Αθλητισμός

Την Τρίτη τα σπουδαία γαι τον Ολυμπιακό Β.;

Την επίσημη ανακοίνωση της ΕΠΟ για το πότε θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, προκειμένου να αποφασίσει σε ποια κατηγορία θα αγωνιστούν τη νέα χρονιά Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα, περιμένουν στον Ολυμπιακό Βόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη 10 Ιουλίου, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν μέσω των επαφών που έχουν στην Αθήνα με διάφορους παράγοντες του ποδόσφαιρου και όχι μόνο, να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Στον Ολυμπιακό κάνουν μεγάλο αγώνα για να παίξει η ομάδα στη Σούπερ Λιγκ και μέσω του υπομνήματος που κατέθεσαν, τόσο στην ΕΠΟ, όσο και στη Λίγκα, επισημαίνουν τη νομική βάση για την αποκατάσταση του βολιώτικου συγκροτήματος και την επιστροφή στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία.

Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι η μόνη ομάδα που δικαιούται να ζητεί την αποκατάστασή της στη Σούπερ Λιγκ, από τη στιγμή που δεν έπαιξε πέρυσι σε κανένα πρωτάθλημα, Δεν αποδέχθηκε την απόφαση της κρατικής Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και δεν δήλωσε συμμετοχή στην Δ’ Εθνική κατηγορία, υποστηρίζοντας πως η τελεσίδικη και αμετάκλητη απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για τον Ολυμπιακό Βόλου ήταν παραμονή στη Σούπερ Λιγκ με -10 βαθμούς.

Θυμίζουμε πως η Καβάλα δεν έπραξε ότι και ο Ολυμπιακός Βόλου, δηλώνοντας συμμετοχή στην Δ’ Εθνική, ενώ ο Ηρακλής, ο οποίος και αυτός ζητεί την επιστροφή του στη μεγάλη κατηγορία, αγωνίστηκε τη χρονιά που ολοκληρώθηκε σε δύο πρωταθλήματα. Αρχικά στην Δ’ Εθνική και στη συνέχεια στη Football League, μετά την αγορά του ΑΦΜ από την Α.Ε. Ποντίων Κατερίνης.

Χθες στην Αθήνα υπήρξαν νέες επαφές του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κ. Παναγιώτη Μποτσιβάλη με παράγοντες του ποδοσφαίρου, ενώ το «παρών» έδωσε και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Καβάλα κ. Γιώργος Τσοκτουρίδης. Και οι δύο ακολουθούν κοινή γραμμή, με στόχο την αποκατάσταση των ομάδων τους στο επαγγελματικό πρωτάθλημα, φροντίζουν, ωστόσο, να κρατούν κλειστά τα «χαρτιά» τους και να μην ανακοινώνουν το περιεχόμενο των συζητήσεων. Κι αυτό, προκειμένου να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τις ομάδες τους.

Έχουν ζητήσει τη συμπαράσταση και τη στήριξη των πολιτικών της Μαγνησίας και της Καβάλας, γνωρίζοντας πως μόνο αν υπάρξει η ανάλογη πολιτική βούληση, οι δύο ομάδες θα επιστρέψουν στη Σούπερ Λιγκ.

Οι δύο κυβερνητικοί βουλευτές του νομού Μαγνησίας, οι κ.κ. Θανάσης Νάκος της ΝΔ και Πάρις Μουτσινάς της ΔΗΜΑΡ, υποστηρίζουν πως γίνονται ενέργειες από μέρους τους, προκειμένου να επιστρέψει ο Ολυμπιακός στη Σούπερ Λιγκ.

Μετά τις προχθεσινές δηλώσεις του κ. Θανάση Νάκου, όπου μεταξύ άλλων τόνιζε πως «αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μια σκληρή διαπραγμάτευση με στόχο να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό για τον Ολυμπιακό Βόλου και το καλύτερο είναι η επιστροφή της στη Σούπερ Λιγκ» χθες ανάλογες δηλώσεις έγιναν και από τον βουλευτή Μαγνησίας της ΔΗΜΑΡ, κ. Πάρι Μουτσινά.

«Την περασμένη εβδομάδα υπήρξαν επαφές με υψηλά ιστάμενα πρόσωπα του υπουργείου Πολιτισμού και της ΓΓΑ με σκοπό τη δικαίωση του Ολυμπιακού Βόλου και την επιστροφή στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ της ερχόμενης περιόδου. Υπάρχει η διαβεβαίωση πως η ομάδα θα επιστρέψει στην κατηγορία στην οποία αγωνιζόταν, πριν την αποπομπή της από τη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία μετά την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού» υποστήριξε ο κ. Μουτσινάς με δηλώσεις του στον Sport-Fm και στην εκπομπή «αθλητισμός χωρίς όρια».

«Θα επικοινωνήσω αύριο (σημ. σήμερα) με την γραμματεία της ΕΠΟ για να πληροφορηθώ πότε θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ, όπου θα παρθεί η απόφαση για την αποκατάσταση του Ολυμπιακού Βόλου στο επαγγελματικό πρωτάθλημα, θα φροντίσω να παραστώ για να στηρίξω τις θέσεις της διοίκησης του Ολυμπιακού Βόλου. Αύριο (σημ. σήμερα) θα προσπαθήσω να συναντηθώ με τον κ. Θανάση Νάκο, προκειμένου να δώσουμε μαζί το «παρών» στην ΕΠΟ την ερχόμενη εβδομάδα στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας. Από κοινού όλοι οι βουλευτές Μαγνησίας θα πρέπει να στηρίξουμε τον Ολυμπιακό Βόλου για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την ομάδα» κατέληξε ο κ. Μουτσινάς.

Η αγωνία των φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου έχει χτυπήσει …κόκκινο και περιμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις. Από την πλευρά τους οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έχουν ήδη ξεκινήσει το σχεδιασμό της ομάδας, έχοντας επαφές με διάφορους ποδοσφαιριστές, τόσο από την ελληνική, όσο και την ξένη αγορά. Μόλις το τοπίο ξεκαθαρίσει οριστικά, θα υπάρξει έντονη κινητικότητα, καθώς ο χρόνος πιέζει και θα πρέπει ο Ολυμπιακός να «χτιστεί» από την αρχή, αποκτώντας αξιόλογους ποδοσφαιριστές.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το