Τοπικά

Τον «κώδωνα του κινδύνου» για τα αποθέματα νερού κρούει η ΔΕΥΑΜΒ

ΝΕΡΟ

Την προσοχή των καταναλωτών όσον αφορά την εξοικονόμηση και την ορθολογική χρήση του νερού, εφιστά η ΔΕΥΑΜΒ, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος έλλειψης αποθεμάτων για τις βασικές ανάγκες της καθημερινότητας. Σύμφωνα με στοιχεία της Επιχείρησης, το 2ο τρίμηνο του 2013 παρατηρήθηκε μείωση της ποσότητας πηγαίου νερού κατά 15% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012, μείωση που αναμένεται να είναι ακόμα μεγαλύτερη στο 3ο τρίμηνο.

Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Βόλου και Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ κ.Πάνος Σκοτινιώτης, «στόχος της Επιχείρησης είναι η διασφάλιση ασφαλών συνθηκών υδροδότησης σε κάθε οικισμό του Δήμου με καλής ποιότητας νερό και επαρκών ποσοτήτων για την άρδευση. Πρέπει, όμως, να γίνει συνείδηση όλων ότι το νερό, το βασικό αυτό στοιχείο της ζωής, είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό που βρίσκεται σε ανεπάρκεια, γι’ αυτό έχουμε ευθύνη να το διαχειριζόμαστε σωστά και να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για εξοικονόμησή του».

Με συγκεκριμένα στοιχεία των παρελθόντων ετών η ΔΕΥΑΜΒ αναδεικνύει το πρόβλημα επάρκειας νερού και προτείνει στους πολίτες μέτρα εξοικονόμησης, ώστε να αποφευχθούν διακοπές στην υδροδότηση ή το φαινόμενο μείωσης των πιέσεων ανά περιοχή, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Λόγω απουσίας χαρτογράφησης δικτύων, μη τοποθέτησης ή/και μη λειτουργίας υδρομετρητών σε πολλούς οικισμούς, τα στοιχεία αφορούν το Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου (παλιά όρια ΔΕΥΑΜΒ). Τα μέτρα που προτείνονται όμως αφορούν όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το