διαγωγή των μαθητών στα Γυμνάσια…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Τι λέει ο εύζωνας που έγινε viral στην τελευταία του υπηρεσία – «Δάκρυσα, γιατί είναι μοναδικό να φοράς αυτή τη στολή»

Την συγκίνηση που αισθάνθηκε και τους λόγους για τους οποίους δάκρυσε περιέγραψε ο Γιώργος Τσούλος,…

20 Σεπτεμβρίου 2024