Photo Gallery, Τοπικά

Τρίωρη κατάληψη και σήμερα στο ΙΚΑ

Από εργαζόμενούς του με αίτημα την επαναπρόσληψη τεσσάρων απολυθέντων συναδέλφων τους

 

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με ταυτόχρονη δίωρη κατάληψη και των δύο υποκαταστημάτων (Βόλου και Νέας Ιωνίας) σήμερα Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου το πρωί (7.30 π.μ έως 9.30 π.μ.), αποφάσισε το ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Μαγνησίας, ζητώντας την επαναπρόσληψη των τεσσάρων απολυθέντων που είχαν προσληφθεί με την 9Κ/2008 προκήρυξη του ΑΣΕΠ.

Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκαν ανάλογες κινητοποιήσεις με τους εργαζόμενους να ζητούν την κατανόηση και αλληλεγγύη των ασφαλισμένων που ταλαιπωρήθηκαν για μια ακόμη φορά καθώς, εκτός από την υποστελέχωση υπηρεσιών του ΙΚΑ, είχαν να περιμένουν και έξω από τα υπό κατάληψη κτίρια του ΙΚΑ.

Σε ψήφισμά του ο Σύλλογος, αναφέρει και τα εξής: «Οι υπάλληλοι του ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας συμπαραστεκόμαστε και είμαστε αλληλέγγυοι στους συνάδελφους που προσλήφθηκαν με την 9Κ/2008 προκήρυξη του ΑΣΕΠ και απολύονται. Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στο πλευρό των απολυμένων για την επαναπρόσληψή τους, με όποιους τρόπους κρίνουν οι γενικές συνελεύσεις μας και η ομοσπονδία μας. Δυστυχώς για μια ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι διαβεβαιώσεις των υπουργών είναι στάχτη στα μάτια των εργαζομένων.

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι είτε με κωλυσιεργίες, είτε με ψεύτικες υποσχέσεις, είτε με επιστρατεύσεις, είτε με αυταρχικές μεθόδους και ΜΑΤ, οι μόνοι πραγματικοί στόχοι είναι η ικανοποίηση των απαιτήσεων της τρόικας για φτωχοποίηση των εργαζομένων και κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων δεκαετιών.

Θεωρούμε ότι το εξώδικο που στάλθηκε στη Διοίκηση αποτελεί πρόσχημα για να μεθοδευτεί η απόλυση των συναδέλφων με τον πιο ανώδυνο τρόπο, για να μην καταδειχτούν οι ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας για την εξέλιξη αυτή. Δεν πιστεύουμε δε, ότι θα έχει ως αποτέλεσμα την πρόσληψη των επιτυχόντων της 9Κ, άσχετα με τις υποσχέσεις που ψεύτικα μοιράζονται.

Το ΙΚΑ στο Νομό μας χάνει 4 υπάλληλους που στελεχώνουν νευραλγικές θέσεις και σε συνδυασμό με τις ήδη υπάρχουσες και επικείμενες αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης έμπειρων συναδέλφων, η υποστελέχωση των υποκαταστημάτων μας θα πάρει τραγικές διαστάσεις, με άμεσο αντίκτυπο τόσο στην εξυπηρέτηση ασφαλισμένων και συνταξιούχων όσο και στην είσπραξη των εσόδων.

Πιστεύουμε ότι η εξέλιξη πρέπει να μας προϊδεάσει για τους στόχους, τους τρόπους και τις μεθοδεύσεις που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν στο άμεσο μέλλον που θα επιχειρηθεί η διάλυση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει με το αθρόο κλείσιμο υποκαταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, την ιδιωτικοποίηση τμημάτων κοινωνικής ασφάλισης και την περαιτέρω υποβάθμιση εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων μας.

Ζητούμε από τους βουλευτές του Νομού μας την άμεση ανάληψη νομοθετικών ή άλλων πρωτοβουλιών που κρίνουν πρόσφορες για την επαναπρόσληψη των συναδέλφων, διότι η απόλυσή τους πέραν των προσωπικών προβλημάτων που δημιουργεί οδηγεί σε περαιτέρω απαξίωση του μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού της χώρας καθώς αντιστοιχεί στην απόλυση του 8% περίπου των εν ενεργεία υπαλλήλων και μάλιστα των νεότερων με πολλά τυπικά προσόντα οι οποίοι προσλήφθηκαν με αδιάβλητο τρόπο».

 Η Αριστερή Συσπείρωση

Από την Αριστερή Συσπείρωση ΙΚΑ (Μαγνησίας) εκδόθηκε ανακοίνωση για τις απολύσεις τεσσάρων εργαζομένων στο ΙΚΑ Βόλου, στην οποία αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής: «Το ΔΣ του συλλόγου μας ανήμπορο να χαράξει και να προτείνει μια αγωνιστική γραμμή πάλης, εγκαταλείπει τους συνάδελφους στο δρόμο της ανεργίας, στη γραμμή Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη «να τηρηθεί η νομιμότητα» των τοκογλύφων, αλλά όχι οι ανάγκες των εργαζομένων.

Αρνείται να καταγγείλει το επιχειρησιακό πρόγραμμα που έχει παρουσιάσει από πέρυσι η Διοίκηση του ΙΚΑ που προβλέπει τη διάλυσή του, το κλείσιμο δεκάδων καταστημάτων, τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στον ιδιωτικό τομέα, ένα επιχειρησιακό πρόγραμμα με κρυμμένο το οργανόγραμμα θέσεων στα συρτάρια ψηλά ισταμένων. Χωρίς γενικές συνελεύσεις που να μπορούν να τεθούν σε ψηφοφορία προτάσεις και να αποφασίσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι την πορεία του αγώνα, είναι αδύνατον να υπάρξει συσπείρωση των εργαζομένων κι έτσι τα χειρότερα ήδη προετοιμάζονται από σήμερα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το