Τοπικά

Τρία μπλόκα στη Μαγνησία

Η διάθεση της κινητοποίησης είναι «χαλαρή», ωστόσο οι αγρότες περιμένουν τις εξελίξεις και κυρίως τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης

Στα μπλόκα θα παραμείνουν και αυτή την εβδομάδα – όπως όλα δείχνουν – οι αγρότες και της Μαγνησίας. Δεν αποκλείεται όμως να προβούν και σε άλλες μορφές διαμαρτυρίας. Μία πρόταση που υπάρχει είναι ο αποκλεισμός του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας από αγρότες της περιοχής του Βελεστίνου. Αν τούτο τελικά αποφασιστεί αναμένεται να γίνει Τετάρτη ή Πέμπτη.

Στον κόμβο Αερινού, στην παλαιά εθνική οδό, παραμένουν 50 περίπου τρακτέρ. Ωστόσο αγρότες από τις περιοχές Στεφανοβικείου, Ριζομύλου έχουν παρατάξει τρακτέρ έξω από το Στεφανοβίκειο (δίπλα από το γήπεδο). Το μπλόκο του Αερινού ενδεχομένως ενισχύσουν αγροτικά αυτοκίνητα από την περιοχή της Ζαγοράς.

Η διάθεση της κινητοποίησης είναι «χαλαρή», ωστόσο οι αγρότες περιμένουν τις εξελίξεις και κυρίως τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης.

Στον κόμβο Αλμυρού, στην παλαιά εθνική οδό, παραμένουν 60 περίπου τρακτέρ αγροτών της περιοχής του Αλμυρού. Περιμένουν και αυτοί τις εξελίξεις. Και στα δύο μπλόκα επικρατεί ηρεμία, ενώ γίνεται εποπτεία από την Αστυνομία. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο αυτό το διάστημα απασχολείται ένας μεγάλος αριθμός αστυνομικών στα μέτρα τάξης, την κυκλοφορία όπου βρίσκονται τα μπλόκα.

Ταλαιπωρία όμως υφίστανται οι οδηγοί που κινούνται στη διαδρομή προς Θεσσαλονίκη και Αθήνα, αλλά και στη διαδρομή Βόλου-Λάρισας, καθώς απαιτούνται αρκετές παρακάμψεις λόγω του μπλόκου της Νίκαιας.

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, «σήμερα και μέχρι ώρα 13.45 παρατείνεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Νίκαιας (χ/θ 346+400) έως τον κόμβο Βιοκαρπέτ (Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης), λόγω συγκέντρωσης αγροτών με γεωργικούς ελκυστήρες. Υπενθυμίζεται ότι η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως:

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη:

Όλα τα οχήματα που κινούνται επί της Π.Α.Θ.Ε. με κατεύθυνση προς τη Λάρισα δε θα εξέρχονται από την Π.Α.Θ.Ε. στον κόμβο Νίκαιας (χ/θ 346+400), αλλά θα συνεχίζουν και θα εξέρχονται στον κόμβο του Πλατυκάμπου (Χ/Θ 349+396).

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα:

Όλα τα οχήματα που κινούνται επί της Π.Α.Θ.Ε. με κατεύθυνση προς τη Λάρισα δε θα εξέρχονται από την Π.Α.Θ.Ε. στον κόμβο Νίκαιας, αλλά η έξοδος θα πραγματοποιείται στον κόμβο Πλατυκάμπου.

Όλα τα οχήματα που κινούνται επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση προς Αθήνα θα αναστρέφονται στο ύψος του κόμβου της ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ και θα κινούνται με κατεύθυνση προς Λάρισα – Παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας – Βόλου  και μέσω του κόμβου Πλατυκάμπου,  θα εισέρχονται στην Π.Α.Θ.Ε.

Παρακαλούμε τους φίλους οδηγούς, να ακολουθούν τις οδηγίες των τροχονόμων και να ενημερώνονται διαρκώς για κάθε μεταβολή των κυκλοφοριακών συνθηκών».

Η ΕΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου συμπαρίσταται στο δίκαιο αγώνα των αγροτών, οι οποίοι βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση. Τα προβλήματα είναι πολλά και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Η Πολιτεία θα πρέπει να εγκύψει πάνω στο αγροτικό πρόβλημα και να δώσει λύσεις, προκειμένου οι αγρότες να παραμείνουν στα χωριά τους, να ζήσουν τις οικογένειές τους, να καλλιεργήσουν και να παράγουν προς όφελος και των ιδίων και της εθνικής οικονομίας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το