Photo Gallery, Τοπικά

Τον σκότωσε το τρακτέρ που οδηγούσε…


Τραγικός θάνατος 46χρονου στη Νέα Αγχίαλο, που θρηνεί τον απρόσμενο χαμό του

Το μοιραίο τρακτέρ στο χώρο του ελαιουργείου, όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο 46χρονος Αντώνης Μαραγκόπουλος

Η σύζυγος ήταν η πρώτη που αντίκρισε νεκρό τον άντρα της, καταπλακωμένο από το όχημα

Θρηνεί από χθες το πρωί η τοπική κοινωνία της Νέας Αγχιάλου τον απρόσμενο χαμό του 46χρονου Αντώνη Μαραγκόπουλου, ο οποίος βρέθηκε καταπλακωμένος από το τρακτέρ του στον προαύλιο χώρο του ελαιοτριβείου που διατηρούσε στην περιοχή.

Η τραγική είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή μέσα σε λίγη ώρα μετά τον εντοπισμό του άτυχου κορμιού του από την σύζυγό του, η οποία έσπευσε στο ελαιοτριβείο επειδή ανησύχησε καθώς εκείνος δεν απαντούσε στις κλήσεις της. «Λεβέντης, τίμιος, ψυχοπονιάρης, το καλύτερο παιδί, ευαίσθητος, άνθρωπος» είναι μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που ακούγονται από τα χείλη κατοίκων της Νέας Αγχιάλου για τον άτυχο Αντώνη Μαραγκόπουλο. Όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον 46χρονο, ο οποίος πριν από ένα χρόνο είχε ανοίξει και λειτουργούσε μία σύγχρονη ελαιουργική μονάδα στη Νέα Αγχίαλο και είχε δώσει εργασία σε αρκετούς νέους της περιοχής.

 

Ρεπορτάζ:

ΤΟΥΛΑ ΚΕΚΑΤΟΥ

 

Ο 46χρονος πολλές φορές διανυκτέρευε στην επιχείρησή του, επειδή – όπως έγινε γνωστό- ήθελε να την προστατεύει από διαρρήξεις και κλοπές, που συμβαίνουν συχνά τους τελευταίους μήνες στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου. «Είχε θορυβηθεί από τα συνεχή κρούσματα διαρρήξεων και επειδή στο ελαιοτριβείο είχε μεγάλες ποσότητες προϊόντων ήθελε να τις προστατεύσει, γι’ αυτό και έμενε τα βράδια στην επιχείρηση» ανέφερε χθες συγκλονισμένη η αδελφή του, Θεανώ, η οποία δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τον θάνατό του.

Το βράδυ της περασμένης Τρίτης ο 46χρονος δεν επέστρεψε στο σπίτι του. Ωστόσο, όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία της προανάκρισης, η σύζυγός του δεν φαίνεται να ανησύχησε ιδιαίτερα επειδή πολλά βράδια έμεινε στο ελαιοτριβείο. Από νωρίς όμως χθες το πρωί φαίνεται να του τηλεφωνούσε, αλλά εκείνος δεν απαντούσε στις κλήσεις της. Αυτό την έκανε να ανησυχήσει πολύ και να σπεύσει στο ελαιοτριβείο να δει τι συνέβαινε. Δυστυχώς, η μοίρα είχε παίξει το δικό της τραγικό παιχνίδι.

Η Σμαράγδα Μαραγκοπούλου, αντίκρισε, φτάνοντας στην είσοδο του ελαιοτριβείου, τον άνδρα της καταπλακωμένο από το τρακτέρ. Συγκλονισμένη η γυναίκα, με κομμένη την ανάσα και χωρίς να μπορεί να πιστέψει αυτό που αντίκριζε, βρήκε το κουράγιο και ενημέρωσε την Αστυνομία Αλμυρού. Έτσι αστυνομικοί μετέβησαν στην περιοχή, ενώ ταυτόχρονα κλήθηκε για απεγκλωβισμό του άτυχου άνδρα και η Πυροσβεστική. Ο 46χρονος ήταν νεκρός και τυπικά η σορός του αρχικά μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου όπου βεβαιώθηκε ο θάνατος και στη συνέχεια στην ιατροδικαστική υπηρεσία, στη Λάρισα, για την διενέργεια νεκροψίας.

Κανείς δεν είχε αντιληφθεί τι είχε συμβεί. Ούτε και πότε. Ο 46χρονος ήταν μόνος του στο ελαιοτριβείο. Μόνο του τον βρήκε και ο θάνατος. Κανείς δεν μπορεί να δώσει στοιχεία για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό.

Αργά χθες το απόγευμα, από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, μετά και την νεκροψία, αναφέρθηκε πως ο θάνατός του επήλθε το απόγευμα – γύρω στις 5 – της περασμένης Τρίτης. Από τα πρώτα στοιχεία της προανάκρισης, που διενεργεί το Αστυνομικό τμήμα Αλμυρού, φαίνεται να προκύπτει ότι ο άτυχος άνδρας – κάτω από άγνωστες συνθήκες – καταπλακώθηκε από το τρακτέρ που οδηγούσε για να μεταφέρει τον ελαιοπυρήνα. Η Αστυνομία επιχειρεί να διαπιστώσει τις συνθήκες του θανάτου του από τα στοιχεία που συγκέντρωσε από τον τόπο όπου συνέβη το μοιραίο. Εκεί, καταπλακωμένος από το τρακτέρ, έμεινε όλη την νύχτα έως και χθες το πρωί οπότε και τον εντόπισε η σύζυγός του.

Ο 46χρονος είχε εργαστεί πολλά χρόνια στο οινοποιείο του Συνεταιρισμού της Νέας Αγχιάλου «Δήμητρα». Πριν από ένα χρόνο έφυγε από εκεί και προχώρησε στην δημιουργία ελαιουργικής μονάδας. Κατέφερε και έστησε την επιχείρηση που δούλευε αρκετά ικανοποιητικά. Πρόκειται για μία οικολογική μονάδα με σύγχρονες εγκαταστάσεις. Κατά διαστήματα απασχολούσε και προσωπικό, 10 έως 15 άτομα.

Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην περιοχή. Άλλωστε και ο ίδιος έδειχνε μία πολύ καλή διάθεση να βοηθήσει τους συνανθρώπους του.

Η σύζυγός του διατηρεί κατάστημα με νυφικά στη Νέα Αγχίαλο που σχεδιάζει και ράβει η ίδια. Απέκτησαν δύο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, ηλικίας σήμερα 15 και 12 ετών αντίστοιχα.

Η κηδεία του άτυχου 46χρονου θα γίνει σήμερα στις 4 το απόγευμα από τον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Αγχιάλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το