Αθλητισμός

Τη Γλυφάδα υποδέχεται σήμερα ο Ολυμπιακός Β. για τη Football League

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ

Ξεκίνημα με το «δεξί» στο νέο πρωτάθλημα της Football League θέλει να κάνει ο Ολυμπιακός Βόλου, ο οποίος σήμερα στις 4 μ.μ. υποδέχεται στο ΕΑΚ τη νεοφώτιστη Γλυφάδα (Οte Sport4). Η ομάδα με τις περισσότερες συμμετοχές στο δεύτερο τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα, Ολυμπιακός Βόλου, θα αναμετρηθεί με την… πρωτάρα Γλυφάδα, η οποία θα δώσει το παρθενικό της παιχνίδι στη Β’ Εθνική κατηγορία. Οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν χθες το απόγευμα την προετοιμασία τους και δηλώνουν έτοιμοι για το σημερινό παιχνίδι.

Το ταξίδι του Ολυμπιακού Βόλου προς την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ ξεκινά σήμερα το απόγευμα από το ΕΑΚ. Πρώτος αντίπαλος η ομάδα της Γλυφάδας, η οποία μπορεί να μη διαθέτει την ανάλογη εμπειρία, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως το παιχνίδι θα είναι εύκολο για τον Ολυμπιακό. Κι αυτό, γιατί οι φιλοξενούμενοι θα έρθουν να αγωνιστούν χωρίς άγχος, απέναντι στο φαβορί Ολυμπιακό και με αμυντικούς προσανατολισμούς θα επιδιώξουν να αποσπάσουν το θετικό αποτέλεσμα.

Η ομάδα του Τάκη Γκώνια θα στηριχθεί στον ενθουσιασμό των παικτών της και θα προσπαθήσει να κάνει τη ζημιά στους «ερυθρόλευκους», παίζοντας… κλεφτοπόλεμο. Σ’ αυτού του είδους τα παιχνίδια, όπου ο γηπεδούχος είναι το ακλόνητο φαβορί και ο φιλοξενούμενους το αουτσάιντερ, ένα γρήγορο γκολ από την πλευρά του «ισχυρού» -και στην προκειμένη περίπτωση του Ολυμπιακού – θα κάνει πιο εύκολο το έργο των ποδοσφαιριστών του Γιώργου Βαζάκα.

Ο προπονητής της Γλυφάδας, Τάκης Γκώνιας, παρακολούθησε δύο παιχνίδια του Ολυμπιακού, το φιλικό με τον Άρη στο Πανθεσσαλικό και τον αγώνα Κυπέλλου με την ίδια ομάδα από την τηλεόραση. Έχει προσωπική άποψη για τον αντίπαλο, για τα ατού που διαθέτει, για τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται και ανάλογα θα καταστρώσει τα αγωνιστικά του πλάνα για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό.

Η Γλυφάδα στο διάστημα της προετοιμασίας της έχει δώσει μόλις δύο παιχνίδια. Ένα επίσημο για το Κύπελλο, όπου και ηττήθηκε με 1-0 από την Καλλιθέα και αποκλείστηκε και ένα φιλικό με τον Αχαρναϊκό στην Καισαριανή, το οποίο έληξε ισόπαλο 1-1.

Από πλευράς Ολυμπιακού, ο Γιώργος Βαζάκας αυτό που τονίζει διαρκώς στους παίκτες του είναι να μην υποτιμήσουν τη Γλυφάδα για να μην βρεθούν προ εκπλήξεως. Το παιχνίδι κρύβει «παγίδες» και θα πρέπει οι «ερυθρόλευκοι» να παρουσιαστούν σοβαροί και πειθαρχημένοι στο παιχνίδι, από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Ο Ολυμπιακός σε τέσσερα παιχνίδια που έχει δώσει φέτος στο ΕΑΚ, δύο φιλικά (με Τύρναβο και Λεβαδειακό) και δύο για το Κύπελλο (με Παναχαϊκή και Άρη), μετρά ισάριθμες νίκες με συνολικά τέρματα 8-1. Έχει σκοράρει σε όλα τα ματς, ενώ στα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια η ομάδα κράτησε ανέπαφη την εστία της, έχοντας εξαιρετική ανασταλτική  λειτουργία.

Στον Ολυμπιακό περιμένουν να αντιμετωπίσουν σήμερα μια ομάδα που θα αμύνεται σθεναρά και θα πρέπει οι «ερυθρόλευκοι» να βρουν τον τρόπο να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα της Γλυφάδας και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για γκολ στην επίθεση. Το βολιώτικο συγκρότημα διαθέτει τους παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν ρήγματα από τα άκρα (Μπρέσκα, Ακόστα, Γενγκά), ενώ υπάρχει ποιότητα και στον άξονα, με τους Ρόκα, Ολίσε και Κατσίκη (ο τελευταίος αναμένεται να αγωνιστεί στο βασικό σχήμα, καθώς ο Ντάνι Πόνσε είναι τραυματίας και ο Κώστας Καπετάνος τιμωρημένος). Ο Κατσίκης στα δύο τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού αγωνίστηκε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ στο ματς με την Παναχαϊκή και το τέρμα με το οποίο ο Ολυμπιακός νίκησε με 1-0 τον Άρη την περασμένη Πέμπτη.

