Photo Gallery, Αθλητισμός

Το μέλλον ανήκει στον Μαγνησιακό

Έπεσε η αυλαία του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής γυναικών με τον Μαγνησιακό να καταλαμβάνει την 4η θέση του βορείου ομίλου και να επιτυγχάνει με σχετική άνεση το στόχο της παραμονής στην κατηγορία. Το νεανικό σύνολο του Θόδωρου Κατσαμόρα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς και έδειξε ότι το μέλλον του ανήκει.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Ο Μαγνησιακός συμμετείχε για δεύτερη χρονιά στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Β’ Εθνικής γυναικών με τη φιλοσοφία του να παραμένει η ίδια: Οικογενειακό κλίμα στην ομάδα και συστηματική προώθηση νέων ταλάντων. Όσο για τον αγωνιστικό στόχο που τέθηκε ήταν η παραμονή στην κατηγορία, κάτι που επιτεύχθηκε σχετικά γρήγορα.

Μπορεί στην πρεμιέρα οι «κυανόλευκες» να γνώρισαν βαριά εντός έδρας ήττα από τις μετέπειτα πρωταθλήτριες Αμαζόνες Δράμας, αλλά αυτό δεν τις επηρέασε. Στον πρώτο γύρο έκαναν τρεις νίκες και μάλιστα Πανσερραϊκή και Μετέωρα τις «φιλοδώρησαν» με τέσσερα γκολ την κάθε μία.

Στον β’ γύρο ο Μαγνησιακός έφερε αλλοπρόσαλλα αποτελέσματα. Ήταν η μοναδική ομάδα που απέσπασε ισοπαλία στη Δράμα από τις Αμαζόνες, ενώ κέρδισε και στην Κατερίνη τις Πιερίδες Μούσες που τερμάτισαν στη 2η θέση. Στον αντίποδα, ήταν και η μοναδική ομάδα που έχασε από τις Αμαζόνες Μεγάλων Καλυβίων, που υποβιβάστηκαν. Όμως η ουσία είναι ότι η παραμονή ήρθε πιο εύκολα από ότι αναμενόταν και έτσι στην τεχνική ηγεσία δόθηκε η ευκαιρία να χρησιμοποιήσει και πιο μικρές σε ηλικία παίκτριες οι οποίες πήραν το «βάπτισμα του πυρός».

Αν δεν υπήρχε και ο σοβαρός τραυματισμός της Άννας-Μαρίας Κατσαβριά στο εκτός έδρας παιχνίδι με τις Αμαζόνες Μεγάλων Καλυβίων, τότε στον Μαγνησιακό θα ήταν απολύτως ευχαριστημένοι, όπως δήλωσε στη «Θ» και ο προπονητής της ομάδας Θόδωρος Κατσαμόρας:

«Τη φετινή χρονιά θα τη χαρακτήριζα περίεργη. Αγωνιστικά τα πήγαμε περίφημα και είμαστε χαρούμενοι, αλλά υπήρξε ένα γεγονός που μας στεναχώρησε. Πρόκειται για τον σοβαρό τραυματισμό της Άννας-Μαρίας Κατσαβριά, που χειρουργήθηκε στο χιαστό. Στον Μαγνησιακό λειτουργούμε σαν μία οικογένεια και η προτεραιότητά μας δίνεται στα παιδιά, ενώ τα αποτελέσματα περνούν σε δεύτερη μοίρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Άννα-Μαρία χτύπησε στην αρχή του αγώνα του δευτέρου γύρου με τις Αμαζόνες Μεγάλων Καλυβίων, που ήταν η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου. Όμως το γεγονός του τραυματισμού σόκαρε τις παίκτριές μας με συνέπεια να γνωρίσουμε την ήττα και η αντίπαλη ομάδα να σημειώσει τη μοναδική της νίκη στο πρωτάθλημα. 

Αν απομονώσουμε το αγωνιστικό κομμάτι τότε μπορώ να πω ότι τα πήγαμε εξαιρετικά. Ο στόχος της παραμονής επιτεύχθηκε πολύ γρήγορα και δώσαμε και χρόνο συμμετοχής σε πιο μικρές παίκτριες. Παράλληλα δείξαμε ποδοσφαιρικές αρετές και φέραμε αποτελέσματα που έκαναν αίσθηση, όπως την ισοπαλία στη Δράμα και το «διπλό» στην Κατερίνη. Αν μάλιστα δεν συμμετείχαμε σε ένα τουρνουά για την προώθηση του γυναικείου ποδοσφαίρου στο Κιλκίς και δεν καταπονούνταν η ομάδα, ίσως να μη χάναμε βαθμούς στα ματς του β’ γύρου με Πανσερραϊκή και Μετέωρα και να τερματίζαμε στην 3η θέση.  Όμως έκρινα ότι έπρεπε να λάβουμε μέρος στο συγκεκριμένο τουρνουά διότι δόθηκε η ευκαιρία σε πολλές κοπέλες να αποκομίσουν πολύτιμες εμπειρίες.

