Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Τουριστική προβολή του Βόλου και του Πηλίου στη σερβική αγορά

Στη διεθνή έκθεση “International Fair Of Tourism” που πραγματοποιήθηκε από 21 έως 24 Φεβρουαρίου στο Βελιγράδι, συμμετείχε ο Δήμος Βόλου

Στη διεθνή έκθεση “International Fair Of Tourism” που πραγματοποιήθηκε από 21 έως 24 Φεβρουαρίου στο Βελιγράδι, συμμετείχε ο Δήμος Βόλου στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος τουριστικής προβολής του Δήμου, όπως αυτό σχεδιάστηκε από την αρμόδια Επιτροπή και εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο. Με τη συμμετοχή του Δήμου Βόλου στην έκθεση του Βελιγραδίου ενισχύθηκε η προσπάθεια προβολής της περιοχής σε χώρες της Βαλκανικής χερσονήσου, μετά και από τα πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα της πενθήμερης Διορθόδοξης συνάντησης για τον θρησκευτικό τουρισμό, τον Αύγουστο του 2012, η οποία είχε συνδιοργανωθεί από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και το Δήμο Βόλου με την συμμετοχή μελών Ορθόδοξων Αντιπροσωπειών από τη Σερβία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, τη Μόσχα και την Κύπρο.

Το εκθεσιακό περίπτερο του Δήμου Βόλου, το οποίο ήταν τοποθετημένο στο Κεντρικό Περίπτερο του ΕΟΤ, επισκέφθηκε μεταξύ άλλων η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, συνοδευόμενη από τον αντιπρόεδρο του ΕΟΤ κ. Χριστόφορο Καπαρουνάκη. Η κ.Κεφαλογιάννη συνομίλησε με επαγγελματίες της περιοχής οι οποίοι πλαισίωναν το περίπτερο, αλλά και με την Πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου κ.Σ.Μπαρτζιώκα, η οποία την ενημέρωσε σχετικά με την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής σε θέματα τουριστικής προβολής, με στόχο την ενίσχυση του τουρισμού του Σαββατοκύριακου, την προσέλκυση μαθητικού τουρισμού και την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας.

Ακόμη, η κ.Μπαρτζιώκα είχε συνάντηση με τον Πρέσβη της Σερβίας στην Ελλάδα Dragan Zupanjevac, ο οποίος θα βρίσκεται στο Βόλο στις 2 Μαρτίου και θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Βόλου Πάνο Σκοτινιώτη. Τέλος, επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Σερβίας και επέδωσε επιστολή του κ. Σκοτινιώτη, στην οποία τονίζονται οι δεσμοί φιλίας που συνδέουν τους δυο λαούς και η επιθυμία του Δήμου για την ανάπτυξη του προσκυνηματικού-θρησκευτικού τουρισμού.

Η συμμετοχή του Δήμου Βόλου στην έκθεση του Βελιγραδίου προτάθηκε κυρίως από το Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων οι οποίοι ευελπιστούν σε οφέλη από τη σερβική αγορά. Πράγματι, η παρουσία επαγγελματιών της περιοχής στο περίπτερο του Δήμου Βόλου ήταν εντυπωσιακή.  Να σημειωθεί ότι στην αποστολή συμμετείχαν επαγγελματίες του τουρισμού και από άλλες περιοχές του Νομού, πέραν του Δήμου Βόλου, όπως από τους Δήμους Ζαγοράς – Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου, οι οποίοι μετακινήθηκαν με το τουριστικό λεωφορείο που διέθεσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας για το σκοπό αυτό. Συγκεκριμένα, την αποστολή αποτελούσαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων και Ξενώνων Νομού Μαγνησίας κ. Νίκος Κλειτσογιάννης, ο κ. Νίκος Φιλίππου μέλος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων, οι κ.κ. Σοφοκλής Κίτσιος, Γεώργιος Στάμος και Παναγιώτης Γκαγκάκης ιδιοκτήτες καταλυμάτων στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, η κ.Βασιλική Κλειτσογιάννη και η κ.Γεωργία Ταμπάκη, στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού και γραμματέας της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης. Το περίπτερο επισκέφθηκαν εκπρόσωποι μεγάλων τουριστικών γραφείων της Σερβίας, οι οποίοι εξέφρασαν ενδιαφέρον για συνεργασία με επαγγελματίες της περιοχής.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

“Προκλητικός υπερασπιστής των μπαλωμάτων αντί των προσλήψεων γιατρών ο υπουργός Υγείας”

Προκλητικός εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά ο υπουργός Υγείας, Αδ. Γεωργιάδης, σχετικά με τη μετακίνηση…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Δημητριάδος Ιγνάτιος «να κρατήσουμε την αληθινή και πνευματική μας ελευθερία» – Υποδοχή Τιμίας Κάρας του Οσίου Δαυίδ στο 304 ΠΕΒ

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, του Προκεχωρημένου Εργοστασίου Βάσης Βελεστίνου 304 (ΠΕΒ) χοροστάτησε ο Σεβ.…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Αυτά είναι τα έργα θωράκισης της Θεσσαλίας από την Περιφέρεια

Το αντιπλημμυρικό σχέδιο της Περιφέρειας που θα θωρακίσει τη Θεσσαλία σε ακραία καιρικά φαινόμενα, παρουσίασε…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Αγιασμός στο Παράρτημα της Σχολής Βυζ. Μουσικής στην Αγριά Βόλου

Με την ευχή και την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου τελέστηκε (27/9), στην…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Στη δικαιοσύνη το Μιλάνο κατά της κυβέρνησης που αποφάσισε να δώσει στο αεροδρόμιο το όνομα του Μπερλουσκόνι

Ακόμη και νεκρός φαίνεται ότι διχάζει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, το όνομα του οποίου έχει καταστεί…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Κινητά τηλέφωνα: «Βροχή» οι αποβολές σε μαθητές – Η «πρωτιά» στην Αττική

Με το πρώτο κουδούνι τα κινητά τηλέφωνα μαθητών και εκπαιδευτικών μπήκαν στην τσάντα. Ή, τουλάχιστον,…

27 Σεπτεμβρίου 2024