Αθλητισμός

Το καλύτερο «αντίο»

Ο Ζιλμπέρτο χάρισε τη νίκη στον ΠΑΟ (1-0 τον ΠΑΟΚ) στο τελευταίο ματς μπροστά στους οπαδούς

Ο Ζιλμπέρτο σημειώνει το μοναδικό γκολ του αγώνα

Με τον πρωταγωνιστή, σκόρερ και MVP, τον Ζιλμπέρτο Σίλβα στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του μπροστά στο κοινό του Παναθηναϊκού το «τριφύλλι» νίκησε 1-0 τον ΠΑΟΚ και σκαρφάλωσε στην κορυφή της βαθμολογίας των πλέι οφ. Στα αξιοσημείωτα η φάση του 24′ με τον κ. Κάκο να δίνει πέναλτι και μετά να το παίρνει πίσω ως απόφαση με τη συμβουλή του βοηθού του. Παράπονα από τους φιλοξενούμενους για το γκολ του «τριφυλλιού» αφού ο σκόρερ βρισκόταν σε θέση οφσάιντ.

Η μοίρα έμελλε να παίξει το καλύτερο παιχνίδι στον Ζιλμπέρτο Σίλβα στο αντίο του μπροστά στο κοινό του Παναθηναϊκού. Ο Βραζιλιάνος άσος σκόραρε στο 74′ ήταν δίκαια ο MVP του ματς και αποθεώθηκε από 20.000 φίλους της ομάδας με το «τριφύλλι» να πετυχαίνει την δεύτερη νίκη του με 1-0 επί του ΠΑΟΚ σκαρφαλώνοντας έτσι στην κορυφή της βαθμολογίας των πλέι οφ. Οι «πράσινοι» πλέον κρατούν στα χέρια τους την πρώτη θέση που στο φινάλε παίζουν με την ΑΕΚ εκτός έδρας σε ματς δίχως οπαδούς για τον «Δικέφαλο». Αποθέωση για τον Σαλπιγγίδη στην αλλαγή του από τον Ελ Ζαρ αλλά και για τους «πράσινους» (Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σισέ και Καραγκούνη) που ήταν στο κέντρο του γηπέδου ευχαριστώντας τους 20.000 φίλους που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ.

Στο 5′ ο Βύντρα σούταρε από διαγώνια θέση και ανάγκασε τον Χαλκιά να απομακρύνει με γροθιές. Τέσσερα λεπτά αργότερα (9′) οι «πράσινοι» απείλησαν κάνοντας μια «κομπίνα» από στημένη φάση. Ο Λουίς Γκαρσία εκτέλεσε φάουλ από πλάγια και ενώ όλοι μπήκαν μέσα στην περιοχή ο Ισπανός την έβγαλε λίγο έξω αλλά το σουτ του Νίνη κόντραρε στους αμυντικούς του ΠΑΟΚ και απομακρύνθηκε.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» στο 12′ έκανε την πρώτη του φάση, όταν ο Λίνο από αριστερά βγήκε στην πλάτη του Βιεϊρίνια πραγματοποίησε την σέντρα αλλά η γυριστή κεφαλιά του Αθανασιάδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής ήταν εύκολη λεία για τον Τζόρβα.

Στο 24′ έγινε μια περίεργη φάση. Μετά από κόρνερ του Λέτο, η μπάλα χτύπησε στον Τσιρίλο και ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι για χέρι του Ιταλού αμυντικού προκαλώντας τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων. Όμως μετά από συνεννόηση με τον επόπτη και τον τέταρτο διαιτητή, έδειξε -ορθώς- νέο κόρνερ προκαλώντας την οργή των «πρασίνων» αυτή την φορά.

