Αθλητισμός

Του.. άνοιξε η όρεξη

Μετά τη νίκη επί του Ατρομήτου ο Ολυμπιακός Β. «χτυπά» την πόρτα των πλέι οφ

Μετά την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος ο Ολυμπιακός Βόλου πανηγύρισε και μια σπουδαία νίκη επί του Ατρομήτου με 2-0 για το πρωτάθλημα και πλέον το βολιώτικο συγκρότημα βλέπει μπροστά του ανοιχτή την πόρτα για τη συμμετοχή του στα πλέι οφ. Οι «ερυθρόλευκοι», πάντως, συνεχίζουν να κρατούν χαμηλούς τόνους, καθώς πρώτος στόχος παραμένει, όπως τονίζει και ο Σάκης Τσιώλης, η άνετη παραμονή στην κατηγορία. Την Κυριακή ο Ολυμπιακός θα αναμετρηθεί με τη Λάρισα στο «AEL FC ARENA» και το ενδιαφέρον για το θεσσαλικό ντέρμπι είναι μεγάλο από τους φιλάθλους και των δύο ομάδων, αν και στο γήπεδο θα υπάρχουν φίλαθλοι μόνο της ΑΕΛ.

Σε ένα κομβικό σημείο του πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός Βόλου πέτυχε μια σημαντική νίκη απέναντι σε μια πολύ καλή και έμπειρη ομάδα, όπως είναι ο Ατρόμητος και εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τις βαθμολογικές απώλειες που είχαν οι επτά από τις οκτώ ομάδες που βρίσκονται πιο κάτω στη βαθμολογία από τον Ολυμπιακό (μόνο ο Ηρακλής κέρδισε στις Σέρρες).

Το βολιώτικο συγκρότημα βρίσκεται πλέον τρεις βαθμούς από την 5η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ, ενώ έχει απομακρυνθεί επτά βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού. Λογικό είναι να έχει… ανοίξει η όρεξη στους «ερυθρόλευκους» για κάτι καλύτερο στο φετινό πρωτάθλημα, πέρα από την εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία.

Δίκαιη νίκη

Ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο έφτασε δίκαια στη νίκη, αξιοποιώντας αυτή τη φορά δύο από τις ευκαιρίες που δημιούργησε, έχοντας απέναντί του έναν αξιόμαχο αντίπαλο, ο οποίος πάλεψε το ματς, ακόμη και όταν βρέθηκε στο 52’ να χάνει με 2-0.

Η ανασταλτική λειτουργία των «ερυθρολεύκων» ήταν πολύ καλή, με τους Σανκαρέ και Ντολεζάι να κάνουν σπουδαίο παιχνίδι, ενώ ο Γιακούποβιτς ήταν εξαιρετικός κάτω από τα δοκάρια και στο 56’ έκανε την απόκρουση του αγώνα, σ’ ένα πολύ κρίσιμο χρονικά σημείο, αποτρέποντας τον Ατρόμητο να μειώσει το σκορ. Σταθεροί ήταν και οι δύο πλάγιοι οπισθοφύλακες, Σέλεζι και Ζαραδούκας

Από εκεί και πέρα εξαιρετική ήταν η παρουσία του Μάριο Μπρέσκα. Ο Σλοβάκος μεσοεπιθετικός εκτός από την εκπληκτική σέντρα που έβγαλε στο πρώτο γκολ που σημείωσε με κεφαλιά ο Μαρτίν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, έκανε αμέτρητες κούρσες από τη δεξιά πλευρά.

Ο Μόνχε έδειξε αναποτελεσματικότητα στην τελική πάσα, όσες φορές βγήκε με αξιώσεις στην επίθεση, όμως βοήθησε σημαντικά στον ανασταλτικό τομέα. Ο Άλβαρεζ έδωσε πολλές μάχες στη μεσαία γραμμή, αλλά και στην άμυνα, ενώ ο Ουμπίντες, ο οποίος επανεμφανίστηκε μετά τον τραυματισμό του, είχε ορισμένες καλές στιγμές στο παιχνίδι, ωστόσο, η αποχή του από τους αγώνες επηρέασε την συνολική του απόδοση. Αντικαταστάθηκε στο 63’ από τον Ρόκα, πρόλαβε, πάντως, να εκτελέσει το φάουλ στο 52’ από το οποίο προήλθε το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού από τον Ντολεζάι με σουτ μέσα από την περιοχή. Ο Καπετάνος ήταν αρκετά καλός, όπως και ο Μαρτίν, ο οποίος σκόραρε για δεύτερο ματς μέσα σε διάστημα τριών ημερών (είχε πετύχει γκολ και στο παιχνίδι Κυπέλλου με την Κέρκυρα), ανοίγοντας το δρόμο για τη νίκη.

