Αθλητισμός

Τρίαθλο: Μια άλλη πρόταση για αθλητισμό

Δυναμικά στο χώρο του τριάθλου μπαίνει και η Μαγνησία. Πρόκειται για ένα συνδυασμό τριών αθλημάτων (κολύμβηση, ποδηλασία, αγώνας δρόμου), ο οποίος συναρπάζει συμμετέχοντες και θεατές. Μάλιστα την ερχόμενη Κυριακή στις Αλυκές θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος διεθνής αγώνας Super Fast και Fast Argoman μετά από 19 χρόνια με διοργανώτρια την εταιρεία Multisport υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Διεύθυνσης Αθλητισμού ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.

 

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

 

Η Μαγνησία φημίζεται για τις φυσικές της ομορφιές, γεγονός που τη βοηθά να αναπτύσσεται σε πολλά αθλήματα. Μια καινούργια πρόταση η οποία έχει αρχίσει να κερδίζει ολοένα και περισσότερους φίλους είναι το τρίαθλο. Όπως μαρτυρά και το όνομά του, πρόκειται για έναν συνδυασμό τριών αθλημάτων, αφού ο αγωνιζόμενος καλείται να κάνει κολύμβηση, ποδηλασία και αγώνα δρόμου.

Οι αποστάσεις ποικίλλουν ανάλογα την κατηγορία. Οι κατηγορίες αγώνων είναι οι Fast, Super Fast, Ολυμπιακή Απόσταση, ενώ υπάρχουν και οι υπεραποστάσεις Ironman 70,3 και Ironman 140,6. Το τρίαθλο έχει αρχίσει να εξαπλώνεται και στην περιοχή μας. Εδώ και έξι μήνες βρίσκεται σε λειτουργία η ομάδα «Volos Triathlon Team», η οποία σκοπό έχει να διαδώσει το άθλημα στην περιοχή μας

Ιδρυτικό της μέλος είναι ο Απόστολος Φούρναρης, ο οποίος μίλησε στη «Θ» για τον σύλλογο: «Πριν από ένα εξάμηνο ξεκινήσαμε μια καινούργια προσπάθεια για το τρίαθλο. Ονομάσαμε την ομάδα μας «Volos Triathlon Team» και ο πρωταρχικός μας σκοπός δεν είναι ο πρωταθλητισμός. Αντίθετα θέλουμε να φέρουμε τον κόσμο κοντά στο τρίαθλο για να ανακαλύψει τις ομορφιές του. Πρόκειται για το πιο ραγδαία αναπτυσσόμενο άθλημα στον κόσμο και οι αγώνες του παρουσιάζουν τρομερό ενδιαφέρον. Επομένως καλό θα ήταν να συμβεί κάτι ανάλογο στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Μαγνησία. Η περιοχή μας είναι ιδανική για αγώνες τριάθλου και πιστεύουμε ότι αξίζει τον κόπο ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας να ασχοληθούν με αυτό».

Ο κ. Φούρναρης παραδέχεται ότι «το τρίαθλο είναι ένα αρκετά δύσκολο άθλημα, αφού ουσιαστικά ο συμμετέχων οφείλει να καλύψει αποστάσεις με τρία διαφορετικά αθλήματα. Ταυτόχρονα, όμως, αυτό είναι και το πλεονέκτημά του. Υπάρχει ποικιλία στην προπόνηση, ενώ γυμνάζονται αρμονικά όλες οι μυϊκές ομάδες του σώματος. Η ιδιομορφία του τριάθλου είναι το ότι ακόμη και αν υπάρξει κάποιος τραυματισμός σ’ ένα από τα αγωνίσματα σε κάποιο μέρος του σώματος, ο αθλητής μπορεί να συνεχίσει να προπονείται στα υπόλοιπα δύο, χωρίς να χρειαστεί να μείνει εκτός δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επίσης ο αθλητής έρχεται σε επαφή με τη φύση, αφού υπάρχει εναλλαγή εικόνων. Είναι άθλημα χωρίς βία, όπου αναπτύσσεται η ευγενής άμιλλα μέσω της οποίας δοκιμάζεις τα όριά σου. Σε βοηθά να βελτιώνεσαι προσωπικά και να έχει αυτοέλεγχο και αυτοσυγκράτηση».

