Photo Gallery, Αθλητισμός

Τρία νέα πρόσωπα στον Ο.Υ.Κ.Β.

Εν όψει της συμμετοχής του στην Α2 ανδρών στο πόλο απέκτησε τους Κοράκη, Πετρόπουλο και Δελακά 

Ο Ζήσης Δελακάς θα φορέσει ξανά το σκουφάκι του Ο.Υ.Κ.Β.

Τον Απρίλιο θα αρχίσει η Α2 Εθνική κατηγορία των ανδρών στην υδατοσφαίριση και τη Μαγνησία θα εκπροσωπήσει για έβδομη συνεχόμενη χρονιά ο Ο.Υ.Κ. Βόλου που αρχικά θα επιδιώξει να προκριθεί στα πλέι οφ, κάτι που κατάφερε τόσο πέρυσι, όσο και πρόπερσι, από τότε δηλαδή που άλλαξε ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Νέα πρόσωπα σε σχέση με το περσινό ρόστερ είναι οι Γιώργος Κοράκης, Αλέξανδρος Πετρόπουλος και Ζήσης Δελακάς, που πιστεύεται ότι θα βοηθήσουν σημαντικά την ομάδα να υλοποιήσει τους στόχους της.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Η ΚΟΕ αποφάσισε να κάνει αναδιάρθρωση στις κατηγορίες της, αλλά όχι και να τις αναβαθμίσει. Έτσι και το φετινό πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερα τριήμερα για λόγους οικονομίας. Μάλιστα στην Α’ φάση οι 12 ομάδες δεν θα χωριστούν σε δύο ομίλους των έξι όπως τα δύο προηγούμενα χρόνια, αλλά σε τρεις ομίλους των τεσσάρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο γύροι θα διεξαχθούν από 26-28 Απριλίου και 21-23 Ιουνίου σε ουδέτερα κολυμβητήρια και την πρόκριση στα πλέι οφ (θέσεις 1-6) θα πάρουν οι δύο πρώτες ομάδες κάθε γκρουπ, ενώ οι άλλες δύο θα συμμετάσχουν στα πλέι άουτ (θέσεις 7-12). Τα τελικά αναμένεται να διεξαχθούν στις 5-7 Ιουλίου και στις 19-21 Ιουλίου και οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 1η και τη 2η θέση των πλέι οφ θα ανέλθουν στην Α1, ενώ εκείνες που θα πάρουν τις δύο τελευταίες θέσεις των πλέι άουτ (η 11η και η 12η της κατηγορίας) θα υποβιβαστούν στη Β’ Εθνική. Να θυμίσουμε ότι τη σεζόν 2013-14 η Α2 θα έχει 15 ομάδες, αφού θα ανεβούν πέντε από την αμέσως κατώτερη κατηγορία.

Στη φετινή Α2 μετέχουν το Καλαμάκι και ο Εθνικός Πειραιώς που έπεσαν από την Α1, οι Ο.Υ.Κ.Β., Γλυφάδα, Ν.Ε. Πατρών, ΟΦΗ, Ν.Ο. Λάρισας, Τρίτων Αμαρουσίου, Ηλυσιακός, Ηρακλής που ήταν και πέρυσι στην κατηγορία, καθώς και οι νεοφώτιστοι Νηρέας Λαμίας και Νηρέας Γέρακα.

Η τοποθέτηση των συλλόγων στους ομίλους θα γίνει με γεωγραφικά κριτήρια, οπότε είναι βέβαιο ότι ο Ο.Υ.Κ.Β. θα είναι στο ίδιο γκρουπ με τον Νηρέα Λαμίας, τον Ν.Ο. Λάρισας και τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Μάλιστα από τον Ο.Υ.Κ.Β. αναμένεται να γίνει και προσπάθεια να φιλοξενηθούν στον Βόλο οι αγώνες κάποιου γύρου ή και των δύο της Α’ φάσης αν είναι εφικτό.  

 

 

Το φετινό ρόστερ

Το φετινό ρόστερ του Ο.Υ.Κ.Β. έχει τρία νέα πρόσωπα σε σχέση με πέρυσι, αφού κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου αποκτήθηκαν οι Γιώργος Κοράκης, Αλέξανδρος Πετρόπουλος και Ζήσης Δελακάς.

Ο Κοράκης γεννήθηκε το 1984 και κατάγεται από τη Χίο. Ο αριστερόχειρας περιφερειακός αγωνίστηκε αρκετά χρόνια στην ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του, ενώ πολύτιμες υπηρεσίες προσέφερε και στην Κέρκυρα, το σκουφάκι τις οποίας φόρεσε τελευταία. Μάλιστα στο περσινό πρωτάθλημα ήταν ο πρώτος της σκόρερ, βοηθώντας τη να πανηγυρίσει την άνοδο στην Α1.

