Photo Gallery, Αθλητισμός

Το βάρος του Ολυμπιακού Β. στο μεταγραφικό σχεδιασμό

Η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Β. εξετάζει τις περιπτώσεις αρκετών παικτών

 

 

Από τη στιγμή που έκλεισε το θέμα του προπονητή στον Ολυμπιακό Βόλου, η διοίκηση της ΠΑΕ ρίχνει το βάρος, πλέον, στο μεταγραφικό σχεδιασμό. Όπως, μάλιστα, προανήγγειλε ο Αχιλλέας Μπέος στην προχθεσινή παρουσίαση του Χάβι Γκραθία, του νέου τεχνικού των «ερυθρολεύκων», η ομάδα θα ενισχυθεί, κυρίως, με ισπανόφωνους ποδοσφαιριστές. Οι περισσότεροι θα είναι από τη Λατινική Αμερική, ενώ είναι πιθανό να αποκτηθούν και κάποιοι παίκτες από την ισπανική αγορά, την οποία γνωρίζει πολύ καλά ο Χάβι Γκραθία.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Ο Βάσκος τεχνικός του Ολυμπιακού μετέβη στην πατρίδα του, προκειμένου να μαζέψει τα πράγματά του θα έρθει στο Βόλο τις προσεχείς μέρες για μόνιμη εγκατάσταση. Μαζί με τον Γκραθία θα έρθουν στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας και οι υπόλοιποι Ισπανοί που θα πλαισιώνουν το τεχνικό τιμ της ομάδας. Όπως ο ίδιος ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» προανήγγειλε, ο βοηθός του θα είναι Ισπανός, καθώς και οι άμεσοι συνεργάτες του. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου αναμένεται τις προσεχείς μέρες να ανακοινώσει τα ονόματα εκείνων που θα πλαισιώσουν τον Γκραθία στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας.

Όσον αφορά τον σχεδιασμό της προετοιμασίας, ήδη έγιναν οι πρώτες συζητήσεις και όλα τα θέματα θα τεθούν επί τάπητος με το που θα έρθει ο Ισπανός τεχνικός στο Βόλο, τις αμέσως προσεχείς μέρες. Ο Γκραθία απέφυγε να αποκαλύψει κάποια πράγματα, όσον αφορά την προετοιμασία και αρκέστηκε να πει ότι «θα μιλήσουμε όταν θα είναι η ώρα».

Σχετικά με τα μεταγραφικά ζητήματα, τα οποία απασχολούν τη διοίκηση των «ερυθρολεύκων», όπως έχουμε τονίσει, οι ιθύνοντες της ΠΑΕ έχουν εντοπίσει τους παίκτες εκείνους που θέλουν να εντάξουν στο δυναμικό της ομάδας και ήδη έχουν γίνει οι πρώτες επαφές και συζητήσεις.

Ο Τάκης Γιαννόπουλος έχει εισηγηθεί στον πρόεδρο της ΠΑΕ, Αχιλλέα Μπέο, κάποιους παίκτες που «τσέκαρε» ο ίδιος στο πρόσφατο ταξίδι του στην Αργεντινή, παρακολουθώντας τους από κοντά, ωστόσο, ο Ολυμπιακός εξετάζει και τις περιπτώσεις ορισμένων άλλων ποδοσφαιριστών από τη Λατινική Αμερική, οι οποίοι έχουν προταθεί στους «ερυθρόλευκους».

Στον Ολυμπιακό κινούνται να αποκτήσουν παίκτες που αγωνίζονται στην Primera Divizion της Αργεντινής, ωστόσο, αν βρεθεί κάποιος αξιόλογος παίκτης που αγωνίζεται στην Β’ κατηγορία, οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα πουν «όχι» στην απόκτησή του. Άλλωστε, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως τόσο οι Ουμπίντες, Μόνχε, όσο και ο Μαρτίν, πριν έρθουν στον Ολυμπιακό, έπαιζαν στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής της Αργεντινής.

