Αθλητισμός

Την Τρίτη η απόφαση της ΕΠΟ για τον Ολυμπιακό

Την προσεχή Τρίτη, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΕΠΟ, όπου μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν θα είναι και αυτό της αποκατάστασης του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Σοφοκλής Πιλάβιος, μετέβη χθες στην Πολωνία όπου και παρακολούθησε τον ημιτελικό της Γερμανίας με την Ιταλία και θα επιστρέψει στην Ελλάδα μετά τον τελικό της Κυριακής.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Ο κ. Πιλάβιος στη συνάντηση που είχε προχθές με αντιπροσωπεία της ΕΠΟ, πριν τη γενική συνέλευση της Σούπερ Λιγκ, δεν έθεσε το θέμα της αποκατάστασης του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας και συζήτησε αποκλειστικά τα ζητήματα της μείωσης της ποινής για τις ομάδες που δεν πήραν άδεια, καθώς και την πρόταση του Εργοτέλη για αναδιάρθρωση της κατηγορίας (να αυξηθεί ο αριθμός των ομάδων από 16 σε 19), η οποία και απορρίφθηκε.

Την προσεχή Τρίτη η ΕΠΟ θα κληθεί να αναγνωρίσει ως επαγγελματική ομάδα τον Ολυμπιακό Βόλου, μετά και την έγκριση της μετοχικής σύνθεσης της ΠΑΕ από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Το Δ.Σ. της ομοσπονδίας θα αποφασίσει για την κατηγορία στην οποία θα αγωνιστεί τη νέα χρονιά η ομάδα, ωστόσο, όπως έχει τονίσει στο παρελθόν ο κ. Πιλάβιος, αυτό θα γίνει και σε συνεννόηση με τις λίγκες.

Εφόσον η ΕΠΟ πάρει απόφαση για την επιστροφή του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας στη Σούπερ Λιγκ, στη συνέχεια Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα να φέρουν το θέμα προς συζήτηση στη Λίγκα. Θα πρέπει να συγκληθεί διοικητικό συμβούλιο για να αποφασίσει επί του θέματος. Εάν τα μέλη της Σούπερ Λιγκ ψηφίσουν υπέρ της επιστροφής του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία, λόγω ειδικών συνθηκών οι ομάδες θα γίνουν 18 και αυτό δεν θα θεωρηθεί αναδιάρθρωση κατηγορίας (κάτι αντίστοιχο πήγε να γίνει πέρυσι το φθινόπωρο με τον Πανσερραϊκό και τη Λάρισα).

Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα δεν ζητούν από την ΕΠΟ αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος, αλλά την εφαρμογή της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της 10ης Αυγούστου (παραμονή στη Σούπερ Λιγκ), η οποία είναι ακόμη σε ισχύ, διότι είναι οριστική και αμετάκλητη και δεν έχει αντικατασταθεί από καμία άλλη αντίθετη απόφαση από κάποια αρμόδια δικαιοδοτική αρχή.

Υπάρχει νομικός τρόπος να επιστρέψουν οι δύο παραπάνω ομάδες στη Σούπερ Λιγκ, όπως και δικαιούνται. Το θέμα είναι να τολμήσει, επιτέλους, η ΕΠΟ να εφαρμόσει τη δική της απόφαση και να έρθει στη συνέχεια σε συνεννόηση με τη Λίγκα. Οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού Βόλου συνεχίζουν τις επαφές με παράγοντες του ποδοσφαίρου και προσπαθούν να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την ομάδα. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, κ. Παναγιώτης Μποτσιβάλης, παρέμεινε και χθες στην Αθήνα και είχε επαφές, όσον αφορά το θέμα του Ολυμπιακού, ενώ με το νομικό σύμβουλο κ. Δημήτρη Παναγιωτόπουλο, σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις της ΠΑΕ΅.

Το νομικό δίκαιο

είναι με τον Ολυμπιακό

Κοντά στους Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα άνοιξε η όρεξη και στον Ηρακλή, ο οποίος επιδιώκει να επιστρέψει και αυτός στη Σούπερ Λιγκ. Μάλιστα την περασμένη Τρίτη υπήρξε συνάντηση της διοίκησης του «Γηραιού» με το νέο Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη, όπου και συζήτησαν το θέμα, ενώ προχθές οι ιθύνοντες του Ηρακλή συναντήθηκαν με το προεδρείο της ΕΠΟ. Η Ομοσπονδία άκουσε το αίτημα του Ηρακλή και ζήτησε από την ομάδα της Θεσσαλονίκης να καταθέσει σχετικό υπόμνημα με τις νομικές της θέσεις, προκειμένου στη συνέχεια η ΕΠΟ να απαντήσει. Υπόμνημα ο Ηρακλής έχει ήδη καταθέσει και στη Σούπερ Λιγκ.

Αν, πάντως, μια ομάδα δικαιούται να επιστρέψει στη Σούπερ Λιγκ, αυτή είναι ο Ολυμπιακός Βόλου. Κι αυτό, γιατί δεν υπάρχει καμία απόφαση από την ΕΠΟ που να υποβιβάζει κατηγορία τον βολιώτικο σύλλογο και το σπουδαιότερο ο Ολυμπιακός δεν αποδέχθηκε από μόνος του την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και δεν έπαιξε στην Δ’ Εθνική.

Αντίθετα, η Καβάλα αγωνίστηκε στην Δ’ Εθνική κατηγορία και αυτό, όντως, είναι ένα σοβαρό πρόβλημα για τις επιδιώξεις της μακεδονικής ομάδας. Από την άλλη, ο Ηρακλής μέσα σε μια αγωνιστική περίοδο έπαιξε σε δύο κατηγορίες! Ξεκίνησε στην Δ’ Εθνική και στη συνέχεια απορροφώντας τους Πόντιους Κατερίνης (εξαγόρασε το ΑΦΜ τους) βρέθηκε να αγωνίζεται στην Football League 2.

Συνέντευξη Τύπου

δίνουν σήμερα

οι οργανωμένοι

Κοινή συνέντευξη Τύπου θα δώσουν σήμερα στις 13.15 στο ξενοδοχείο «ΠΑΡΚ» όλοι οι οργανωμένοι σύνδεσμοι οπαδών του Ολυμπιακού Βόλου (ΣΦΟΒ, Austrian Boys Club, Vatos Locos, Athens Fans, Red Eagles, Αργοναύτες, Κόκκινη Ν. Ιωνία, Red Club Κασσαβέτη, Lady’s Club, Red Madness, Οικονομικός Όμιλος, με θέμα «Ο Ολυμπιακός στη Super League και μόνο».

Οι προσεχείς μέρες είναι κρίσιμες για τον Ολυμπιακό Βόλου, καθώς θα αποφασιστεί από την ΕΠΟ σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται τη νέα χρονιά η ομάδα και οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου, για μια ακόμη φορά φέτος, αναλαμβάνουν δράση, προσπαθώντας να πιέσουν και αυτοί από την πλευρά τους για την επιστροφή της ομάδας στη Σούπερ Λιγκ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το