Κατηγορίες: Αθλητισμός

Το σερί του Ολυμπιακού Β. έσπασε στο Αγρίνιο

Το νικηφόρο σερί του Ολυμπιακού Βόλου έσπασε χθες στο Αγρίνιο. Οι «ερυθρόλευκοι» μετά από πέντε συνεχόμενες νίκες ηττήθηκαν με 3-2 από τον Παναιτωλικό και συνεχίστηκε η παράδοση που θέλει το βολιώτικο συγκρότημα να μην κερδίζει ποτέ τον Παναιτωλικό εκτός έδρας. Παρά την ήττα ο Ολυμπιακός διατηρήθηκε στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος, καθώς βρίσκεται στην 3η θέση με 52 βαθμούς. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο ημίχρονο (25’ Μπόγιοβιτς, 40’ Καμαρά), μείωσε στο 48’ με τον Ανιέτε σε 2-1, ο Μπακάκης στο 55’ έκανε το 3-1, ενώ με αυτογκόλ του Μελισσά διαμορφώθηκε στο 88’ το 3-2.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Ο Ολυμπιακός παρέμενε αήττητος οκτώ αγωνιστικές (είχε να χάσει από την Καβάλα εκτός έδρας), ενώ για δεύτερη φορά φέτος η άμυνα δέχεται τρία γκολ. Η πρώτη ήταν την 4η αγωνιστική στο παιχνίδι με τη Λάρισα στο «AEL FC Arena».

Άτυχος στάθηκε ο Αντόνιο Ανιέτε, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο 46’, σκόραρε για τον Ολυμπιακό στο 48’ για να αποχωρήσει τραυματίας από το γήπεδο στο 50’. Ο Ανιέτε απέφυγε τα χειρότερα, καθώς δεν χτύπησε στο γόνατο, όπως αρχικά είχε ειπωθεί. Τραυματίστηκε στον αστράγαλο (υπέστη διάστρεμμα) και σήμερα θα επισκεφθεί τον γιατρό της ομάδας, κ. Γρηγόρη Μανούδη στο κέντρο αποκατάστασης «Κένταυρος», προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάστασή του.

Οι δύο ομάδες έπαιξαν ανοιχτό και επιθετικό ποδόσφαιρο, σ’ ένα κατάμεστο γήπεδο, με τον Ολυμπιακό να ..προδίδεται από τα λάθη της άμυνάς του.

Πώς έπαιξε ο Ολυμπιακός

Βαρύτητα στο χώρο της μεσαία γραμμή έριξε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Σάββας Παντελίδης, γεμίζοντας το κέντρο και παίζοντας με έναν επιθετικό. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Γκίτκος, ενώ οι δύο ακραίοι οπισθοφύλακες ήταν οι Πετκάκης και Κατσιαρός (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα). Οι Κωστούλας και Παλαιολόγος ήταν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Στη μεσαία γραμμή ο Ολυμπιακός έπαιξε με τρεις αμυντικούς χαφ (Στογιάνοφ, Ολίσε και Πινδώνη), ο Μπρέσκα αγωνίστηκε στη δεξιά πτέρυγα, ο Γενγκά στην αριστερή, με τον Σολάκη να παίζει στην κορυφή της επίθεσης.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε αρκετά καλά στο παιχνίδι και μέχρι το 25’ δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα από τον Παναιτωλικό. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πάρουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, δεν απείλησαν όμως ιδιαίτερα τον Ολυμπιακό, οι παίκτες του οποίου έβγαιναν συχνά στην κόντρα επίθεση. Μάλιστα, αν ήταν πιο προσεχτικοί στην τελική πάσα θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί στο σκορ.

Στο 2’ μετά από σέντρα του Κατσιαρού, ο Μπρέσκα μέσα από την περιοχή δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε, με τη μπάλα να χτυπά σε σώμα αμυντικού και να απομακρύνεται από τα καρέ του Παναιτωλικού. Στο 14’ ο Μπρέσκα έφυγε στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενουμένων, όμως η μπαλιά του προς τον Πιδνώνη δεν ήταν καλή, με αποτέλεσμα να χαθεί η ευκαιρία για τους «ερυθρόλευκους».

Ο Παναιτωλικός στα πρώτα 25 λεπτά είχε να επιδείξει ένα σουτ του Μπελόν στο 9’, το οποίο έφυγε πάνω από τα δοκάρια και ένα σουτ του Σίλβα Τζούνιορ, το οποίο μπλόκαρε ο Γκίτκος.

Χρειάστηκε να γίνουν δύο λάθη από πλευράς Ολυμπιακού, τα οποία εκμεταλλεύτηκε ο Παναιτωλικός για να πετύχει στη συνέχεια δύο γκολ και να πάει στα αποδυτήρια με ένα «καθαρό» σκορ.

Το 1-0 έγινε στο 25’. Ο Καμαρά από τα δεξιά έβγαλε μπαλιά για τον Μπόγιοβιτς, ο οποίος με διπλή προσπάθεια σκόραρε (την πρώτη φορά το σουτ του παίκτη του Παναιτωλικού απέκρουσε ο Γκίτκος), για να πάρει… φωτιά το γήπεδο. Η άμυνα του Ολυμπιακού αδράνησε και δεν μπόρεσε να διώξει τη μπάλα.

Στο 30’ δυνατό σουτ του Μπρέσκα έφυγε έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Στεφανάκου, για να γίνει στο 40’ το 2-0 για τους γηπεδούχους. Ο Μπόγιοβιτς έβγαλε τη σέντρα για τον Καμαρά και ο επιθετικός του Παναιτωλικού δεν δυσκολεύτηκε να στείλει για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα του Γκίτκου.