Ο Πετρόπουλος είναι 26 ετών και αγωνίζεται στη θέση του φουνταριστού. Προέρχεται από τον ΚΟΠΙ και πιστεύεται ότι θα βοηθήσει περισσότερο από τον Βαμβουνάκη, που κατείχε τη θέση αυτή πέρυσι μια και ο τελευταίος είχε παρουσιαστεί απροπόνητος και έπαιζε ελάχιστα.

Τέλος, ο Δελακάς είναι γνωστός για την αξία του στους ανθρώπους του Ο.Υ.Κ.Β. μια και αγωνίστηκε στην ομάδα και την πρώτη της σεζόν στην Α2 (2006-07) πετυχαίνοντας 36 γκολ σε 22 ματς. Ο 29χρονος περιφερειακός φημίζεται για το «φαρμακερό» του σουτ και το απέδειξε και στις επόμενες ομάδες που έπαιξε, ήτοι στους Ν.Ο. Σύρου, Ν.Ο. Αργοστολίου και Ηλυσιακό.

Επιτυχία για τον Ο.Υ.Κ.Β. αποτελεί και η παραμονή για τέταρτο χρόνο στην ομάδα του τερματοφύλακα Τέλη Τουριόγλου και του αμυντικού Μάριου Γεωργακόπουλου.

Όσο για τους υπόλοιπους παίκτες είναι όλοι Βολιώτες. Πρόκειται για τους τερματοφύλακες Κώστα Τσιανάκα, Κωνσταντίνο Λάμπη, Μάκη Παπακώστα, τους αμυντικούς Γιάννη Ιωαννίδη, Αργύρη Μαρασλή, Άγγελο Μαρτζούχο, τους περιφερειακούς Μάριο Χατζηγούλα, Γιάννη Μαλλιαρό, Χρήστο Μαρινάγη, Ιάσονα Μάρκου, Χρήστο Δανιηλίδη, Ευθύμη Δημητρίου και τους φουνταριστούς Θάνο Γραμμένο, Γιώργο Μαρινάγη, Στέργιο Παπαβασιλείου και Αλέξανδρο Κολημήτρα.

 

Στόχος η πρόκριση

στα πλέι οφ

Ο Ο.Υ.Κ.Β. έχει πρωταρχικό στόχο να περάσει στα πλέι οφ. Μεγάλο φαβορί στον όμιλο, αλλά και στην κατηγορία είναι ο οικονομικά ανθηρός Νηρέας Λαμίας που απέκτησε δύο παίκτες πολύ μεγάλης αξίας. Ο λόγος για τους Θόδωρο Χατζηθεοδώρου και Κυριάκο Κοκκινάκη που ήταν βασικοί με την Εθνική ανδρών στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου, ενώ γενικότερα είναι μία ομάδα με  «γεμάτο» ρόστερ από πολίστες προερχόμενους από την Α1.

Λογικά ο Ο.Υ.Κ.Β. θα παλέψει για την δεύτερη θέση που οδηγεί στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος με τον Ηρακλή, καθώς ο Ν.Ο. Λάρισας θεωρείται υποδεέστερος. Σύμφωνος με την παραπάνω άποψη είναι ο προπονητής του βολιώτικου συγκροτήματος Ζαφείρης Μαρινάγης που δήλωσε σχετικά στη «Θ»: «Έτσι όπως θα γίνει το φετινό πρωτάθλημα όλα θα κριθούν σε δύο αγώνες. Λογικά εμείς και ο Ηρακλής θα διεκδικήσουμε τη δεύτερη θέση του ομίλου, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τη Λάρισα. Από την άλλη, φαίνεται πως δύσκολα μπορεί κανείς να «χτυπήσει» τον Νηρέα Λαμίας που αποτελεί και το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο.

Η δική μας πορεία θα εξαρτηθεί από την αγωνιστική μας κατάσταση τις ημέρες των αγώνων. Το βέβαιο είναι ότι θα παλέψουμε για το καλύτερο σε κάθε αγώνα». 

Από τον Βολιώτη τεχνικό ζητήσαμε να μας πει ποιες ομάδες θεωρεί ως φαβορί για την άνοδο: «Ο Νηρέας Λαμίας είναι το πρώτο φαβορί για την άνοδο έχοντας στο ρόστερ του παίκτες όπως ο Χατζηθεοδώρου, ο Κοκκινάκης, ο Μονιούδης και ο Φλέγγας, ενώ και η Γλυφάδα εμφανίζεται πολύ ενισχυμένη με την απόκτηση των Φράγκου και Κατρουζανάκη. Αουτσάιντερ για την άνοδο θα είναι το Καλαμάκι και εμείς με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το