Ο Ολυμπιακός άρχισε να ανεβάζει στροφές μετά το πρώτο 20λεπτο, όταν και πίεσε την άμυνα του Ατρομήτου, χάνοντας ορισμένες καλές ευκαιρίες για γκολ, πριν σκοράρει ο Μαρτίν. Αναπτυσσόταν ορθόδοξα από τα άκρα και από τον άξονα και χωρίς η ομάδα να είναι εντυπωσιακή κατάφερε να έχει τον έλεγχο του αγώνα. Δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τον αντίπαλο, με τους φιλοξενούμενους να προσέχουν την άμυνά τους και να κυνηγούν το γκολ με αντεπιθέσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο και μετά το 2-0 στο 52’ ο Ολυμπιακός διαφοροποίησε την τακτική του και προσπάθησε να παίξει στην κόντρα επίθεση, με τους ταχύτατους Μόνχε και Μπρέσκα, δίνοντας χώρο στους παίκτες του Ατρομήτου. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως ο Ολυμπιακός ήταν πιο επικίνδυνος στην επίθεση, χάρη στις αντεπιθέσεις «φωτιά». Το ότι δεν έγινε το 3-0 οφείλεται στο γεγονός ότι οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη δεν μπορούσαν να τελειώσουν τις φάσεις, καθώς από την ομάδα έλειψε η τελική πάσα για να έρθει το γκολ.

Όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, η νίκη ήταν απόλυτα δίκαιη για τον Ολυμπιακό Βόλου, η οποία ήταν η πρώτη στο Πανθεσσαλικό για το 2011, πρώτη στο δεύτερο γύρο με τον Ολυμπιακό ως γηπεδούχο και η έκτη συνολικά στο πρωτάθλημα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β: Γιακούποβιτς, Σέλεζι, Ζαραδούκας, Σανκαρέ, Ντολεζάι, Άλβαρεζ, Καπετάνος (86’ Τομάς), Μπρέσκα, Ουμπίντες (63’ Ρόκας), Μόνχε, Μαρτίν (70’ Σολάκης)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μιχαηλίδης (46’ Ιτάνζ), Νάστος (56’ Σαρμιέντο), Δάρλας, Σαμπού, Ολιβέιρα, Νεμπεγλέρας, Σφακιανάκης, Τάτος, Σαγκανόφσκι, Καραλής (56’ Αναστασάκος), Καμαρά.

Την Κυριακή με Λάρισα

Τη Λάρισα εκτός έδρας αντιμετωπίζει την προσεχή Κυριακή στη Λάρισα ο Ολυμπιακός Βόλου, με στόχο να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες μακριά από το Πανθεσσαλικό. Η προετοιμασία για την αναμέτρηση με την ΑΕΛ ξεκινά ουσιαστικά από σήμερα, με τον Σάκη Τσιώλη να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, πλην του τιμωρημένου Ηλία Σολάκη. Στο στάδιο της αποθεραπείας βρίσκεται ο Νίκος Ψυχογιός.

Ανακοίνωση

της ΠΑΕ

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου σχετικά με το παιχνίδι της Κυριακής με τη Λάρισα τονίζει τα εξής:

«Ενόψει του αγώνα της Κυριακής με τη Λάρισα η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου καλεί τους φιλάθλους της ομάδας να παραμείνουν αμέτοχοι σε κάθε είδους προκλήσεις.
Ο Ολυμπιακός Βόλου αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο αγώνα όπως όλους τους άλλους αγώνες κάθε Σαββατοκύριακου, σε αντίθεση με τον αντίπαλο, ο οποίος δίνει αγώνα επιβίωσης και για αυτό το λόγο μην απαντάτε σε οποιεσδήποτε προκλήσεις και κρατήστε χαμηλούς τόνους.
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου συστήνει επίσης στους φιλάθλους της ομάδας να μη ταξιδέψουν οργανωμένα ή μεμονωμένα στη Λάρισα, για το συγκεκριμένο αγώνα».

Συνάντηση Μπέου

με φορείς

Ο Ολυμπιακός Βόλου βρίσκεται αντιμέτωπος με τη  μεγαλύτερη διάκριση της ιστορίας του. Στις 16 Μαρτίου στις 18:00, του δίνεται η ευκαιρία στο Πανθεσσαλικό στάδιο να πανηγυρίσει όλος ο Βόλος την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.
Εν’ όψει αυτού του γεγονότος ο πρόεδρος και το Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου προσκαλεί όλους τους φορείς της πόλης, την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου στις 18.30, στο Συνεδριακό Κέντρο FORUM Δεληγιώργη 9 Βόλος, για να συζητήσουν την καλύτερη δυνατή οργάνωση αυτού του μεγάλου γεγονότος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το