Ελλάδα, Πρώτο Θέμα (old)

Τραγωδία στη Ρόδο – Φόβοι για περισσότερα θύματα

00RHODOS

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχει κηρυχθεί το νησί της Ρόδου με τα ΕΜΑΚ να βρίσκονται στο νησί για να συνδράμουν τις προσπάθειες του κρατικού μηχανισμού.

Μέχρι στιγμής δύο γυναίκες έχουν χάσει τη ζωή τους από τη θεομηνία. Η 30χρονη δασκάλα που ήταν από χθες αγνοούμενη όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μαζί με έναν 50χρονο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά βρέθηκε νεκρή νωρίς τα ξημερώματα από τα σωστικά συνεργεία στην παραλία Κρεμαστή.

Μία ακόμη γυναίκα που δεν έχει γίνει γνωστή η ταυτότητα της βρέθηκε νεκρή αργά χθες το βράδυ στο ποτάμι της Παστίδας προς Κρεμαστή.

Οι διασώστες που χτενίζουν από χθες το βράδυ την περιοχή, δεν εντόπισαν τον καθηγητή αγγλικών περίπου 50 ετών που βρισκόταν στο ίδιο αυτοκίνητο με τη δασκάλα. Σύμφωνα με τη Rodiaki.gr, ο δεύτερος αγνοούμενος είναι ένας 63χρονος που φέρεται να είναι σύζυγος της γυναίκας που βρέθηκε νεκρή στην Παστίδα και δεν αποκλείεται να παρασύρθηκαν και οι δύο με το αυτοκίνητο τους από τα ορμητικά νερά.

Από την πρώτη στιγμή ο Υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο του νησιού και την Κυριακή μετά από συνεννόηση, έχει δώσει εντολή να μεταβεί στο νησί των Ιπποτών ο υπουργός αναπληρωτής Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Η μαρτυρία του δασκάλου που σώθηκε

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του 30χρονου δάσκαλου που βρισκόταν μαζί με τους άλλους δύο δασκάλους στο αυτοκίνητο και γλίτωσε από θαύμα. Σύμφωνα με τη Roadiaki.gr ο 30χρονος περιέγραψε στους αστυνομικούς τι συνέβη. Είπε ότι στις 4.30 όταν δοκίμασαν να διασχίσουν το σημείο του ποταμού, το νερό φαίνονταν να ήταν χαμηλό. Σε κάποια στιγμή το όχημα άρχισε να παρασύρεται και τότε οι εκπαιδευτικοί κατάλαβαν τι θα συνέβαινε και αμέσως βγήκαν από το αυτοκίνητο.

Ο ίδιος πρόλαβε και γαντζώθηκε σε ένα σημείο από τα πέδιλα της γέφυρας και κρατήθηκε εκεί μέχρι να έρθει το πρώτο πυροσβεστικό όχημα. Οι άλλοι δύο συνάδελφοί του που επίσης βγήκαν από το αυτοκίνητο, στάθηκαν για λίγο και μετά χάθηκαν… από τα μάτια του!

Όπως δήλωσε στο real.gr o μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος τις τελευταίες 24ώρες ο μετεωρολογικός σταθμός της ΕΜΥ στο αεροδρόμιο της Ρόδου κατέγραψε 174 χιλιοστά βροχής, δηλαδή έπεσαν σε 24ώρες 174 λίτρα νερού ανά τετραγωνικό μέτρο. Το μέσο ύψος βροχής για όλο τον Νοέμβριο στη Ρόδο είναι 84 χιλιοστά, επομένως σε 24 ώρες σχεδόν έβρεξε όσο για δύο ολόκληρους Νοέμβριους.

«Βούλιαξε» η Ρόδος

Ιδιαίτερα έντονα καιρικά φαινόμενα στη Ρόδο, ύστερα από την καταιγίδα που ξέσπασε λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι της Παρασκευής. Οι δρόμοι από το Φαληράκι μέχρι και την Κρεμαστή, μετετράπησαν σε ποτάμια, ενώ τεράστια είναι τα προβλήματα που καταγράφονται και στην πόλη της Ρόδου, καθώς ο όγκος της βροχής δημιούργησε ένα κυκλοφοριακό χάος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν στη Ρόδο,η υπηρεσία έχει δεχθεί 130 κλήσεις για παροχές βοηθείας και αντλήσεις.

Πολλές περιοχές στο νησί βρίσκονται χωρίς ρεύμα εξαιτίας των κεραυνών που έθεσαν εκτός λειτουργίας πολλές γραμμές, ενώ πολλά είναι επίσης και τα υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων που έχουν πλημμυρίσει.

Σύμφωνα με την Ροδιακή, η πυροσβεστική απεγκλώβισε γύρω στις τέσσερις το μεσημέρι δύο άτομα από αυτοκίνητο που είχε ακινητοποιηθεί στην περιοχή του ποταμού της Κρεμαστής. Έντονη χαλαζόπτωση επίσης σάρωσε τις περιοχές Τρεις, Ιξιάς Ιαλυσού και Κρεμαστής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το