Στο 27′ ο Βύντρα απομάκρυνε με κεφαλιά πριν ο Αθανασιάδης γίνει απειλητικός στην σέντρα του Σαλπιγγίδη, σε μια από τις λιγοστές φάσεις που οι παίκτες του Μάκη Χάβου μπήκαν στην αντίπαλη περιοχή. Οι παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα μετά από ένα δεκάλεπτο κακής εικόνας έκαναν την επόμενη καλή φάση τους στο 40′, όταν μετά από σέντρα του Νίνη ο Σισέ χωρίς ισορροπία έκανε από πλάγια θέση κεφαλιά που πέρασε άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα (42′) οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Λουίς Γκαρσία η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Τσουκαλά, που βρισκόταν στο τείχος εντός περιοχής. Η μπάλα επέστρεψε στον Ισπανό μέσο που σούταρε ψηλά άουτ, την ώρα που οι «πράσινοι» διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι. Οι γηπεδούχοι είχαν μια ακόμα καλή στιγμή πριν το φινάλε του πρώτου μέρους όταν ένα πολύ δυνατό σουτ του Νίνη στο 43′ βρήκε σε αντίπαλό του και πέρασε λίγο έξω από την εστία του Χαλκιά (κόρνερ).

Στο β’ μέρος οι γηπεδούχοι που έλεγχαν και πάλι τη ροή του ματς απείλησαν με τον Λέτο από στημένη φάση στο 50′ αλλά το φάουλ του Αργεντίνου άσου πέρασε μόλις άουτ. Τρία λεπτά αργότερα (53′) και πάλι ο Λέτο ήταν πρωταγωνιστής μιας ευκαιρίας, όταν μετά την σέντρα του Νίνη, ο Τσιρίλο απομάκρυνε πριν τον Ζιλμπέρτο Σίλβα και ο Αργεντινός με ψιλοκρεμαστό σουτ είδε τον έμπειρο Χαλκιά να απομακρύνει σε κόρνερ με εντυπωσιακό τρόπο.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο, αλλά δεν έβρισκαν τρόπο να φτάσουν στην αντίπαλη εστία λόγω της καλής άμυνας των φιλοξενούμενων. Στο 73′ ο Βύντρα σούταρε έξω από την περιοχή και ο διεθνής πορτιέρο απομάκρυνε σωτήρια.

Δεν έγινε όμως το ίδιο και ένα λεπτό αργότερα. Στο 74′ μετά από φάουλ του Λέτο ο Χαλκιάς έδιωξε με γροθιές συγκρουόμενος με τον Κοντρέρας, στην επαναφορά ο Σισέ σούταρε και πάλι ο Χαλκιάς απέκρουσε, αλλά η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Ζιλμπέρτο Σίλβα που άνοιξε το σκορ και έβαλε φωτιά στις εξέδρες του ΟΑΚΑ. Το πρόσωπο του ματς που δέχθηκε συγκινημένος μια ανθοδέσμη πριν την έναρξη από τους οπαδούς πέτυχε το λυτρωτικό γκολ για τους «πράσινους», την ώρα που οι Θεσσαλονικείς διαμαρτύρονταν για οφσάιντ του Βραζιλιάνου άσου στο σουτ του Σισέ και είχαν δίκιο.

Οι φιλοξενούμενοι στο 84′ έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση εκμεταλλευόμενοι την οπισθοχώρηση των γηπεδούχων. Ο Βιεϊρίνια έκανε σέντρα από αριστερά και στην πορεία της ο Μουσλίμοβιτς με προβολή είδε την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Την ίδια ώρα ο «πόλεμος» στην εξέδρα είχε ξεκινήσει λίγο μετά το γκολ και ενώ οι οργανωμένοι έβριζαν τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, ενώ οι υπόλοιποι οπαδοί των Ανδρέα Βγενόπουλο.

Στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να διατηρήσουν το πολύτιμο 1-0 και τα κατάφεραν. Μάλιστα στις καθυστερήσεις (92’) ο Λέτο σούταρε από πλάγια αλλά ο Χαλκιάς μπλόκαρε.

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρα)

Κίτρινες: Σιμάο  – Κοντρέρας

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Σπυρόπουλος (69′ Μαρίνος), Βύντρα, Σαριέγγκι, Καντέ, Ζιλμπέρτο, Σιμάο, Νίνης (68′ Καραγκούνης), Λουίς Γκαρσία (46′ Χριστοδουλόπουλος), Λέτο, Σισέ.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Έτο (69′ Σνάουτσερ), Λίνο, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Βιτόλο, Γκαρσία, Φωτάκης (80′ Μουσλίμοβιτς), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (76′ Ελ Ζαρ), Αθανασιάδης.

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το