Η τελευταία φάση το πρώτου ημιχρόνου σημειώθηκε στο 43’ με τον Μπρέσκα να εκτελεί φάουλ και τον Στεφανάκο να μπλοκάρει τη μπάλα.

Πάλεψε στο β’ μέρος

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός εκ των πραγμάτων έπρεπε να παίζει πιο επιθετικά, με τον Σάββα Παντελίδη να ρίχνει στο 46’ τον Ανιέτε στη θέση του Στογιάνοφ. Ο Ισπανός επιθετικός στο 48’ κατάφερε να βρει το δρόμος προς τα δίχτυα (όγδοο φετινό γκολ), μετά από ωραία συνδυασμένη προσπάθεια και πάσα που πήρε από τον Σολάκη. Ο Ανιέτε, ωστόσο, στάθηκε άτυχος όπως προαναφέραμε, από τη στιγμή που τραυματίστηκε δύο λεπτά αργότερα για να περάσει στη θέση του ο Ντιέγκο Ναντάγια.

Και ενώ ο Ολυμπιακός είχε βγει μπροστά με στόχο το γκολ της ισοφάρισης, στο 55’ οι παίκτες του Παναιτωλικού εκμεταλλεύτηκαν άλλο ένα λάθος των «ερυθρολεύκων», έφυγαν στην αντεπίθεση με τον Μπόγιοβιτς, αυτός πάσαρε αριστερά στον Μπακάκη, ο οποίος αφού πέρασε και τον Γκίτκο πλάσαρε εύστοχα, γράφοντας το 3-1 για την ομάδα του Αγρινίου.

Από εκεί και πέρα ήταν πολύ δύσκολο να γυρίσει το παιχνίδι, παρά την προσπάθεια που κατέβαλαν οι ποδοσφαιριστές του Σάββα Παντελίδη. Μάλιστα στο 63’ κεφαλιά του Καμαρά έδιωξε ο Κατσιαρός, πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή, ενώ στο 74’ σουτ του Μπελόν πέρασε έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Στεφανάκου.

Για να φτάσουμε στο 88’ όπου ο Ολυμπιακός μείωσε το σκορ σε 3-2. Ο Μπρέσκα έφυγε ταχύτατα από τα δεξιά στην επίθεση, σούταρε, ο Στεφανάκος απέκρουσε, ο Κούσας επιχείρησε να διώξει τη μπάλα από την περιοχή, αυτή χτύπησε στο σώμα του Μελισσά και κατέληξε στα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε στα λεπτά που απέμειναν μήπως και πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, όμως ο Παναιτωλικός ροκανίζοντας το χρόνο κράτησε τη νίκη.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

21. Στεφανάκος

27. Μπακάκης

(22. Αραμπατζής 55’)

5. Κούσας

8. Μελισσάς

30. Δάρλας

(3. Γκόλιας 81′)

18. Σίλβα Τζούνιορ

19. Σφακιανάκης

32. Σίσιτς

89. Μπελόν

7. Καμαρά

88. Μπόγιοβιτς

(77. Κουτσοσπύρος 69’)

 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.

1. Γκίτκος

31. Πετκάκης

14. Κατσιαρός

5. Κωστούλας

19. Παλαιολόγο

32. Ολίσε

34. Στογιάνοφ

(20. Ανιέτε 46’,

10. λ.τ. Ναντάγια 51’)

8. Πινδώνης

33. Μπρέσκα

77. Γενγκά

7. Σολάκης

(99. Ογκουνσότο 72’)

Σκόρερ: 25’Μπόγιοβιτς, 40’ Καμαρά, 55’ Μπακάκης-48’ Ανιέτε, 88’ αυτ. Μελισσάς

Κίτρινες: Δάρλας, Μπελόν, Στεφανάκος-Κατσιαρός, Παλαιολόγος, Γενγκά, Μπρέσκα

Διαιτητής: Φωτιάδης (Καστοριάς)

Βοηθοί: Καραλής (Ηπείρου), Σπανός (Αχαΐας)

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ο ωραιότερος άντρας της Ιταλίας αφήνει το μόντελινγκ για να γίνει ιερέας

Την έκπληξη πολλών προκάλεσε... ανάρπαστος εργένης στην Ιταλία, με την απόφασή του να χειροτονηθεί ιερέας!…

4 Δεκεμβρίου 2023

ΟΕΒΕΜ: Συνεχίζεται η διαμαρτυρία κατά του νέου φορολογικού νομοσχεδίου

Για αδιαλλαξία απέναντι στις πιέσεις των επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων που αντιδρούν στο νέο φορολογικό…

4 Δεκεμβρίου 2023

«Αγάπη μου, φοράω την πασμίνα σου» – Το σκάνδαλο που έχει ταρακουνήσει την ισπανική κοινή γνώμη – Είχε δεσμό η βασίλισσα Λετίθια με τον πρώην κουνιάδο της;

Ότι είχε σχέση με τη βασίλισσα Λετίθια της Ισπανίας ισχυρίζεται ο πρώην κουνιάδος της, Jaime…

4 Δεκεμβρίου 2023

Αχ. Μπέος “Αύριο κατατίθεται η μελέτη για την Κουκουράβα”

Αύριο, θα κατατεθεί στο αρμόδιο υπουργείο η μελέτη του δήμου Βόλου για την Κουκουράβα, όπως…

4 Δεκεμβρίου 2023

Ολοκληρώθηκε το τετραήμερο εκδηλώσεων για την παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ από τη Μητρόπολη Δημητριάδος

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το τετραήμερο εκδηλώσεων και δράσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με…

4 Δεκεμβρίου 2023

Παρίσι: Ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονική επίθεση ο 26χρονος Γαλλοϊρανός

Ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι, που στοίχισε τη ζωή σε έναν Γερμανοφιλιππινέζο τουρίστα το…

4 Δεκεμβρίου 2023