Αθλητισμός

Τσάνας: Να δείξουμε ότι κάτι αλλάζει στην Ελλάδα

ΤΣΑΝΑΣ

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Νέων, Κώστας Τσάνας, αναφέρθηκε στη μεγάλη νίκη επί του Μεξικό, ενώ τόνισε πως το παράδειγμα των παικτών της Γαλανόλευκης μπορεί να δείξει ότι “… η χώρα μας μπορεί, όταν δουλεύει ως σύνολο και όχι ως μονάδες, όπου ο καθένας κάνει ότι μπορεί για να σώσει τον εαυτό του”.

Μιλώντας στον Sentra “103.3”, ο κ. Τσάνας απέφυγε να μιλήσει για βάθρο, τονίζοντας πως “… ο στόχος της

ομάδας είναι οι «16» και να δείξουμε ότι η Ελλάδα μπορεί”, ενώ μίλησε για τα συστατικά της ομάδας, αλλά και την απουσία τηλεοπτικής κάλυψης του ματς ελέω του “μαύρου” στην ΕΡΤ.
Αναλυτικά δήλωσε:

Αν η Εθνική είχε άγχος και φόβο λόγω του πρώτου ματς σε Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων: «Δεν υπάρχει ούτε άγχος ούτε φόβος. Αν έχεις φόβο, σε εμποδίζει να κάνεις αυτό που μπορείς.. Ξέρουμε τις δυνατότητες μας και τη δεδομένη ικανότητα μας ομάδα. Είναι ένα τουνρουά, όπου μπορείς να δείξεις ότι μπορείς να κάνεις κάτι. Ετσι και εμείς θέλουμε να δείξουμε ότι κάτι γίνεται στην Ελλάδα».

Τα συστατικά επιτυχίας της ομάδας στην πρεμιέρα με το Μεξικό: «Πρέπει να είσαι και λίγο τυχερός. Συν τοις άλλοις οι παίκτες έδειξαν ωριμότητα στο παιχνίδι και στη διαχείριση του. Το Μεξικό ήταν και είναι μία καλή ομάδα τοπ ομάδα και αποτελείται από παίκτες που θα απασχολήσουν λίαν συντόμως το παγκοσμιο ποδόσφαιρο».

Περί του στόχου της Εθνικής στην Τουρκία: «Εμείς δεν ξεχνάμε κατ’ αρχήν πως είμαστε οι δευτεραθλητές Ευρώπης σ’ αυτή την ηλικία. Θέλουμε να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας σ’ αυτό το ποδοσφαιρικό ραντεβού».

Περί του κλίματος στην ομάδα μετά το θρίαμβο επί των Αζτέκων: «Το κλίμα είναι όπως πρεπει να είναι. Πήραμε πρωινό όλοι μαζί, κάναμε προπόνηση και υπάρχουν κάποια θεματάκια εντός ομάδας με τραυματισμούς και το χαμό του παπππού του Κώστα Σταφυλίδη που το έμαθε μετά τον αγώνα Είναι έντονα τα συναισθηματα. Είναι δύσκολες και ανθρώπινες στιγμες, όμως ο παίκτης έχει δίπλα του όλη την ομάδα και είναι δυνατός. Τώρα κοιτάμε το επόμενο ματς την Τρίτη με το Μάλι».

Περί Κολοβού και του πανηγυρισμού του: «Είναι ανθρώπινες και όμορφες στιγμές η αντίδραση Κολοβού στον πανηγυρισμό του γκολ. Πρόσφατα είχε χάσει τον πατέρα του».

