Οικονομία

Το θέμα του λάθος πολλαπλασιαστή έθεσε στο Eurogroup ο Γ.Στουρνάρας

Το ζήτημα του λάθους πολλαπλασιαστή στη «συνταγή» του ΔΝΤ έθεσε στους ευρωπαίους ομολόγους του κατά το Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας, βάζοντας εμμέσως θέμα προσαρμογής του προγράμματος της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με Τα Νέα, ο κ. Στουρνάρας ζήτησε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να τοποθετηθεί επίσημα για το θέμα του λανθασμένου πολλαπλασιαστή και τις επιπτώσεις του στην ελληνική οικονομία ιδιαίτερα όσον αφορά την ύφεση.

Το Ταμείο πρέπει «να ξεφύγει από τις ακαδημαϊκές αναλύσεις», ανέφερε ο Γιάννης Στουρνάρας μετά το Eurogroup που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στην πρόσφατη σχετική παραδοχή του επικεφαλής οικονομολόγου του ΔΝΤ Ολιβιέ Μπλανσάρ, αλλά και άλλων στελεχών του, ακόμη και της ίδιας της γενικής διευθύντριάς του Κριστίν Λαγκάρντ – η οποία συμμετείχε στο Eurogroup.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών δεν θέλησαν να ανοίξουν τέτοιο θέμα σε αυτήν τη φάση.

Όπως σημειώνει Το Βήμα, παρά το γεγονός ότι οι υπουργοί Οικονομικών δεν εμφανίστηκαν πρόθυμοι να συζητήσουν το θέμα, καθώς ο νέος επικεφαλής του Εurogroup, Γερούν Ντάιζελμπλουμ, χαρακτήρισε «ακαδημαϊκή» τη συζήτηση γύρω από την ομολογία του λάθους του ΔΝΤ στην εφαρμογή της δημοσιονομικής προσαρμογής, εντούτοις η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί το όπλο της είναι ισχυρό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το