Τρεις συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά στο Βόλο

 

Η Εργατική Πρωτομαγιά γιορτάζεται αύριο στο Βόλο με τρεις συγκεντρώσεις.

Η μία θα πραγματοποιηθεί στις 9.30 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας από την πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου, ενώ στις 10 το πρωί στην πλατεία Πανεπιστημίου διοργανώνεται άλλη συγκέντρωση από το ΠΑΜΕ. Η τρίτη συγκέντρωση θα γίνει στις 10 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΕΕΚ, την Εργατική Αριστερή Κίνηση, την Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας, τη Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση και την Πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών στη Μαγνησία.

 

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου καλεί όλους τους ανέργους και τους εργαζόμενους σε γενικό ξεσηκωμό, για να ανατραπεί στην πράξη την εφαρμογή των βάρβαρων οικονομικών, εργασιακών, ασφαλιστικών και αντικοινωνικών μέτρων.

Βασικό σύνθημα, «Κανένας άνεργος μόνος – κανένας εργαζόμενος με ατομική σύμβαση – καμιά Ένωση Προσώπων στους χώρους δουλειάς».

Το ΕΚΒ στη διακήρυξή του τονίζει ότι Εργατική Πρωτομαγιά σημαίνει φέτος συνεχή αγωνιστική επαγρύπνηση, «γιατί μπροστά μας βρίσκονται δεκάδες ακόμη αντιλαϊκοί εφαρμοστικοί νόμοι, μεταξύ των οποίων και εκείνοι που ολοκληρώνουν τα σχέδια βουλγαροποίησης των μισθών στη χώρα μας και τη μετατροπή των Ελλήνων εργαζομένων σε σύγχρονους δούλους». Εργατική Πρωτομαγιά σημαίνει φέτος ένα μεγάλο και τρανταχτό «ΟΧΙ» στα σχέδια χρεοκοπίας του ελληνικών νοικοκυριών, στους εκβιασμούς και στις απειλές των φτωχών, για να σώσουν και να μεγαλώσουν τα κέρδη τους μια χούφτα ντόπιοι και ξένοι επιχειρηματικοί όμιλοι και τοκογλύφοι, οι οποίοι και ευθύνονται αποκλειστικά για την κρίση».

«Για να διεκδικήσουμε μαζί:

•           Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους.

•           Ισχυρές Κλαδικές Συμβάσεις Εργασίας και όχι επαίσχυντες ατομικές συμβάσεις και  υποκατάσταση των Σωματείων μας από ανίσχυρες «ενώσεις προσώπων».

•           Μισθούς αξιοπρεπείς, ίσους με των άλλων Ευρωπαίων εταίρων μας και όχι πείνας και ευτέλειας.

•           Σταμάτημα των απολύσεων.

•           Καμία μείωση του επιδόματος ανεργίας.

•           Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και για τους ανέργους και τις οικογένειές τους.

•           Άμεση Σύσταση Οργανισμού, για την απρόσκοπτη συνέχιση του σημαντικού κοινωνικού έργου του καταργηθέντος ΟΕΚ και του ΟΕΕ.

•           Κατάργηση όλων των ληστρικών χαρατσιών, αλλά και των ληστρικών αυξήσεων των τιμολογίων ΔΕΗ, ΟΤΕ.

•           Δημόσια και δωρεάν Παιδεία και Υγεία.

•           Προστασία και ασφάλεια στη δουλειά.

•           Κατοχύρωση και αναβάθμιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, που είναι πληρωμένη με τα δικά μας λεφτά.

•           Ενίσχυση της απασχόλησης στην περιοχή μας, με την αποφασιστική διεκδίκηση έργων από τους πολιτικούς εκπροσώπους της Μαγνησίας και τους αρμόδιους αυτοδιοικητικούς της Φορείς και την εγκατάλειψη της παθητικής στάσης τους, που στην ουσία αναγνωρίζει τις αντιαναπτυξιακές λογικές των μνημονίων και υποτάσσεται πλήρως σ’ αυτές».

Τέλος το ΕΚΒ καλεί όλους να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη απεργία της Πρωτομαγιάς και στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση στις 9:30 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.

 

Η ΑΔΕΔΥ

 

Το Νομαρχιακό Τμήμα Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «αντιμέτωπους με μία σφοδρή επίθεση στα βασικά και θεμελιώδη κοινωνικά τους δικαιώματα, βρίσκει η 1η Μαΐου τους Έλληνες εργαζόμενους» και καλεί όλους να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Βόλου, στις 10 αύριο το πρωί, στην πλατεία Ελευθερίας.