Όσο για τη νέα χρονιά, θα ακολουθήσουμε την ίδια …συνταγή και θα συνεχίσουμε να προωθούμε νεαρές αθλήτριες. Εξάλλου, ο στόχος μας δεν είναι τόσο οι νίκες, όσο το να φέρουμε περισσότερα κορίτσια στο χώρο του ποδοσφαίρου και να τα μάθουμε τα μυστικά του».

Οι αγώνες του Μαγνησιακού

Ο Μαγνησιακός συγκέντρωσε στο φετινό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής 18 βαθμούς που τον έφεραν στην 4η θέση του βορείου ομίλου. Ο απολογισμός του ήταν πέντε νίκες, τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες, ενώ τα τέρματά του ήταν 21 υπέρ και 16 κατά. Μέσα στο Βόλο οι «κυανόλευκες» είχαν τρεις νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες με γκολ 11-9, ενώ εκτός έδρας μέτρησαν από δύο νίκες, ισοπαλίες και ήττες με γκολ 10-7. Συνοπτικά τα αποτελέσματά τους (σε παρένθεση οι σκόρερ):

Α’ ΓΥΡΟΣ

1η αγων.: Μαγνησιακός-Αμαζόνες Δρ. 0-5

2η αγων.: Ρεπό

3η αγων.: Μαγνησιακός-Αμαζόνες Μεγ. Καλ. 3-2 (Κέκου, Λιάκου, Κατσαβριά)

4η αγων.: Μαγνησιακός-Πιερίδες Μούσες 0-1

5η αγων.: Πανσερραϊκή-Μαγνησιακός 0-4 (Κέκου, Γαγάρα, Χατζηλιόντα, Κατσαβριά)

6η αγων.: Μαγνησιακός-Μετέωρα 4-0 (Κατσαβριά 2, Καλαπαναγιώτου, Μεγαγιάννη) 

7η αγων.: Φιλυριακός-Μαγνησιακός 3-2 (Χατζηλιόντα, Γαγάρα)

Β’ ΓΥΡΟΣ

8η αγων.: Αμαζόνες Δρ.-Μαγνησιακός 0-0

9η αγων.: Ρεπό

10η αγων.: Αμαζόνες Μεγ. Καλ.-Μαγνησιακός 1-0

11η αγων.: Πιερίδες Μούσες-Μαγνησιακός 1-2 (Μεγαγιάννη, Καλαπαναγιώτου)

12η αγων.: Μαγνησιακός-Πανσερραϊκή 0-0

13η αγων.: Μετέωρα-Μαγνησιακός 2-2 (Γαγάρα, Σιδεροπούλου)

14η αγων.: Μαγνησιακός-Φιλυριακός 4-1 (Γαγάρα, Κουλοχέρη, Μεγαγιάννη, Χατζηλιόντα)

 

Η προσφορά των παικτριών

Είκοσι παίκτριες χρησιμοποίησε στο φετινό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής ο προπονητής του Μαγνησιακού Θόδωρος Κατσαμόρας με τις Γαγάρα, Μεγαγιάννη, Καλαπαναγιώτου, Λιάκου και Ε. Παπασακελλαρίου να δίνουν το «παρών» και στα 12 παιχνίδια, ενώ πρώτες σκόρερ με τέσσερα γκολ ήταν η Γαγάρα και η Κατσαβριά. Στον παρακάτω πίνακα φαίνεται η προσφορά κάθε παίκτριας με τις συμμετοχές και τα τέρματά της:

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ                ΣΥΜ.            ΓΚΟΛ

Άννα Γαγάρα                            12                 4

Γιώτα Μεγαγιάννη                     12                 3

Ζωγραφιά Καλαπαναγιώτου      12                 2

Νικόλ Λιάκου                           12                 1

Ευαγγελία Παπασακελλαρίου   12                 –

Όλια Κέκου                              11                 2

Ανδριάνα Μακρή                       11                 –

Αγλαΐα Χατζηλιόντα                  10                 3

Χριστίνα Μαργαρίτη                   9                  –

Ζαφειρία Παπασακελλαρίου      9                  –

Ελευθερία Καλουδάκη              8                  –

Μυρσίνη Μήτα                          8                  –

Άννα-Μαρία Κατσαβριά             7                 4

Πέρσα Σιδεροπούλου                7                 1

Ιωάννα Χαραλάμπου                 6                  –

Αγγέλα Φέγγερ                        5                  –

Κωνσταντίνα Χαρίση                  5                  –

Έλενα Κοσμοπούλου                5                  –

Δήμητρα Κουλοχέρη                 4                 1

Σοφία Κατσιώτη                       2                  –

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το