 

Με την ίδια συνταγή

ο Ολυμπιακός

Ο Γιώργος Βαζάκας και στο σημερινό παιχνίδι με την Γλυφάδα δεν πρόκειται να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας, με τον Ολυμπιακό να παρατάσσεται με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Γκίτκος, ενώ στην άμυνα δεν πρόκειται να υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με την τελευταία αναμέτρηση κόντρα στον Άρη, με τους Καρρά να καλύπτει το δεξί άκρο, τον Κατσιαρό το αριστερό, ενώ οι Μελίσσης και Αρβανίτης θα είναι οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Στη μεσαία γραμμή οι Ρόκας και Ολίσε θα είναι οι δύο αμυντικοί χαφ, με τον Νιγηριανό να αναλαμβάνει και την οργάνωση του παιχνιδιού. Στη δεξιά πτέρυγα θα αγωνιστεί ο Μπρέσκα, στην αριστερή ένας εκ των Ακόστα, Γενγκά, ενώ ο Κατσίκης θα παίξει πίσω από τον προωθημένο Γκούρμα.

Στην αποστολή, η οποία κατέλυσε χθες στο Portaria Hotel & Spa, μετέχουν επίσης και οι Σταυράκης, Γιαλούσης, Κωστούλας, Κόμνος, Πινδώνης, Δεινόπαπας, Γκέσιος και Ντινόπουλος.

Εκτός αποστολής έμειναν, πέρα από τους Πόνσε, Καπετάνο, Γεωργίου και οι Μπουένγκο, Κεσίδης, Μπόρας και Κολημήτρας.

Δυναμική αναμένεται να είναι η παρουσία των φιλάθλων του Ολυμπιακού στο σημερινό παιχνίδι. Σήμερα, ημέρα του αγώνα με τη Γλυφάδα, τα εισιτήρια θα πωλούνται από το πρωί (9.00 π.μ.) και μέχρι την έναρξη της αναμέτρησης στο ΕΑΚ Βόλου.
Οι τιμές των εισιτηρίων έχουν ως εξής: Θύρες 2,3 και 5: 10 ευρώ, Θύρα 4 (για τις θέσεις Silver VIP): 20 ευρώ. Επιπλέον διατίθενται εισιτήρια γυναικεία και παιδικά με γενική είσοδο 5 ευρώ, αποκλειστικά από τα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου.

 

Η Γλυφάδα

Στο Βόλο βρίσκεται από χθες το μεσημέρι η αποστολή της Γλυφάδας. Ο Τάκης Γκώνιας συμπεριέλαβε στην αποστολή όλους τους ποδοσφαιριστές του, πλην των Σκόνδρα, Αράος, Σαβένδρα, Μουτέρο και Νικολιά, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών, καθώς και τον Κοτταρά λόγω τιμωρίας.

Οι παίκτες που απαρτίζουν την αποστολή είναι οι εξής: Φερνάντεζ, Χρήστου, Σόουζα, Πικόν, Γκέζος, Σμυρλής, Ευσταθίου, Στασινόπουλος, Πορτίγια, Τσίγκας, Καμινιώτης, Σονγκό, Μοντεστέ, Παιδάκης, Δημακάκος, Μουστάκης, Νατσούρας, Γαλανόπουλος, Τζιεουά, Πολλάλης, Κόκκαλης, Καλαϊτζίδης, Κουντούρης.

 

 

ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΕΑΚ ΒΟΛΟΥ

Ώρα: 16.00

 

Ολυμπιακός Β.

1. Γκίτκος

27. Καρράς

14. Κατσιαρός

4. Μελίσσης

5. Αρβανίτης

21. Ρόκας

32. Ολίσε

10. Μπρέσκα

17. Ακόστα

7. Κατσίκης

13. Γκούρμα

Προπονητής:

Γ. Βαζάκας

 

Γλυφάδα

25. Φερνάντεζ

6. Δημακάκος

22. Γκέζος

4. Πικόν

89. Καμινιώτης

7. Σονγκό

18. Παιδάκης

10. Πορτίγια

14. Κουντούρης

17. Ευσταθίου

11.Τσίγκας

Προπονητής:

Τ. Γκώνιας

 

Διαιτητής: Παναγιωτόπουλος (Αιτωλοακαρνανίας)

Βοηθοί: Χουλιάρας, Κολοσιώνης (Αιτωλοακαρνανίας)

4ος Διαιτητής: Μανούρας (Τρικάλων)

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το