Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Τσίπρας από το Βόλο: Αρχή του τέλους για την τρικομματική η ΕΡΤ

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΡΤ

Και από το Βόλο, που επισκέφτηκε χθες, συνέχισε τη σφοδρή του επίθεση στην τρικομματική Κυβέρνηση και ιδιαίτερα στους κ. Σαμαρά και Στουρνάρα, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, για το λουκέτο στην ΕΡΤ

Τόσο οι πράξεις της κυβέρνησης με την αιφνιδιαστική απόφαση για κλείσιμο της ΕΡΤ, όσο και οι δηλώσεις που γίνονται αλλά και η συμπεριφορά του υπουργού Οικονομικών να απειλεί με «λουκέτο» όποιον σταθμό αναμεταδίδει το πρόγραμμα της ΕΡΤ, χαρακτηρίστηκαν από τον κ. Τσίπρα ως «καταστάσεις που θυμίζουν χούντα». Ο ίδιος παρομοίωσε τον κ. Στουρνάρα με «συνταγματάρχη». «Όσο κι αν κάποιοι το προσπαθούν, δεν είμαστε σε μία εποχή που μπορεί η αλήθεια να κρυφτεί, όσο κι αν το θέλουν κάποια αρρωστημένα μυαλά», ήταν η δήλωσή του.

Ο κ. Τσίπρας κατά την παραμονή του στο Βόλο επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ, συνομίλησε για λίγο με τους εργαζομένους, αλλά και τους δημοσιογράφους που τον ανέμεναν και παραχώρησε συνέντευξη η οποία αναμεταδόθηκε στην κεντρική Ελλάδα. Όπως ανέφερε, σε σημείο της συνέντευξής του η κυβέρνηση δεν ανέμενε τέτοια συμπαράσταση για την ΕΡΤ, ενώ τόνισε ότι το «πυροτέχνημα» της τρικομματικής κυβέρνησης τελικά έσκασε στα χέρια της». Προειδοποίησε δε ότι αν η κυβέρνηση επιμείνει στην απόφασή ης αυτή, θα βρει απέναντί της, τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
«Πρόκειται για ένα ζήτημα Δημοκρατίας και με την Δημοκρατία δεν παίζουμε», σημείωσε.

Ο κ. Τσίπρας, μίλησε γενικά και δεν εξήγησε αναλυτικά σε ποιες ενέργειες θα προβεί το Κόμμα του, από την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να αντιπαλέψει αυτό το γεγονός που έχει ξεσηκώσει την χώρα. Είπε μόνο πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταγγείλει τις ενέργειες της κυβέρνησης και θα διεκδικήσει την εφαρμογή της νομιμότητας, ενώ ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους της ΕΡΑ Βόλου σχετικά με την συνάντηση των τριών επικεφαλής της συγκυβέρνησης, τη Δευτέρα, απάντησε το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ δεν είναι σε θέση να σηκώσουν το βάρος μίας τέτοιας απόφασης, γι αυτό και τώρα «παίζουν κρυφτό», ενώ ήταν ενήμεροι. «Είναι δύσκολο να πατάς σε δύο βάρκες χωρίς να πέσεις στην θάλασσα», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για να βγει η χώρα από το νέο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει. «Η λύση δεν πρόκειται να έρθει από τις αποφάσεις του κ. Κουβέλη και του κ. Βενιζέλου, αλλά από τον ίδιο τον ελληνικό λαό που αντιδρά και αντιστέκεται. Γι αυτό απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες, να βρεθούν στο πλάι του αγώνα που δίνεται. Θα κάνουν πίσω στην κυβέρνηση, μόνο όταν δουν ότι δεν τους παίρνει», σημείωσε.

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχτηκε πως στην ΕΡΤ υπήρχαν προβλήματα, τόνισε, όμως, ότι γι αυτά ευθύνονται συγκεκριμένες διοικήσεις και συγκεκριμένες κυβερνήσεις, που πρώτες αυτές θα έπρεπε να ελεγχθούν και να τιμωρηθούν για τις ευθύνες που φέρουν. «Ειδικά ο Κεδίκογλου δεν δικαιούται να μιλά για φαυλοκρατία και κομματικοκρατία, αφού ξέρουμε πώς μπήκε στην ΕΡΤ, πώς σπούδασε και τι έκανε εκεί. Το ίδιο ισχύει και για όλους όσοι εγκαθίδρυσαν την φαυλοκρατία και την κομματικοκρατία στην ΕΡΤ», κατέληξε.

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας μετέβη στο αμφιθέαρο «Κορδάτος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου μίλησε σε προγραμματισμένη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, που λόγω του καιρού δεν πραγματοποιήθηκε στην παραλία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το