Τοπικά

Τροποποιήσεις αποφάσεων στο Δ.Σ. Αλμυρού

Την τροποποίηση της γραφιστικής αποτύπωσης του νέου εμβλήματος του Δήμου Αλμυρού καλείται να αποφασίσει στην αυριανή συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού
Την τροποποίηση της γραφιστικής αποτύπωσης του νέου εμβλήματος του Δήμου Αλμυρού καλείται να αποφασίσει στην αυριανή συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού

Την τροποποίηση της γραφιστικής αποτύπωσης του νέου εμβλήματος του Δήμου Αλμυρού καλείται να αποφασίσει στην αυριανή συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού.

«Με έγγραφο της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Λειτουργίας Ο.Τ.Α. του υπουργείου Εσωτερικών ανακοινώθηκε στο Δήμο Αλμυρού ότι το συγκεκριμένο σχέδιο εμβλήματος, το οποίο είχε υποβληθεί μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (ασπίδα του Αχιλλέα και εσωτερικά αυτής ο Δευκαλίων και η Πύρρα), χρήζει επανεξέτασης γιατί οι φιγούρες των Δευκαλίωνα και Πύρρας που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι από έναν πίνακα του ζωγράφου Mantegna, ο οποίος εκτίθεται στο μουσείο του Λούβρου, και «ίσως τίθεται θέμα πνευματικών δικαιωμάτων» και ζητεί την τροποποίηση του εμβλήματος.

Το τροποποιημένο γραφιστικά έμβλημα πρέπει να συνοδεύεται από νέα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου», αναφέρει η σχετική εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο.

Στην ίδια συνεδρίαση θα γίνει ορθή επανάληψη της αριθμ. 259/2011 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου περί «τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού».

«Με την αριθμ. 259/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου καθορίστηκαν τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, για τον Καλλικράτειο Δήμο Αλμυρού.

Στο σημείο που αφορά στις βιομηχανίες, βιοτεχνίες κλπ., αναφέρονται τα εξής:

«Επίσης για βιομηχανίες, βιοτεχνίες και λοιπούς στεγασμένους χώρους μέχρι 1.000 τ.μ. ενιαίος συντελεστής 2,20 €/τ.μ. για τη ζώνη Α΄ του τέως Δήμου Αλμυρού.

Από 1.001- 3.000 τ.μ. ενιαίος συντελεστής 1,90 €/τ.μ. ………………….».

Επειδή στο ανωτέρω σημείο, αναφέρει η σχετική εισήγηση, η φράση «για τη ζώνη Α’ του τέως Δήμου Αλμυρού», εκ παραδρομής αναγράφηκε στην παραπάνω απόφαση και δημιουργεί προβλήματα στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου στην εφαρμογή της απόφασης,

Προτείνεται, η ορθή επανάληψη της απόφασης, ώστε από το ανωτέρω σημείο της απόφασης να διαγράψουμε την παραπάνω φράση και επομένως το σημείο αυτό διαμορφώνεται ως εξής:

«Επίσης για βιομηχανίες, βιοτεχνίες και λοιπούς στεγασμένους χώρους μέχρι 1.000 τ.μ. ενιαίος συντελεστής 2,20 €/τ.μ.

Από 1.001- 3.000 τ.μ. ενιαίος συντελεστής 1,90 €/τ.μ. ………………….».

Τεχνικά έργα και εκπαιδευτικά θέματα

Επίσης στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (6 μ.μ.), θα τεθούν προς έγκριση και τα εξής θέματα:

– Παράταση προθεσμίας περαίωσης έργου «Αποκατάσταση παλαιού κτιρίου Δημοτικού Σχολείου Ευξεινούπολης Πολεοδομικού Συγκροτήματος Αλμυρού».

«Η προθεσμία περαίωσης του έργου λήγει στις 14/3/2013. Όμως λόγω του ότι υπάρχουν ρηγματώσεις του μωσαϊκού δαπέδου στο Σχολείο (η ύπαρξή τους φανερώθηκε πρόσφατα), το οποίο σημειωτέον σε διερευνητικές τομές που έγιναν βρέθηκε με πάχος 5-6 εκ. να εδράζεται πάνω στο χώμα και όχι σε δάπεδο με οπλισμένο σκυρόδεμα, απαιτείται η σύνταξη τεχνικής μελέτης για την κατασκευή πλάκας δαπέδου οπλισμένου σκυροδέματος για την έδραση των μαρμαροστρώσεων.

Επίσης εφόσον κατασκευαστεί εκ νέου πλάκα έδρασης θα τοποθετηθούν και νέες σωληνώσεις θέρμανσης, δηλαδή θα απαιτηθεί και εκ νέου μελέτη θέρμανσης. Ακόμη για όλα τα παραπάνω θα απαιτηθεί και νέος ΑΠΕ για να συμπεριληφθούν

Κρίνοντας τις παραπάνω επισημάνσεις απαραίτητες για τη συνέχιση και πλήρη και έντεχνη ολοκλήρωση του έργου, προτείνουμε, αναφέρει η υπηρεσιακή εισήγηση, να δοθεί στον ανάδοχο παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου μέχρι την 13-6-2013 για την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων ενεργειών που αφορούν τόσο στο φυσικό όσο και στο οικονομικό αντικείμενο».

– Κατανομή ποσού στα Νομικά Πρόσωπα «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αλμυρού» και «Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αλμυρού».

Σύμφωνα με την εισήγηση, στον προϋπολογισμό του Δήμου έτους είναι γραμμένη πίστωση ποσού 151.855,07 € με τίτλο «Απόδοση σε Σχολικές Επιτροπές».

Σύμφωνα με την αριθμ. 9129/07-01-2013 Αναγγελία Πίστωσης του ΤΠΚΔ και την αριθμ. 249/2013 Χρηματική Εντολή του υπ. Εσωτερικών, είναι στη διάθεση του Δήμου το ποσό των 48.342,39 €, για κατανομή στις Σχολικές Επιτροπές για λειτουργικές δαπάνες των σχολείων έτους 2013.

Στο Δήμο μας, μετά τις συγχωνεύσεις των Σχολικών Επιτροπών, έχουμε δύο Νομικά Πρόσωπα Σχολικές Επιτροπές: α) Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και β) Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Λαμβάνοντας υπόψη τις υπάρχουσες ανάγκες των Σχολείων του Δήμου και τα κριτήρια που απαιτούνται για την κατανομή: Αριθμό αιθουσών, παλαιότητα, αριθμό μαθητών κλπ., προτείνουμε την κατανομή της πίστωσης σε αυτές σε ποσοστό 60% ήτοι ποσό 29.005,43 € για τη Σ.Ε.  Πρωτοβάθμιας και 40%  ήτοι ποσό 19.336,96 € για τη Σ.Ε. Δευτεροβάθμιας».

-Έγκριση απολογισμού οικονομικού έτους 2012 της Σχολικής Επιτροπής Β’/βάθμιας  Εκπαίδευσης Δήμου Αλμυρού. Με την αριθμ. 1/2013 απόφαση του Δ.Σ. της Σχολικής Επιτροπής Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αλμυρού, εγκρίθηκε ο απολογισμός της Σχολικής Επιτροπής έτους 2012, ο οποίος εμφανίζει:

– Υπόλοιπο χρήσης 61.952,66 €

– Έσοδα 205.454,27 €

– Έξοδα 137.139,03 €

– Υπόλοιπο 68.315,24 €.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το