Photo Gallery, Πολιτισμός

Το ΛΕΒ τίμησε το γυναικείο εθελοντισμό

Στιγμιότυπο από τη χθεσινή εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου

To Διοικητικό Συμβούλιο του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του χθες Δευτέρα, απόγευμα, στο ξενοδοχείο Πάρκ παρουσία των μελών του και άλλων κοινωνικών και πολιτιστικών φορέων της περιοχής μας τιμώντας ταυτόχρονα το γυναικείο εθελοντισμό αποδίδοντας συμβολική τιμητική διάκριση στην κ. Πηνελόπη Σερπιώτου.

Όπως έχει πλέον καθιερωθεί, στη διάρκεια αυτής της εκδήλωσης, το Λ.Ε.Β. τιμά προσωπικότητες της κοινωνικής ζωής του γυναικείου χώρου του Βόλου και της ευρύτερης Μαγνησίας που, κατά την κρίση του, διακρίθηκαν για την εθελοντική προσφορά τους στο συνάνθρωπο και με το έργο τους συνέβαλαν στην πρόοδο των σκοπών του Λυκείου. Φέτος αποφάσισε να τιμήσει συμβολικά τις επώνυμες και ανώνυμες Βολιώτισσες, που αποτέλεσαν ένα σημαντικότατο εθελοντικό πυρήνα κοινωνικής προσφοράς στον τομέα της λειτουργίας των συσσιτίων στα Σπίτια Γαλήνης και το Δος Ημίν Σήμερον της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βόλου καθώς επίσης και άλλες σημαντικότατες κοινωνικές δομές αποδίδοντας συμβολική τιμητική διάκριση, διά μέσου της κ. Πηνελόπης Σερπιώτου.

«Το ΛΕΒ αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην αξία του εθελοντισμού ειδικά σήμερα, στις ημέρες της κρίσης, που οι συνάνθρωποί μας έχουν ανάγκη από κοινωνική συνέργεια και προσφορά» τόνισε μιλώντας στη «Θ» η πρόεδρός του κ. Μαρία Σπανού. «Με αυτό το πνεύμα αποδίδουμε ηθική διάκριση και τιμή σε όλες τις Βολιώτισσες που αφιέρωσαν και αφιερώνουν σημαντικό χρόνο από τη ζωή τους προσφέροντας έργο στο συνάνθρωπο που σήμερα έχει μεγάλη ανάγκη και βρίσκει στα Σπίτια Γαλήνης και το Δος Ημίν Σήμερον καταφύγιο και ανακούφιση» συνέχισε η κ. Σπανού για να καταλήξει λέγοντας πως «πιστεύω ότι σήμερα πρέπει να ορθώσουμε την αλληλεγγύη ενάντια στην ανθρώπινη εξαθλίωση και να γίνει τρόπος ζωής για τον καθένα μας». Η κ. Πηνελόπη Σερπιώτου σημείωσε με τη σειρά της πως «δεν αισθανόμουν την ανάγκη να τιμηθώ, ούτε μου πέρασε ποτέ από το μυαλό, αλλά η σημερινή εκδήλωση αποτελεί πολύ μεγάλη τιμή για εμένα. Ευχαριστώ όσους με τίμησαν και ελπίζω το έργο μας να συνεχιστεί από νεότερους ανθρώπους».

Σε συνέχεια των εκδηλώσεών του η Λέσχη Ανάγνωσης του Λυκείου θα πραγματοποιήσει σήμερα Τρίτη συζήτηση για το μυθιστόρημα «Άννα Σικελιανού: Ο έρωτας και το όνειρο» των Κ. Ι. Γουργουλιάνη και Ν. Κ. Κυριαζή, παρουσία του πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το