Photo Gallery, Τοπικά

Το χωριό του Άη Βασίλη στην παραλία του Βόλου

Σχέδια για τη χωροθέτηση του Χωριού του Άη Βασίλη στην παραλία του Βόλου

Τη δόξα των Τρικάλων και παλαιότερα της Δράμας, που είχε ξεκινήσει πρώτη, ζήλεψαν οι καταστηματάρχες εστίασης και διασκέδασης, οι ξενοδόχοι και οι αρτοποιοί του Βόλου, οι οποίοι σε συνεργασία με το Δήμο, τον Οργανισμό Λιμένος  και τοπικούς φορείς, θα διοργανώσουν χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην παραλία της πόλης από τις 30 Νοεμβρίου μέχρι τις 12  Ιανουαρίου 2013. Τίτλος των εκδηλώσεων το «Χωριό του Άη Βασίλη στην παραλία του Βόλου».

Ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης Διασκέδασης, η Ένωση Ξενοδόχων και το Σωματείο Αρτοποιών Μαγνησίας «Η Δήμητρα» συνεργάζονται και κατέθεσαν ήδη σχετική πρόταση στη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Βόλου, ώστε να τους παραχωρηθεί δωρεάν ο παραλιακός χώρος. Στόχος των εκδηλώσεων είναι η προσέλκυση τουριστών απ’ όλη την Ελλάδα, με την κατάλληλη διαφήμιση που θα γίνει και η δημιουργία ενός διαφορετικού ψυχολογικού κλίματος στην πόλη. Το ΔΣ του ΟΛΒ αναμένεται να αποφασίσει σχετικά, ενώ θετική είναι σύμφωνα με πληροφορίες και η άποψη του Δήμου Βόλου.

Η πρόταση προβλέπει μεταξύ άλλων την τοποθέτηση περιπτέρων για προβολή τοπικών προϊόντων, την εγκατάσταση και λειτουργία παγοδρόμιου και καρουζέλ, χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στα παραλιακά καταστήματα, στην «Αργώ», σε ιστιοφόρα που είναι ελλιμενισμένα κ.ο.κ.

Αναλυτικότερα η πρόταση έχει ως εξής: «Δημιουργείται ένα εορταστικό χριστουγεννιάτικο σκηνικό στην παραλία του Βόλου από την οδό Τοπάλη έως το Πανεπιστήμιο (κτίριο Παπαστράτου), που θα διαρκέσει από 30 Νοεμβρίου 2012 έως 12 Ιανουαρίου 2013. Στο πάνω διάζωμα, ανάμεσα στους φανοστάτες της παραλίας (17 σε σύνολο), θα τοποθετηθούν ξύλινα σπιτάκια με σκεπή διαστάσεων 1,5 μέτρα επί 2 μέτρα, όπου θα στολιστούν και θα φωτιστούν με την επίβλεψη διακοσμητή και θα λειτουργήσουν ως εκθετήρια τοπικών προϊόντων. Στο ύψος της Τράπεζας της

Ελλάδος θα τοποθετηθεί μια μεγαλύτερη κατασκευή 4 μέτρα επί 3 μέτρα περίπου, όπου θα λειτουργήσει ως κεντρικός οργανωτικός χώρος και θα βρίσκεται εκεί και ο χώρος του Άγιου Βασίλη. Μπροστά στο Πανεπιστήμιο και μέχρι το ύψος που καταλαμβάνουν τα τραπεζοκαθίσματα, θα αναπτυχθούν διάφορες δραστηριότητες που θα απασχολούν τα παιδιά. Στους φανοστάτες θα τοποθετηθούν ηχεία τύπου κόρνας, όπου τις πρωινές, απογευματινές και βραδινές ώρες θα ακούγεται μουσική ανάλογη των εορτών. Τα καταστήματα θα στολιστούν ομοιόμορφα και οι εργαζόμενοι σε αυτά, καθώς και οι υπεύθυνοι θα είναι ντυμένοι και ενταγμένοι στο εορταστικό κλίμα. Θα αναλάβουμε να στολίσουμε τρία ή και περισσότερα ιστιοφόρα, που βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο και θα φωτίσουμε με χρωματιστό φωτισμό τα σκάφη, που είναι δεμένα στην παραλία. Η «Αργώ», που θα μετακινηθεί για την περίοδο αυτή έμπροσθεν της Τράπεζας Ελλάδος θα φωτιστεί με ειδικό φωτισμό εξωτερικό. Στο Πανεπιστήμιο μπροστά θα τοποθετηθεί ένα καρουζέλ, παγοδρόμιο και άλλες δραστηριότητες, ενώ σε όλο το μέτωπο θα μετακινούνται ανιματέρ, όπου θα ασχολούνται με τη διασκέδαση των μικρών συμπολιτών και επισκεπτών της πόλης (Face Painting, ξωτικά κ.τ.λ.).

