Πολιτική, Πρώτο Θέμα (old)

Το ελληνικό αντάρτικο πόλης βγάζει τρέιλερ για νέες επιθέσεις

ΤΡΟΜΟΣ

Βίντεο διάρκειας περίπου 37 λεπτών με επιδείξεις κατασκευής εκρηκτικών μηχανισμών αλλά και συναρμολόγησης όπλων στα πλαίσια της επιχείρησης «Φοίνικας» των οργανώσεων «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», FAI και «Σέχτα Επαναστατών» έχει αναρτηθεί τα τελευταία 24ωρα σε διαδικτυακό τόπο αντιεξουσιαστών!

Στο βίντεο μάλιστα εμφανίζονται μέσα σε κόκκινους κύκλους πρώην αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ και δικαστικοί λειτουργοί που έχουν γίνει στόχοι ένοπλων οργανώσεων, ενώ το βίντεο ολοκληρώνεται με την φράση «οπλίζουμε τα όπλα μας και περνάμε στην επίθεση».

Το βίντεο αυτό βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που βλέπει ότι για πρώτη φορά ένοπλες οργανώσεις προχωρούν σε …καμπάνια των ενεργειών τους και προαναγγελία νέων επιθέσεων μέσω κινηματογραφικών προβολών σε όλη την χώρα και σχετικών «τρέιλερ» στο διαδίκτυο!

Το οπτικό υλικό διανθισμένο με αποσπάσματα από ξένες ταινίες αλλά και τηλεοπτικά ρεπορτάζ προβλήθηκε σε εκδηλώσεις αντιεξουσιαστών στην Ελλάδα. Σε αυτό υπάρχει μια πλήρης καταγραφή των επιθέσεων ελληνικών ενόπλων οργανώσεων όπως κι άλλες στην Ινδονησία, στην Ρωσία αλλά και στην Χιλή στα πλαίσια της οργάνωσης «Φοίνικας».

Στο βίντεο ακούγεται κι η φωνή του αντιεξουσιαστή Χρήστου Τσάκαλου που φέρεται να διεκδικεί τον ηγετικό ρόλο στην «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Όπως ακούγεται να λέει «ο μύθος του φοίνικα μιλάει για την αιώνια επιστροφή, καταργεί την πορεία της φωτιάς, από τις στάχτες γεννιέται η φωτιά. Είμαστε πάντα εδώ κι όλα ξεκινούν τώρα». Για να συμπληρώσει αμέσως μετά «είναι μια ωραία στιγμή εκείνη που κινείται η επίθεση κατά της τάξης του κόσμου…»

Σημειώνεται ότι στον ίδιο διαδικτυακό τόπο αντιεξουσιαστών αναρτήθηκε δήλωση των δύο ιδιωτών από την Πάτρα που έχουν προφυλακισθεί για ληστείες στην Αττική, στην Αχαΐα, στην Ρόδο, στην Ναύπακτο κλπ. Όπως αναφέρουν στο κείμενο τους: «Σε μια κοινωνία που έμαθε να μετράει τη ζωή με το χρήμα, να υπολογίζει τη φιλία με το κέρδος και να πιστώνει τα όνειρά της με δάνεια, εμείς επιλέξαμε να γίνουμε ληστές τραπεζών. Επιλέξαμε τη συντροφιά των λύκων! Οπλιστήκαμε με αξιοπρέπεια και ελευθερία παίρνοντας πίσω λίγο από τον κλεμμένο πλούτο των τραπεζών». Ωστόσο οι δύο νεαροί ληστές αρνούνται κάθε συμμετοχή σε αιματηρές ενέργειες μεταξύ κυκλωμάτων της νύκτας στην Πάτρα ή σε άλλες ένοπλες επιθέσεις. Όπως συμπληρώνουν «το γεγονός ότι αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τις ληστείες τραπεζών που έχουμε διαπράξει δεν σημαίνει ότι θα κάνουμε το “χατίρι” στους μπάτσους να μας φορτώσουν με οποιαδήποτε ανεξιχνίαστη ενέργεια έχει συμβεί, απλά και μόνο για να κλείσουν τους φακέλους τους…»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το