Ελλάδα, Πρώτο Θέμα (old)

Τραβούν το σχοινί οι διοικητικοί αποφάσισαν νέα απεργία

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Σε δύο νέες 24ωρες απεργίες, αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη, προχωρούν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παρά την νέα απεργιακή κινητοποίηση των διοικητικών υπαλλήλων, κύκλοι του υπουργείου Παιδείας εμφανίζονται αισιόδοξοι για σταδιακή μεταστροφή του κλίματος.

Η εκτίμηση αυτή εδράζεται σε δυο άξονες. Πρώτον στο γεγονός ότι η συνέλευση των υπαλλήλων των δυο ιδρυμάτων δεν υιοθέτησε την «σκληρή» πρόταση για κατάργηση της ΚΥΑ για την διαθεσιμότητα και δεύτερον στη σημερινή απόφαση των υπαλλήλων του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ για τη σύσταση μικτής επιτροπής πανεπιστημιακών και διοικητικών, η οποία θα συναντηθεί με τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, προκειμένου να λάβει διευκρινίσεις επί της πρότασης των πέντε σημείων καθώς και τη διαβεβαίωση ότι δεν θα χάσει κανένας εργαζόμενος τη δουλειά του. Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ θα πραγματοποιήσουν νέα συνέλευση την Πέμπτη, προκειμένου να καθορίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Σήμερα το απόγευμα την πύλη του υπουργείου Παιδείας θα περάσουν οι πρυτάνεις του ΑΠΘ και των πανεπιστημίων Πατρών και Χαροκόπειου, μέλη του συντονιστικού της Συνόδου των πρυτάνεων και θα συναντηθούν με τον υπουργό Παιδείας στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για την εξομάλυνση της κατάστασης στα πανεπιστήμια.

Τροπολογία του υπουργείου για δυο εξεταστικές

Με τροπολογία που θα ψηφιστεί αύριο το υπουργείο Παιδείας προωθεί ρύθμιση για να ελαφρύνει το βάρος των φοιτητών από τα χρωστούμενα μαθήματα.

Η ρύθμιση που προωθεί παρέχει τη δυνατότητα σε όλους ανεξαιρέτως τους φοιτητές όλων των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων να εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν, στην εξεταστική περίοδο του Φεβρουαρίου και Ιουνίου 2014, ανεξάρτητα εάν αυτά διδάσκονται σε χειμερινό ή εαρινό εξάμηνο.
Η συγκεκριμένη τροπολογία ψηφίζεται αύριο και είναι μια πολύ σημαντική κίνηση του Κ. Αρβανιτόπουλου που αφενός θα φέρει πολλούς φοιτητές πιο κοντά στο πτυχίο αφετέρου θα αμβλύνει τις συνέπειες των κινητοποιήσεων στα Ιδρύματα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το