Αθλητισμός

Το τρίτο ημίχρονο στο Πανθεσσαλικό

* ΕΝΤΑΣΗ υπήρξε στο Πανθεσσαλικό Στάδιο τρεις περίπου ώρες πριν την έναρξη του παιχνιδιού. Συγκεκριμένα 80 οπαδοί του Ατρομήτου ταξίδεψαν με δύο λεωφορεία στο Βόλο, παρότι η διοίκηση της ΠΑΕ του Περιστερίου δεν ζήτησε εισιτήρια για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Οι οπαδοί του Ατρόμητου, μπήκαν στο γήπεδο, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι οι άνθρωποι ασφαλείας του Σταδίου δεν είχαν πιάσει ακόμη δουλειά και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους του Πανθεσσαλικού.

Με επέμβαση της αστυνομίας βγήκαν από το γήπεδο, έγιναν ωστόσο, αντιληπτοί από μια μερίδα οπαδών του Ολυμπιακού Βόλου και λίγο έλλειψε να προκληθούν επεισόδια (ακολούθησε ρήξη καπνογόνων και πετροπόλεμος εκατέρωθεν, στον περιβάλλοντα χώρο του Πανθεσσαλικού), χωρίς πάντως οι δύο πλευρές να έρθουν σε επαφή.

Τελικά, με παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων και του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου, οι οπαδοί του Ατρομήτου μπήκαν στα πούλμαν, πήραν το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα και το ματς διεξήχθη χωρίς προβλήματα.

* ΜΠΟΡΕΙ οι οργανωμένοι οπαδοί με τις εκδηλώσεις τους να ενίσχυσαν και χθες την προσπάθεια των παικτών του Ολυμπιακού για νίκη στο ματς με τον Ατρόμητο, ωστόσο, το μυαλό τους το είχαν και στο θεσσαλικό ντέρμπι που ακολουθεί με τη Λάρισα στο «AEL F.C. Arena». Οι Austrian Boys ανήρτησαν μάλιστα πανό στο οποίο έγραφε: «Σκορπίστε καθετί που βρείτε βυσσινί και ρίξτε τη στη Β’ Εθνική».

* ΜΕΤΑ το δεύτερο γκολ του Ντολεζάι και ενώ η νίκη του Ολυμπιακού άρχισε να διαφαίνεται, οι οργανωμένοι οπαδοί άρχισαν να φωνάζουν διάφορα συνθήματα, εν όψει του θεσσαλικού ντέρμπι με τη Λάρισα και αυτό που κυριάρχησε ήταν: «Βόλε διπλό μέσα στον Πηνειό», ενώ δεν παρέλειψαν να ζητήσουν από τους παίκτες να φέρουν το Κύπελλο στον Παγασητικό…

* ΑΡΚΕΤΕΣ λακκούβες υπήρχαν σ’ ένα μεγάλο μέρος του αγωνιστικού χώρου του Πανθεσσαλικού Σταδίου. Ο χλοοτάπητας είχε ταλαιπωρηθεί στο παιχνίδι Κυπέλλου της περασμένης Πέμπτης με την Κέρκυρα (λόγω και της βροχής που έπεφτε εκείνη την ημέρα) και το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε μέχρι το χθεσινό ματς (τρεις μέρες) δεν ήταν φαίνεται αρκετό για να γίνει και η ανάλογη συντήρηση στο χόρτο.

* ΔΥΟ πρώην συμπαίκτες στη Λίβερπουλ, ο Τσάρλς Ιτάνζ του Ατρομήτου και ο Κρίστιαν Νέμεθ του Ολυμπιακού Βόλου, βρέθηκαν χθες αντίπαλοι (ο πρώτος έπαιξε ως αλλαγή, ενώ ο δεύτερος ήταν στον πάγκο). Βρήκαν, πάντως, την ευκαιρία να τα πουν μέσα σε εγκάρδιο κλίμα πριν την αναμέτρηση και την ώρα που οι συμπαίκτες του έκαναν ζέσταμα.

* ΤΗΝ άποψή του πως η απόφαση που πήρε ο Κρίστιαν Νέμεθ να πάει στον Ολυμπιακό Βόλου ήταν λάθος εξέφρασε ο Λάγιος Ντέταρι. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού έκρουσε μάλιστα τον κώδωνα του κινδύνου στον συμπατριώτη του επιθετικό για το μέλλον του, με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα «nemzetisport.hu»

«Ο Νέμεθ έκανε λάθος, που αποφάσισε να αγωνιστεί σε μια μικρότερη ομάδα. Έπρεπε να μείνει στον Ολυμπιακό και να προσπαθούσε να κερδίσει μια θέση στην ομάδα. Στον Ολυμπιακό έχει την ευκαιρία να κερδίσει τίτλους και πολύτιμες εμπειρίες για την συνέχεια. Αν δεν τα πάει καλά με τη νέα του ομάδα, τότε θα χαθεί». Ο Ούγγρος επιθετικός βρίσκονταν χθες στον πάγκο, δεν χρησιμοποιήθηκε, ωστόσο, από τον Σάκη Τσιώλη.

* ΟΙ καιρικές συνθήκες που επικράτησαν χθες στο Βόλο ήταν πολύ καλές και αρκετοί φίλαθλοι έδωσαν το «παρών» στο Πανθεσσαλικό για το παιχνίδι του Ολυμπιακού Βόλου με τον Ατρόμητο. Περίπου 7000 φίλαθλοι βρέθηκαν στο Στάδιο (κόπηκαν 4.965 εισιτήρια), με τον κόσμο του Ολυμπιακού να βλέπει την ομάδα του να φτάνει στη νίκη εντός έδρας μετά από τρεις ολόκληρους μήνες…

* Ο Χουάν Μαρτίν, όπως την περασμένη Πέμπτη με την Κέρκυρα για το Κύπελλο, έτσι και χθες με τον Ατρόμητο σκόραρε και μάλιστα σημειώνοντας το πρώτο και καθοριστικό τέρμα της ομάδας του με την εκπνοή του α’ μέρους. Το δεύτερο γκολ το πέτυχε ο Πέτερ Ντολεζάι, ο οποίος είχε σκοράρει και στον αγώνα του πρώτου γύρου στο Περιστέρι, φτάνοντας τα τρία τέρματα στο πρωτάθλημα με την ερυθρόλευκη φανέλα.

* ΕΝΝΕΑ φορές έχουν αναμετρηθεί, ως προπονητές, οι Σάκης Τσιώλης και Γιώργος Δώνης, με τον προπονητή του Ολυμπιακού Βόλου να σημειώνει την πρώτη του νίκη σε αγώνα πρωταθλήματος. Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός είχε κερδίσει άλλα δύο παιχνίδια, ως προπονητής του Θρασύβουλου, όχι όμως για το πρωτάθλημα, αλλά για το Κύπελλο Ελλάδος. Δύο νίκες έχει να επιδείξει ο Γιώργος Δώνης (μία στην Α’ και μία στη Β’ Εθνική κατηγορία), ενώ τέσσερα ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το