Τοπικά

Τι είπε ο υπουργός Υγείας στη Βουλή για το διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου

Η βουλευτής Μαγνησίας κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη έδωσε στη δημοσιότητα τα πρακτικά της συζήτησης στη Βουλή (προεδρεύων ο κ. Θανάσης Νάκος) της αναφοράς της προς τον υπουργό Υγείας σχετικά με την επίλυση των προβλημάτων δυσλειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου.

Σύμφωνα με τα πρακτικά, μετά την τοποθέτηση της κ. Χρυσοβελώνη, ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρ. Λυκουρέτζος παίρνοντας το λόγο είπε:

«Ευχαριστώ, κύριε πρόεδρε.

Κύριε πρόεδρε, κυρία συνάδελφε, εκτιμώ πάρα πολύ τα όσα αναφέρατε, διότι αντιλαμβάνομαι με αυτά που είπατε εσείς, με αυτά που έχει πει σε εμένα σε τηλεφωνική επικοινωνία ο πρόεδρος, ότι το κοινό σας ενδιαφέρον είναι η ομαλή, εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Δεν υπάρχουν ούτε προσωπικού είδους ανταγωνισμοί ούτε κομματικοί ανταγωνισμοί. Πρόκειται για την ανάγκη να ανταποκρίνεται το Νοσοκομείο του Βόλου στην αποστολή του.

Κρατώ όλα όσα αναφέρατε. Όντως υπάρχει απόφαση του ΣΕΥΥΠ για να γίνει έλεγχος. Αντιλαμβάνομαι, όμως, ότι η κατάσταση έχει πάρει μία διάσταση για την οποία δεν επαρκούν οι έλεγχοι. Υπάρχουν βεβαιότητες για μία συμπεριφορά, η οποία δεν συνάδει με την άσκηση της χρηστής διοικήσεως και τα τελευταία τα οποία μου καταγγείλατε σε σχέση με την παρέμβαση στη συγκεκριμένη εισήγηση της νομικής συμβούλου με υποχρεώνουν να σας πω ότι η διοίκηση θα αλλάξει άμεσα.

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αθανάσιος Νάκος): Το λόγο έχει η κυρία Χρυσοβελώνη.

ΜΑΡΙΝΑ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ: Μετά την απάντηση του κυρίου υπουργού νομίζω ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να προχωρήσω περαιτέρω παρά να σας ευχαριστήσω και να παρακαλέσω για άλλη μια φορά – θεωρώ πως την ίδια παράκληση διατυπώνει και ο κύριος πρόεδρος σήμερα, μια και είμαστε από την ίδια εκλογική περιφέρεια – να ενεργήσετε το ταχύτερο δυνατόν, για να αποκατασταθεί η εργασιακή ειρήνη στο Νοσοκομείο του Βόλου προς όφελος όλης της κοινωνίας της Μαγνησίας και όχι μόνον, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε έκρυθμη κατάσταση.

Σας ευχαριστώ πολύ.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ (υπουργός Υγείας): Μια φράση ακόμη, κύριε πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αθανάσιος Νάκος): Βεβαίως, κύριε υπουργέ.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ (υπουργός Υγείας): Κι εγώ θέλω να ευχαριστήσω και εσάς, κυρία συνάδελφε, και τον κύριο πρόεδρο για το ενδιαφέρον σας. Επαναλαμβάνω ότι δεν είναι θέμα προσωπικής ή κομματικής αντιδικίας. Μας ενώνει το ενδιαφέρον να λειτουργήσει το Νοσοκομείο και αποδέχομαι την πρότασή σας να κάνω ό,τι είναι δυνατόν για την αποκατάσταση της εργασιακής ειρήνης. Χθες ο γενικός γραμματέας, ο οποίος κατόπιν συνεργασίας μαζί μου είδε τους εκπροσώπους των φορέων του Νοσοκομείου, ομοίως τους διαβεβαίωσε ότι θα προστρέξουμε, για να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο των σημερινών δυνατοτήτων».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το