Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Τραυματίστηκε σοβαρά 48χρονος δικυκλιστής

 

Το απόγευμα της Πρωτομαγιάς στη Νέα Ιωνία κοντά στο Κολυμβητήριο
Το απόγευμα της Πρωτομαγιάς στη Νέα Ιωνία κοντά στο Κολυμβητήριο

Προσπάθησε να αποφύγει ένα παιδί με ποδήλατο, ένας 48χρονος δικυκλιστής, προχθές το απόγευμα στη Ν. Ιωνία Βόλου, με αποτέλεσμα να το παρασύρει ελαφρά και να τραυματιστεί ο ίδιος σοβαρά, πέφτοντας. Ο δικυκλιστής νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου.

Το τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε επί των οδών Δοξοπούλου και Σταδίου στη Ν. Ιωνία, κοντά στο Κολυμβητήριο.

Ο 48χρονος δικυκλιστής, σύμφωνα με την Αστυνομία, έκανε επικίνδυνο ελιγμό για να αποφύγει ένα 13χρονο παιδί, με ποδήλατο, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί πλαγιομετωπικά, να πέσει και να τραυματιστεί σοβαρά, αν και φορούσε προστατευτικό κράνος, ενώ το παιδί υπέστη εκδορές και αμυχές.

Ο 48χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Βόλου όπου και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με την κατάστασή του να κρίνεται σοβαρή.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Βόλου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.

Επί ποδός η Τροχαία

 Επί ποδός βρίσκεται η Τροχαία για την έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα. Παράλληλα, εφαρμόζεται το μέτρο της απαγόρευσης κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.

Ειδικότερα, δεν θα επιτραπεί η κίνηση των συγκεκριμένων οχημάτων για το ρεύμα εξόδου σήμερα Μ. Παρασκευή 3 Μαΐου από 6:00 έως 16.00.

-Στη νέα και παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου-Πατρών από τα διόδια της Ελευσίνας μέχρι τα διόδια του Ρίου με εξαίρεση το τμήμα από το 145ο έως το 205,8ο χιλιόμετρο (κόμβος Ρίου).

-Στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγίου Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας.

-Στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χιλιόμετρο.

-Στην εθνική οδό Σχηματαρίου-Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με την εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας.

Για το ρεύμα εισόδου το μέτρο θα εφαρμοστεί τη Δευτέρα 6 Μαΐου (15:00-22:00), την Τρίτη 7 Μαΐου (11:00-21:00) και την Κυριακή 12 Μαΐου (15:00-21:00).

-Στη νέα και παλαιά εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου-Αθηνών από τα διόδια του Ρίου μέχρι τα διόδια της Ελευσίνας με εξαίρεση το τμήμα από το 145ο έως το 205,8ο χιλιόμετρο.

-Στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας μέχρι τη Λάρισα, από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλλου μέχρι τον κόμβο Αγίου Στεφάνου (Κρυονέρι).

-Στην εθνική οδό Ν. Μουδανιών-Θεσσαλονίκης από το 34ο χιλιόμετρο μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

-Στην εθνική οδό Χαλκίδας-Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας μέχρι τη διασταύρωσή της με την εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Την Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις.

 

Συστάσεις

 

Η Τροχαία συνιστά στους οδηγούς που πρόκειται να ταξιδέψουν:

-Πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημά τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες.

-Να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

-Να σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.

-Να μη χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους.

-Να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν.

-Να προστατεύουν τα παιδιά που επιβαίνουν στο όχημα, κάνοντας χρήση των παιδικών καθισμάτων.

-Να φορούν απαραίτητα τις ζώνες ασφαλείας, όπως και τα κράνη στις μοτοσικλέτες.

-Να μην υπερεκτιμούν τις ικανότητές τους και τις τεχνικές δυνατότητες των οχημάτων τους.

-Να σέβονται και να προστατεύουν τους συνεπιβάτες και τους συνανθρώπους τους που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, οδηγώντας το όχημά τους με υπευθυνότητα και περίσκεψη.

Έκτακτα μέτρα έχει λάβει η Τροχαία και σε σημεία που παρουσιάζουν αυξημένη κίνηση, όπως σταθμούς του ΟΣΕ και υπεραστικών λεωφορείων, στα λιμάνια και στο αεροδρόμιο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το