Πολιτισμός

«Το παιχνίδι της μοναξιάς»

Τα έσοδα των νέων παραστάσεων της «Θρυαλλίδας» θα διατεθούν για την ενίσχυση του Συλλόγου Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Ν. Μαγνησίας
Τα έσοδα των νέων παραστάσεων της «Θρυαλλίδας» θα διατεθούν για την ενίσχυση του Συλλόγου Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Ν. Μαγνησίας

Πρεμιέρα αύριο για τη «Θρυαλλίδα» στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής

Η θεατρική ομάδα Βόλου «Θρυαλλίδα» ανοίγει τον κύκλο των φετινών της παραγωγών με το έργο του Αμερικανού Ουίλιαμ Γκίμπσον «Το παιχνίδι της μοναξιάς» αύριο Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου στις 21.15 και για έξι παραστάσεις στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής.

Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με πολύ μεγάλη επιτυχία στο Μπρόντγουεϊ το 1958 με τους Χένρι Φόντα και Ανν Μπάνκροφτ, με τον τίτλο «Two Tor The Seesaw» (Δύο για την τραμπάλα), απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και αργότερα έγινε κινηματογραφική ταινία, με πρωταγωνιστές το Ρόμπερτ Μίτσαμ και τη Σίρλεϊ ΜακΛέιν.

Η υπόθεση

Όσο η μοναξιά υπάρχει στη ζωή των ανθρώπων θα συνεχίζει να παίζει το παιχνίδι της μαζί τους! Ένα παιχνίδι διαχρονικό με αβέβαιη κάθε φορά κατάληξη!

Ο Τζέρι και η Γκίτλ, δύο μοναχικά άτομα σε μια μεγαλούπολη, μπαίνουν σε αυτό το παιχνίδι. Στόχος τους να ανακαλύψουν ο ένας στο βλέμμα του άλλου πως δεν είναι μόνοι! Θα το καταφέρουν; Τι τους φέρνει κοντά; Ο έρωτας ή οι ταυτόσημες ανάγκες τους; Κι αν οι ανάγκες διαφοροποιηθούν; Θα συνεχίσουν να είναι μαζί; Μήπως το παιχνίδι της μοναξιάς είναι ταυτόχρονα και ένα παιχνίδι αυτογνωσίας;

Ερωτήματα καταιγιστικά και πάντα επίκαιρα. Κάθε απάντηση όμως γεννά κι ένα καινούριο ερώτημα! Το τέλος του θεατρικού έργου του Ουίλιαμ Γκίμπσον είναι ταυτόχρονα η αρχή του προσωπικού έργου κάθε θεατή! Και σε αυτό ακριβώς συνίσταται η αρυτίδωτη γοητεία του!

Συντελεστές

Στην παράσταση συμμετέχουν στο ρόλο του Τζέρι ο Στέφανος Λάππας και στο ρόλο τη Γκίτλ η Ελευθερία Σαββάκη. Σκηνοθεσία: Στέφανος Λάππας, μουσική επιμέλεια: Φάνης Αλεξανδρής, σκηνικά: Θρυαλλίδα.

Παραστάσεις

Η παράσταση θα ανέβει για έξι παραστάσεις στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής στις 22, 23, 24 και 26, 2, 28 Φεβρουαρίου με ώρα έναρξης 21.15. Για πληροφορίες στο τηλ. 6984879969 και στην ιστοσελίδα www.thriallida.wix.com/thriallida. Το εισιτήριο είναι 5 ευρώ ενώ τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του Συλλόγου Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Ν. Μαγνησίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το