Photo Gallery, Τοπικά

Τιμήθηκε ο δωρητής Αχιλλέας Μακρόπουλος

Η δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου απένειμε την τιμητική πλακέτα στον κ. Μακρόπουλο, ενώ του επέδωσε και τη Χάρτα του Ρήγα

Τιμητική εκδήλωση για τον κ. Αχιλλέα Μακρόπουλο, ο οποίος επανειλημμένα συνδράμει οικονομικά, αλλά και ευρύτερα στην τοπική κοινωνία του Βελεστίνου και γενικότερα του Δήμου Ρήγα Φεραίου πραγματοποιήθηκε το πρωί του περασμένου Σαββάτου στο Δημαρχείο Βελεστίνου.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου και η αίθουσα συνεδριάσεων γέμισε από κόσμο. Εκτός από τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής, αντιδήμαρχοι, αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι, το «παρών» έδωσαν μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας Ρήγας Φεραίος, την οποία έχει βοηθήσει ο κ. Μακρόπουλος, αλλά και εκπρόσωποι της τοπικής εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς και κάτοικοι.
Η δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου απένειμε την τιμητική πλακέτα στον κ. Μακρόπουλο, ενώ του επέδωσε και τη Χάρτα του Ρήγα.
Συγκινημένος ο κ. Μακρόπουλος για την τιμή που του αποδόθηκε, σημείωσε την μεγάλη του αγάπη για το Βελεστίνο και την ευρύτερη κοινωνία, αλλά και τη διάθεσή του να συνεχίσει να προσφέρει στον τόπο αυτό. Παράλληλα, εξήρε τη συνεργασία που έχει με τη σημερινή Δημοτική Αρχή.
Ο κ. Μακρόπουλος συνοδευόταν από μέλη της οικογένειάς του.
Η τελευταία του δωρεά στην τοπική κοινωνία αφορά ένα σημαντικό ποσό 20.000 ευρώ, μέσω του οποίου ο Δήμος θα αγοράσει ένα λεωφορείο για τη μετακίνηση των μαθητών και των πολιτών.
Μάλιστα ο διαγωνισμός για την προμήθεια του λεωφορείου έχει προγραμματιστεί για αύριο Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου.
Στο χαιρετισμό της η δήμαρχος κ. Λαΐτσου τόνισε την ευγνωμοσύνη της τοπικής κοινωνίας για όσα έχει προσφέρει ο κ. Μακρόπουλος και πρόσθεσε λέγοντας πως «η ηθική, κοινωνική και οικονομική συνεισφορά του κ. Αχιλλέα Μακρόπουλου στα τοπικά δρώμενα, στην κοινωνική δράση και στην προώθηση ζητημάτων είναι ανεκτίμητη και φαίνεται ακόμη πιο πολύτιμη σήμερα που η κρίση στέκεται εμπόδιο στην ανασύνταξη της ελληνικής κοινωνίας.
Ο τόπος αυτός είχε πάντοτε ευεργέτες, δωρητές, ανθρώπους που από ανιδιοτελή αγάπη και φροντίδα, προσέφεραν από το βιός τους, για να δουν την περιοχή μας να προοδεύει.
Και ο κ. Μακρόπουλος είναι άξιος συνεχιστής τους σε μια εποχή μάλιστα γεμάτη δυσκολίες και ανατροπές.
Σε μια εποχή που η εμπιστοσύνη μεταξύ των μελών του κοινωνικού συνόλου έχει κλονιστεί, ο ίδιος γίνεται εμπνευστής.
Η σχέση του με το Βελεστίνο είναι αδιάρρηκτη, ζωντανή, ανιδιοτελής. Η σκέψη του, η καρδιά του, η ψυχή του, βρίσκονται εδώ. Παρακολουθεί τα δρώμενα, γνωρίζει τα ζητήματα, και παρεμβαίνει χωρίς πνεύμα επίδειξης, αλλά με ευγένεια και ανθρωπιά, προσφέροντας και συμβάλλοντας ποικιλοτρόπως, δίχως να διεκδικεί δημοσιότητα».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη βοήθεια που έχει προσφέρει ο δωρητής τονίζοντας πως «στις τοπικές ενορίες έχει συστηματικά συνδράμει, προκειμένου να μπορούν να λειτουργούν και να υποδέχονται τους πιστούς τονώνοντας την ορθόδοξη πίστη και το πνευματικό έργο.
Άπορες οικογένειες που μέσα στην κρίση μαστίζονται ακόμη περισσότερο από την έλλειψη αγαθών, έχουν βοηθηθεί από τον κ. Μακρόπουλο παίρνοντας βαθιές ανάσες για τη δύσκολη συνέχεια.
Αλλά και σε άλλους τομείς, όπως τον αθλητισμό που τόσο πολύ αγαπά, ο ίδιος έχει στηρίξει επανειλημμένως με επίκεντρο την ομάδα του Ρήγα Φεραίου. Πλέον μας διέθεσε ένα σημαντικό οικονομικό ποσό της τάξης των 20.000 ευρώ για αν το αξιοποιήσουμε στην αγορά λεωφορείου.
Πρόκειται λοιπόν για ένα πολυδιάστατο έργο που αγγίζει όλα τα επίπεδα της ζωής και της ανθρώπινης δράσης.
Ο τόπος μας έχει ανάγκη από ανθρώπους που δίνουν το παράδειγμα της αλληλεγγύης και προσφοράς. Και εμείς ως Δημοτική Αρχή ξέρουμε ότι έχουμε δίπλα μας έναν άνθρωπο που με το κύρος, την εμπειρία και το σεβασμό που εμπνέει, μπορεί να μας στηρίξει σε διάφορα θέματα».

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το