Photo Gallery, Τοπικά

Το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου γίνεται δημοφιλές για χιλιάδες επιβάτες

Στο 90% οι πληρότητες της Ryanair από Βόλο προς Ιταλία


Επεχείρησαν να «απογειωθούν» με πλαστά διαβατήρια…

 

Με πληρότητες που αγγίζουν το 90% βρίσκονται ήδη οι πτήσεις της χαμηλότερου κόστους αεροπορικής εταιρείας στην Ευρώπη Ryanair που συνδέει τη Ν. Αγχίαλο με την Ιταλία. Το Πάσχα η κίνηση στην αεροπορική αυτή σύνδεση ήταν εντυπωσιακή και τα αεροπλάνα της εταιρείας -180 περίπου θέσεων – φεύγουν και έρχονται σχεδόν γεμάτα. Αλλά και τους επόμενες μήνες, όπως μπορεί να διαπιστωθεί και από το site της εταιρείας, η πληρότητα είναι πολύ υψηλή. Το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου φαίνεται πως θα αποτελέσει το μεγάλο οικονομικό και τουριστικό ατού της Μαγνησίας για τους επόμενους έξι τουλάχιστον μήνες του 2011.

 

Ρεπορτάζ:

ΤΟΥΛΑ ΚΕΚΑΤΟΥ

 

Όπως σημειώνει ο αερολιμενάρχης Ν. Αγχιάλου κ. Κων. Ευσταθίου, ιδιαίτερα θετικό είναι το γεγονός ότι προτιμούν το αεροδρόμιο της Αγχιάλου επιβάτες όχι μόνο από τη Θεσσαλία, αλλά και από άλλες περιοχές της χώρας, ακόμη και από την Αθήνα. Οι συχνότατες πτήσεις σε συνδυασμό με το φθηνό εισιτήριο και τα πολυτελή αεροσκάφη, προσελκύουν όλο και περισσότερους επιβάτες. Το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου γίνεται όλο και πιο δημοφιλές για χιλιάδες επιβάτες. Ο νέος σύγχρονος αεροσταθμός εξυπηρετεί και εντυπωσιάζει, ενώ και η εύκολη πρόσβαση αποτελούν σημαντικά στοιχεία για το άνοιγμα στους κατ’ εξοχήν διάσημους προορισμούς της Ευρώπης.

Οι πτήσεις για την Ιταλία άρχισαν στις 27 Μαρτίου. Εκτελούνται οκτώ εβδομαδιαίως και ήδη οι κρατήσεις εμφανίζουν υψηλές πληρότητες.

Η Ryanair συνδέει το Βόλο με τη Ρώμη και το Μπέργκαμο, ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα, 2 Μαΐου αρχίζουν και οι τακτικές πτήσεις της Air Berlin για τη Φραγκφούρτη της Γερμανίας.

Όσο η πληρότητα αυξάνει, τόσο οι τιμές ανεβαίνουν, αλλά το κόστος τους παραμένει ιδιαίτερα προσιτό.

Το 2010 οι πληρότητες των πτήσεων για τους δύο ευρωπαϊκούς προορισμούς (της Ιταλίας και Γερμανίας) έφτασαν στο εντυπωσιακό ποσοστό του 85%.
Η Air Berlin συνδέει το Βόλο με τη Νυρεμβέργη και μέσω αυτής με άλλες τέσσερις γερμανικές πόλεις: Αμβούργο, Βερολίνο, Βιέννη, Ντίσελντορφ και επέκτεινε τις γραμμές της με απευθείας δρομολόγια Ντίσελντορφ-Βόλος και Ντίσελντορφ-Σκιάθος και Λονδίνο.

Από το Μάιο, στο μεταξύ, ένας νέος προορισμός προστίθεται στο ταμπλό αναχωρήσεων του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου. Πρόκειται για το Άμστερνταμ με πτήσεις της Transavia, με εισιτήριο, εκτός των πτήσεων τσάρτερ. Οι πτήσεις για την Ολλανδία αναμένεται να αρχίσουν στις 15 Μαΐου, ενώ από τις 21 Μαΐου αρχίζουν και οι πτήσεις της εταιρείας Air Lauda.

 

 

 

Κύκλωμα διακινεί επιβάτες

μέσω της Ν. Αγχιάλου

Σε νέες συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία, καθώς μέσω του αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου αλλοδαποί με πλαστά διαβατήρια προσπάθησαν να αναχωρήσουν με προορισμό την Ιταλία. Αυτή τη φορά επιχειρήθηκε, όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα, ομαδική αναχώρηση αλλοδαπών με διαβατήρια που είχαν προμηθευτεί -όπως δηλώνουν- από άγνωστο άτομο από την πλατεία Ομονοίας έναντι 50, 100, ακόμη και 500 ευρώ. Το πρωί του Μ. Σαββάτου προσήλθαν στο αεροδρόμιο με σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση της Ryanair (στις 10.30) για Μπέργκαμο Ιταλίας 17 αλλοδαποί λαθρομετανάστες. Δεκατρείς από αυτούς είναι Σομαλοί, ηλικίας από 18 έως και 40 ετών, ένας Νιγηριανός 29 ετών, ένας Μαροκινός 23 ετών, ένας από το Μπαγκλαντές ηλικίας 30 ετών και ένας από τη Νέα Γουινέα ηλικίας 23 ετών. Δέκα από αυτούς είχαν πλαστά διαβατήρια, έξι κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα (κοινοτικά διαβατήρια, κοινοτικές ταυτότητες) και ένας έκανε χρήση υπηρεσιακού σημειώματος της Αστυνομίας που έληξε στις 6/12/2010. Δεκατέσσερις είναι άντρες και τρεις γυναίκες.

Ο εντοπισμός έγινε κατά τον έλεγχο από την Αστυνομία στο αεροδρόμιο. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρχικά στο Τμήμα Αλμυρού και στη συνέχεια στο Α. Τ. Νέας Ιωνίας και σήμερα θα δικαστούν στο Αυτόφωρο.

Τα μέτρα της Αστυνομίας στο αεροδρόμιο είναι ήδη αυξημένα. Από τις 27 Μαρτίου, οπότε και άρχισαν οι πτήσεις προς την Ιταλία, έχουν καταγραφεί τρεις περιπτώσεις σύλληψης αλλοδαπών με πλαστά έγγραφα. Στην πρώτη περίπτωση συνελήφθησαν δύο άτομα, στη δεύτερη τέσσερα και τώρα 17 άτομα. Η Αστυνομία κάνει λόγο για δράση κυκλώματος που επιχειρεί να διοχετεύσει λαθρομετανάστες προς την υπόλοιπη Ευρώπη μέσω Ν. Αγχιάλου και έχει αυξήσει τα μέτρα. Οι έλεγχοι είναι εξονυχιστικοί και όπως σημείωσε ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας κ. Δημ. Κατσίκας θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες στο αεροδρόμιο θα βρίσκεται σε μόνιμη σχεδόν βάση και ο σκύλος δίωξης ναρκωτικών – ο Σέζαρ – για έλεγχο των αποσκευών επιβατών.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το