Αθλητισμός

Τον Σέρβο αμυντικό Βασίλιεβιτς απέκτησε η Νίκη Βόλου

ΒΑΣΙΛΙΕΒΙΤΣ

Η μεταγραφική αντεπίθεση της Νίκης συνεχίζεται με τη διοίκηση να ανακοινώνει την απόκτηση του Σέρβου Αλεξάντερ Βασίλιεβιτς. Πρόκειται για 31χρονο κεντρικό αμυντικό που πιστεύεται ότι θα βοηθήσει σημαντικά την ομάδα του Βόλου στο νέο πρωτάθλημα της Football League. Οι «κυανόλευκοι» φέρονται να εξετάζουν σοβαρά την περίπτωση του Δημοσθένη Μανουσάκη, ενώ παρακολουθούν τις εξελίξεις στη Λάρισα για να κάνουν δικό τους τον Κώστα Νεμπεγλέρα.

Ο Αλεξάντερ Βασίλιεβιτς αποτελεί από χθες το νέο μέλος στην «οικογένεια» της Νίκης, καθώς υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για 1+1 χρόνο. Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής αγωνίζεται στο κέντρο της άμυνας και διακρίνεται για την ικανότητά του στο ψηλό παιχνίδι, καθώς και για τον δυναμικό τρόπο με τον οποίο επεμβαίνει στις φάσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι παρατηρείται συχνά με κίτρινη κάρτα, ενώ το παρατσούκλι που του έδωσαν οι συμπατριώτες του είναι «Satara» που στα σέρβικα είναι αυτός που κόβει κρέας (σε ελεύθερη μετάφραση ο «χασάπης»).

Ο Βασίλιεβιτς γεννήθηκε στις 19 Ιουνίου 1982 στην πόλη Ρούντο, της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας, που τώρα ανήκει στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη. Ο ύψους 1.87 κεντρικός αμυντικός ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στη Σερβία με τα χρώματα της

Jedinstvo Surčin με την οποία έκανε 24 συμμετοχές τη σεζόν 2003-04. Την επόμενη διετία (2004-06) φόρεσε 21 φορές τη φανέλα της Budućnost Dobanovci, ενώ άλλες 34 συμμετοχές έκανε τις σεζόν 2006-07 και 2007-08 ως παίκτης της Bezanija.

Το 2008 μετανάστευσε στην Κίνα για λογαριασμό της Qingdao Hailifeng, αλλά γρήγορα επέστρεψε στην πατρίδα του και την Sevojno με την οποία έπαιξε σε οκτώ παιχνίδια. Το πρώτο μισό της περιόδου 2009-10 τον βρήκε στην επίσης σέρβικη Mladi Radnik (11 συμμετοχές) και το δεύτερο στην Irtysh Pavlodar από το Καζακστάν (19 συμμετοχές).

Ακολούθως, μετείχε ξανά στο πρωτάθλημα Σερβίας με την Jagodina δίνοντας το «παρών» σε 21 ματς της σεζόν 2010-11, ενώ επόμενος σταθμός του ήταν η Xajduk Kula, τη φανέλα της οποίας φόρεσε σε 11 αγώνες της περιόδου 2011-12. Πέρυσι αγωνίστηκε σε δύο ομάδες. Μέχρι τον Ιανουάριο έπαιξε στο πρωτάθλημα της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης με την Leotar (13 συμμετοχές και 1 γκολ) και στη συνέχεια επέστρεψε για μία ακόμη φορά στη Σερβία μια και πήρε μεταγραφή για την Novi Pazar (14 συμμετοχές) την οποία βοήθησε σημαντικά στο να κρατηθεί στην μεγάλη κατηγορία.

Η ΠΑΕ έκανε γνωστή την απόκτησή του με την κάτωθι ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της:

«Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Aleksandar Vasiljevic ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για 1+1 χρόνο. Ο 31χρονος (19/06/1982) αμυντικός στο δεύτερο μισό της περυσινής σεζόν έπαιξε στην πρώτη κατηγορία της Σερβίας με την Νovi Pazar έχοντας 14 συμμετοχές ενώ στο πρώτο μισό του 2012-13 αγωνίστηκε με τα χρώματα της Leotar (13 συμ.). Ο υψηλόσωμος (1.87) αμυντικός, στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Xajduk Kula, Jagodina, Sloboda Uzice και Mladi Radnik Pozarevac».

Ο Βασίλιεβιτς αποτελεί το όγδοο φετινό μεταγραφικό απόκτημα της Νίκης. Έχουν προηγηθεί οι μεταγραφές των Μανώλη Αποστολίδη (από Καβάλα), Νίκου Αναστασόπουλου (από Αστέρα Τρίπολης), Γιάννη Γκούμα (από Κέρκυρα), Πάρη Μπακάλη (από Θρασύβουλο), Ιβάν Γέσιτς, Δημήτρη Ζουλιώτη και Θανάση Ρεπετσά (από Ηρακλή Ψαχνών).

Φυσικά, η διοίκηση των «κυανολεύκων» δεν θα μείνει εδώ. Στα «σκαριά» βρίσκεται η απόκτηση δύο ακόμη αλλοδαπών ποδοσφαιριστών (μέσου και επιθετικού), ενώ στην ομάδα θα έλθουν και ικανοί Έλληνες ποδοσφαιριστές μια και ο νέος προπονητής Παναγιώτης Τζαναβάρας επιθυμεί να έχει δύο ισάξιες λύσεις για κάθε θέση της ενδεκάδας.

Οι «κυανόλευκοι» εξετάζουν πολύ σοβαρά την περίπτωση του Κώστα Νεμπεγλέρα. Μπορεί να είναι 38 ετών, αλλά αυτό δεν μειώνει την αξία του. Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρυσι αγωνίστηκε σε 35 αγώνες της Football League με τη φανέλα της Λάρισας και ήταν ο στυλοβάτης της μεσαίας γραμμής των «βυσσινί». Οι εξελίξεις στην ομάδα της γειτονικής πόλης θα καθορίσουν το πού θα αγωνιστεί ο παίκτης τη νέα χρονιά.

Επίσης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα mikriliga.com η Νίκη βρίσκεται μία ανάσα από την απόκτηση του Δημοσθένη Μανουσάκη. Το δημοσίευμα αναφέρει τα εξής: «Πολύ κοντά στην απόκτηση του Δημοσθένη Μανουσάκη βρίσκεται η Νίκη Βόλου. O 32xρονος ποδοσφαιριστής, που έχει αγωνιστεί στη μεγάλη κατηγορία με το Αιγάλεω και την Χαλκηδόνα (117 συμμετοχές – 11 γκολ) και στη Β’ Εθνική με Χαϊδάρι, Ιωνικό, Τρίκαλα, Καλλονή (147 συμμετοχές -24 γκολ), βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τους Νικιώτες και αναμένεται να γίνει η επόμενη μεταγραφή που θα κλείσει ο σύλλογος».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το