Τα συστατικά της ομάδας και πόσο δύσκολο είναι για τον ίδιο να ελέγξει και να δουλέψει με παίκτες που είναι ακόμα παιδιά: «Υπάρχουν κανόνες, συγκεκριμένη φιλοσοφία και τρόπος δουλειάς. Είναι αυτά τα στοιχεία με τα οποία φτιάχεις μία αξιόμαχη ομάδα. Εν συγκρίσει με πέρσι, οι παίκτες είναι αρκετά πιο ώριμοι και πιο έμπειροι. Πήραν ανταγωνιστικά λεπτά στις ομάδες τους και πλέον τους βλέπουν πολύ. Επομένως ξέρουν τι πρέπει να κάνουν».

Κουβέντα περί βάθρου: «Όχι, είμαστε μία μικρή χώρα, προσπαθούμε να μπούμε στους «16». Δεν σκεφτόμαστε βάθρο ούτε τίποτα. Δεν σκεφτόμαστε τι κάναμε στο προηγούμενο ματς, διότι θα χάσουμε το επόμενο».

Αν αντιμετωπίζει το Μάλι ως βράχο ή ως πετραδάκι, εν συγκρίσει με τον σκόπελο του Μεξικού:
«Καμιά φορά μπορεί να την πατήσεις από το μικρό πετραδάκι. Είμαστε συγκροτημένοι, ήρεμοι για να δούμε πώς μπορούμε να παίξουμε. Πρόκειται για μία ομάδα με παίκτες από το ’94 έως το ’96, όπου η σωματοδομή τους παραπέμπει σε μεγαλύτερες ηλικίες. Είναι μία ομάδα που έχει ταχύτητα, δύναμη και καλό ανεβοκατέβασμα».

Αν θα ελέγξει τις ταυτότητες των παικτών του Μάλι που στο παρελθόν έχουν κατεβάσει παίκτες με πλαστά στοιχεία: «Στο παρελθον το έχουν κάνει, όμως όχι δεν θα τις ελέγξω».

Αν υπήρξε μήνυμα από τη μεγάλη Εθνική: «Ναι, μας έστειλαν μηνύματα. Σχεδόν άμεσα μας πήρε ο συνεργάτης του Φερνάντο Σάντος, Λεωνίδας Βόκολος να μας συγχαρεί».

Πόσο δύσκολο είναι να κρατήσει τους παίκτες συγκεντρωμένους μετά τη μεγάλη επιτυχία επί του Μεξικού:
«Είναι, πράγματι, δύσκολο να κρατήσουμε σεμνούς και ταπεινούς τους παίκτες. Γι’ αυτό, όμως, είμαστε εδώ. Είμαστε εδώ για να μην πανηγυρίζουμε, όταν πανηγυρίζει η Ελλάδα και να μην απογοητεύονται, όταν απογοητεύεται ο κόσμος από ένα άσχημο αποτέλεσμα».

Πως νιώθει που το ματς δεν το είδαν πολλοί Ελληνες μετά το «κλείσιμο» της ΕΡΤ:
«Να πω ότι χαίρομαι, θα είναι αστείο. Είναι τουλάχιστον μια καλή ευκαιρία να δουν οι ξένοι το ποδόσφαιρο σε μία χώρα που αλλάζει, ίσως αυτή η ομαδική δουλειά να είναι καλό παράδειγμα για εμάς τους Ελληνες πως πρέπει να βάλεις πρώτα το σύνολο και μετά τον εαυτό σου για να πετύχεις πράγματα. Εχουν χαθεί οι αξίες στην Ελλάδα, ο καθένας κοιτάει να σώσει τον εαυτό του. Με λυπεί το γεγονός που οι Ελληνες δεν μπορούν να δουν αυτή την Εθνική».

Αν τα μπακλαβαδάκια έφεραν γούρι:
«Ηταν απίστευτα τα μπακλαβαδάκια. Δεν ξέρω αν έφεραν γούρι, όμως σίγουρα ήταν πολύ ωραία. Έφαγα ένα κομματάκι (σ.σ. γέλιο)».

Στην ευχή «άντε και στο βάθρο»:
«Σιγά-σιγά, οι νίκες και οι ευχές καλές είναι.».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το