Το συνδικάτο Μετάλλου

Η Διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου καλεί τους μεταλλεργάτες του Νομού Μαγνησίας για την 1η Μάη, «την ήμερα που εργατική τάξη δίνοντας φόρο τιμής στους νεκρούς της και κάνει την εκτίμηση της δράσης του προηγούμενου διαστήματος για τους αγώνες που δώσαμε από κοινού. Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο Συνδικάτο ώστε ανυποχώρητα να συνεχίσουμε την πάλη μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου. Ο μόνος δρόμος για τους εργάτες είναι ο αποφασιστικός, ταξικός αγώνας». Τέλος καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση στην πλατεία Πανεπιστημίου.

 

 

Γενική συνέλευση του Συνδικάτου Ηλεκτροτεχνιτών

Το Συνδικάτο Ηλεκτροτεχνιτών και Μισθωτών Ηλεκτρολόγων Ν. Μαγνησίας διοργανώνει την ετήσια Απολογιστική Συνέλευση, σήμερα και ώρα 17.30, στην αίθουσα του Ε.Κ. Βόλου. Σε περίπτωση μη απαρτίας, η δεύτερη συνέλευση θα γίνει στον ίδιο χώρο και ώρα 18.00, με τα παρακάτω θέματα: Απολογισμός δράσης Διοίκησης, Οικονομικός απολογισμός έτους 2011, Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής, Οικονομικός απολογισμός έτους 2012, Ομιλίες – Διάφορα θέματα. Στη συνέλευση θα παραβρίσκεται και ο πρόεδρος της Ο.Π.Ε., Φλέγγας Αλέξανδρος. Θα γίνει ενημέρωση για τις συλλογικές συμβάσεις, για την ηλεκτρολογική νομοθεσία, για τα επαγγέλματα στα Β.Α.Ε. και διάφορα άλλα θέματα που αφορούν στον κλάδο.

Αναβρασμός στους γιατρούς του Νοσοκομείου

Γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 12 το μεσημέρι οι νοσοκομειακοί γιατροί του Βόλου με κύρια θέματα συζήτησης την περικοπή ημερομισθίων στις ημέρες που έκαναν επίσχεση εργασίας, αλλά και τη μη πληρωμή των πρόσθετων εφημεριών για τους τελευταίους τρεις μήνες.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της τοπικής ένωσης κ. Δημήτρης Βαλαγιάννης, στους γιατρούς επικρατεί έντονος προβληματισμός, καθώς η διοίκηση δεν πληρώνει τους γιατρούς για τις επιπλέον των επτά εφημερίες. Παράλληλα οι γιατροί δεν θα πληρωθούν και για τις ημέρες κινητοποίησης στο πλαίσιο της επίσχεσης εργασίας. Το μάξιμουμ των ημερών από την επίσχεση εργασίας είναι πέντε ημέρες. Επίσχεση εργασίας έκαναν και οι γιατροί σε άλλα Νοσοκομεία, αλλά μόνο στο Βόλο κόβεται ο μισθός.  Για την πληρωμή των εφημεριών οι γιατροί εξετάζουν το ενδεχόμενο και της δικαστικής προσφυγής.

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Η Ζ. Μακρή στην Κόρινθο με Μητροπολίτη, Αντιπεριφερειάρχη, στελέχη εκπαίδευσης και κομματικά στελέχη

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή επισκέφτηκε, ως…

29 Μαΐου 2024

Σε εξέλιξη οι εκλογές για τους δασκάλους και νηπιαγωγούς στη Μαγνησία (photos,video)

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα 1.300 δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων από τα νηπιαγωγεία και τα…

29 Μαΐου 2024

Θεραπεύτηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της ιατρικής ασθενής με διαβήτη τύπου 2

Ερευνητές από την Κίνα ανακοίνωσαν πως θεράπευσαν ασθενή με διαβήτη για πρώτη φορά στην ιστορία…

29 Μαΐου 2024

Πανελλήνιες 2024: Οδηγίες για τους υποψηφίους – Τι πρέπει να έχουν μαζί τους και τι απαγορεύεται

Ξεκινούν αύριο, Πέμπτη 30 Μαΐου για τα ΕΠΑΛ και μεθαύριο, Παρασκευή 31 Μαΐου για τα…

29 Μαΐου 2024

Συνελήφθη 44χρονος για ηχορύπανση

Συνελήφθη, σήμερα τις μεταμεσονύχτιες ώρες στη Σκιάθο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκιάθου, ένας 44χρονος…

29 Μαΐου 2024

Μέχρι 1η Ιουλίου η προθεσμία υποβολής δηλώσεων πόθεν έσχες

Μέχρι την 1η Ιουλίου έχει παραταθεί η προθεσμία υποβολής δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (Πόθεν Έσχες). Σύμφωνα…

29 Μαΐου 2024