Τα ονόματα των ποδοσφαιριστών από την Αργεντινή που έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι αρκετά, όμως οι «ερυθρόλευκοι» φαίνεται να στρέφονται αρχικά στους Μάρτιν Ρόγιε της Ολίμπο και Χαβιέ Κάμπορα της Ουρακάν. Και οι δύο πραγματοποιούν πολύ καλή χρονιά με τις ομάδες τους και είναι ποδοσφαιριστές που θα βοηθήσουν σημαντικά τον Ολυμπιακό στην περίπτωση που αποκτηθούν. Ο πρώτος θυμίζουμε πως είναι μεσοεπιθετικός, με οργανωτικά προσόντα και ο δεύτερος – και γνωστός στους Έλληνες φιλάθλους από το πέρασμά του από τον Άρη – επιθετικός.

Ενδιαφέρον φαίνεται να υπάρχει και για τον Νίκολας Σαντιάγκο Φερνάντεζ της Φέρο Καρίλ (πρώην ομάδας του Μόνχε), ο οποίος αγωνίζεται στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Παραμένει πάντα το ενδιαφέρον για την απόκτηση του Κώστα Γιαννούλη από την Κολωνία, καθώς ο Ολυμπιακός αναζητά έναν αξιόλογο αριστερό οπισθοφύλακα, από τη στιγμή που στην ομάδα υπάρχει στη θέση αυτή, ουσιαστικά, μόνο ο Γιάννης Ζαραδούκας.

Στην ομάδα αυτή τη στιγμή αγωνίζονται έξι ισπανόφωνοι ποδοσφαιριστές (Ρόκα, Ακόστα, Μαρτίν, Ουμπίντες, Μόνχε και Άλβαρεζ) και αν λάβουμε υπόψη τα όσα είπε προχθές ο Αχιλλέας Μπέος, ότι στον Ολυμπιακό της νέας περιόδου θα παίζουν 10-12 ισπανόφωνοι παίκτες, θα πρέπει να αναμένουμε πως θα έρθουν στην ομάδα άλλοι τέσσερις έως έξι ποδοσφαιριστές από την Λατινική Αμερική ή και την Ισπανία.

Ο Χάβι Γκραθία, πάντως, ήταν σαφής όταν ρωτήθηκε αν θα εισηγηθεί στη διοίκηση την απόκτηση κάποιων Ισπανών ποδοσφαιριστών, λέγοντας ότι «το πρώτο και σημαντικό είναι να δούμε ποιες είναι οι ανάγκες και να καλύψουμε τα κενά. Μετά πρέπει να δούμε τι υπάρχει στην ποδοσφαιρική αγορά και τι μπορεί να κάνει η διοίκηση για να ενισχύσει το ρόστερ, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά».

Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη, αν και ποιοι παίκτες από τους βασικούς θα αποχωρήσουν από την ομάδα, με τη διοίκηση, πάντως, να μην είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει κάποιον ποδοσφαιριστή, αν πρώτα δεν υπάρξει ικανοποιητική πρόταση, όσον αφορά το οικονομικό.

Το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού Πειραιώς για τον Έλντιν Γιακούποβιτς είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό, με τους πρωταθλητές Ελλάδος να προσανατολίζονται στην απόκτηση του Ελβετού πορτιέρο του Ολυμπιακού Βόλου, ως δεύτερου τερματοφύλακα της ομάδας (χθες ανακοινώθηκε η συμφωνία με τον Φράνκο Κοντσάντσο).

Στον Ολυμπιακό Πειραιώς έχουν σχηματίσει πολύ καλή γνώμη για τις ικανότητες του Γιακούποβιτς και είναι πολύ πιθανό τις προσεχείς μέρες να υπάρξει επίσημη πρόταση των πρωταθλητών για την απόκτηση του Ελβετού τερματοφύλακα των «ερυθρολεύκων».

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το