 

Την ερχόμενη Κυριακή

το 1ο Argoman

Ο Απόστολος Φούρναρης εκτός από ιδρυτής της Ομάδας Τριάθλου Βόλου είναι και ιδιοκτήτης της εταιρείας Multisport, η οποία διοργανώνει αθλητικές δραστηριότητες. Η συγκεκριμένη εταιρεία διοργανώνει και το 1ο Super Fast και Fast Argoman, που φιλοξενείται στην περιοχή μας υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Διεύθυνσης Αθλητισμού ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.

Σημειώνεται ότι ο τελευταίος αγώνας, που είχε φιλοξενηθεί στη Μαγνησία, διεξήχθη το 1993 και έκτοτε οι φίλοι του αθλήματος δεν είχαν τη δυνατότητα να το απολαύσουν από κοντά. Ήρθε η ώρα, όμως η …19χρονη αναμονή τους να λάβει τέλος.

Την ερχόμενη Κυριακή στις Αλυκές (στην περιοχή του μεγάλου πάρκινγκ στο τέλος του πεζόδρομου) θα πραγματοποιήσει το 1ο Super Fast και Fast Argoman. Στη Super Fast απόσταση (375 μέτρα κολύμβηση, 10 χιλιόμετρα ποδηλασία και 2,5 χιλιόμετρα τρέξιμο) θα συμμετέχουν οι αθλητές με ηλικία έως 18 ετών. Οι αθλητές μεγαλύτερης ηλικίας θα λάβουν μέρος στον αγώνα Fast με διπλάσια απόσταση (750 μέτρα κολύμβηση, 20 χιλιόμετρα ποδηλασία και 5 χιλιόμετρα τρέξιμο).

Οι συμμετοχές έχουν φτάσει τις 108 και θα συμμετέχουν αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και από χώρες του εξωτερικού. Το γεγονός ότι πολλοί έσπευσαν εδώ και καιρό να δηλώσουν συμμετοχή αποδεικνύει και τη μεγάλη θέληση του κόσμου για το τρίαθλο. Άλλωστε στον αγώνα δεν λαμβάνουν μέρος μόνο όσοι κάνουν πρωταθλητισμό, αλλά και εκείνοι οι οποίοι θέλουν απλά να αθληθούν.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 9 το πρωί και οι διοργανωτές έχουν επιφυλάξει αρκετά χάπενινγκ. Πιο αναλυτικά θα υπάρχει μίνι έκθεση με τοπικά προϊόντα για να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες τον τόπο μας, αλλά και έκθεση με είδη ποδηλάτου και τρεξίματος. Επίσης θα υπάρχει μουσική με την επιμέλεια του Kiss FM, ενώ θα δοθούν πλούσια δώρα τόσο στους νικητές των κατηγοριών, όσο και σε όλους τους συμμετέχοντες μέσω κλήρωσης. Μάλιστα ένα ποσό από αυτό που συγκεντρώθηκε από τις συμμετοχές θα δοθεί σε ίδρυμα της Μαγνησίας. Ο αγώνας θα καλυφθεί φωτογραφικά και κινηματογραφικά με παραμότορ.

Ο Απόστολος Φούρναρης απευθύνει κάλεσμα στον κόσμο: «Προσκαλούμε όλους τους συμπολίτες μας να έρθουν την Κυριακή στις Αλυκές για να απολαύσουν έναν πολύ όμορφο αγώνα. Έχουμε διαμορφώσει έτσι την πίστα, ώστε όλα τα αγωνίσματα να είναι σε κοινή θέα και πιστεύουμε ο κόσμος να στηρίξει αυτή την προσπάθεια. Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον αντιπεριφερειάρχη Αργύρη Κοπάνα, τη Διεύθυνση Αθλητισμού ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και τον πρόεδρό της Παύλο Μαβίδη, την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, το Λιμενικό και ιδίως τον Λιμενάρχη κ. Κανάκη και τη Δημοτική Αστυνομία για τη συμπαράστασή τους σ’ αυτό το εγχείρημά μας. Επίσης θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρω τη σημαντική συμβολή της ΜΟΤΟΛΕΒ και της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, οι οποίοι συνεισφέρουν τα μέγιστα για την επιτυχία της διοργάνωσης».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Απόστολο Φούρναρη (τηλ. 6981125313) ή στην ιστοσελίδα multisport.gr.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το