Photo Gallery, Πολιτισμός

Το παιδικό βιβλίο στο επίκεντρο τριήμερων εκδηλώσεων

Με τη συγγραφέα Λίνα Μουσιώνη και τον εικονογράφο Γ. Θεοδώρου

 

 

Ένα ενδιαφέρον παιδικό τριήμερο οργανώνεται από το 14ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «Πλαστελίνη» της κ. Κωστοπούλου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 23/5 έως και την Τετάρτη 25/5.

Το πρόγραμμα εξελίσσεται ως εξής:

Τη Δευτέρα το πρωί η έκθεση θα ανοίξει για τους μαθητές του σχολείου και το απόγευμα θα είναι ανοιχτή για όλους, μεγάλους και μικρούς.

Την Τρίτη το πρωί η συγγραφέας Λίνα Μουσιώνη θα μιλήσει με τους μαθητές για το καινούργιο της βιβλίο «Ένας Ασπρόμαυρος Ζωγράφος», ενώ παράλληλα θα εφαρμόσει ένα ενδιαφέρον όσο και πρωτότυπο πρόγραμμα δραστηριοτήτων σε συνάρτηση πάντα με το βιβλίο της που εξέδωσε ο εκδοτικός οίκος Μεταίχμιο.

Την Τετάρτη το απόγευμα στις 6 μ.μ. οι μαθητές του σχολείου θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους στο σκίτσο, αυτοσχεδιάζοντας και δημιουργώντας με την καθοδήγηση του εικονογράφου Γιώργου Θεοδώρου.

* Η Λίνα Μουσιώνη από το 1991 έως το 2009 εργάστηκε ως επιμελήτρια στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας. Για όλα αυτά τα χρόνια ήταν υπεύθυνη του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του για το σχεδιασμό και την εφαρμογή εκπαιδευτικών δράσεων για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, τα Εθνικά Προγράμματα του ΥΠΠΟΤ-ΥΠΕΠΘ («Μελίνα» και «Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς»), με εκπαίδευση ενηλίκων, καθώς και προγράμματα ειδικής αγωγής και διαπολιτισμικές δράσεις.

Έχει επιμεληθεί και εκπονήσει εκπαιδευτικά προγράμματα για τον ελληνικό πολιτισμό (τέχνες τεχνικές, εθιμικός κύκλος) φορητό εκπαιδευτικό υλικό (μουσειοσκευές και φακέλους δραστηριοτήτων), καθώς και ειδικές εκπαιδευτικές εκδόσεις. Έχει συμμετάσχει σε πολλά επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες για τον υλικό πολιτισμό και τη μουσειακή εκπαίδευση.

Σήμερα είναι υπεύθυνη των εκπαιδευτικών δράσεων της ΝΟΥΤΟΠΙΑ, συλλόγου για την αισθητική και συναισθηματική καλλιέργεια των παιδιών και μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων-ICOM.

Και η συγγραφή παραμυθιών; Μια παραμυθία και συντροφιά σε όλα αυτά τα χρόνια που υπηρετεί την έλλογη επιστημονική αλήθεια. Άλλωστε ποια επιστήμη δεν έχει ανάγκη το όνειρο;

* Ο Γιώργος Θεοδώρου γεννήθηκε το 1978 στο Βόλο όπου και ζει. Απόφοιτος της σχολής Ορνεράκη, με αγάπη για το σκίτσο, ζωγραφίζει σε οποιαδήποτε επιφάνεια από παιδί και πρόσφατα μπήκε εικαστικά στο χώρο του παιδικού βιβλίου. Εικονογράφησε το παραμύθι «Η νεράιδα της θάλασσας», από τις εκδόσεις «Ταξιδευτής», ενώ αναμένονται δύο νέες εικονογραφήσεις παραμυθιών και πάλι από τις εκδόσεις «Ταξιδευτής».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το