Θα στολιστούν τρία χριστουγεννιάτικα δέντρα (ένα στην αρχή, ένα στη μέση και ένα στο τέλος της παραλίας), που θα παραχωρήσει ο Δήμος Βόλου και στις 30 Νοεμβρίου θα γίνει και εκδήλωση για την έναρξη της περιόδου των εορτών.

Σε όλη τη διάρκεια των εορτών ο Άγιος Βασίλης θα μοιράζει δώρα στους επισκέπτες, καθώς και σε συνεργασία με το Κοινωνικό Παντοπωλείο και την εκκλησία θα μπορούσαμε, στην κεντρική δομή, να μαζεύουμε τρόφιμα και ρούχα για τους συμπολίτες, που τα έχουν ανάγκη. Είμαστε σε επαφή με το Σύλλογο Αρτοποιών, ο οποίος και θα μοιράζει σε όλους δωρεάν γλυκίσματα παραδοσιακά.

Στην κεντρική εξέδρα θα γίνονται σε καθημερινή βάση εκδηλώσεις, θα έχουμε τοπικά συγκροτήματα και χορευτικούς ομίλους, που θα τους δώσουμε τη δυνατότητα, να παρουσιάσουν τα τοπικά χριστουγεννιάτικα έθιμα.

Τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά θα γίνουν ρεβεγιόν, όπου θα προσφερθεί ζεστό κρασί προσφορά – τα Χριστούγεννα (σούπα γαλοπούλας) και για τη διασκέδαση των πολιτών θα φροντίσουν γνωστοί καλλιτέχνες. Θα καλέσουμε τους συμπολίτες μας σε συνεργασία με χορευτικούς συλλόγους, να χορέψουν το Ταγκό των Χριστουγέννων. Την Πρωτοχρονιά θα ανοίξουν σαμπάνιες για το καλωσόρισμα του νέου έτους. Ο στόχος του εγχειρήματος είναι να καταφέρουμε να γίνει η παραλία του Βόλου πόλος έλξης για τις ημέρες των εορτών, προς όφελος των επιχειρήσεων και της πόλης. Για το σκοπό αυτό θα γίνει προβολή σε όλη την Κεντρική Ελλάδα και με επιστολές μας θα προσκαλέσουμε στην πόλη μας σχολεία, σε συνεργασία με επιλεγμένα τουριστικά γραφεία. Στην προσπάθεια αυτή θα συμμετέχουν τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς και άλλα περιφερειακά.

Το κόστος όλων των παραπάνω θα το καλύψει ο Σύλλογος και με χορηγούς που έχουμε εξασφαλίσει. Έχουμε ήδη συνομιλήσει με το δήμαρχο Βόλου κ. Π.

Σκοτινιώτη και έχουμε τη σύμφωνη γνώμη. Η όλη εκδήλωση θα είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου, καθώς θα έχουμε και τη συνεργασία του Δημοτικού Καλλιτεχνικού Οργανισμού, του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου, καθώς και της Φιλαρμονικής».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το