Κατηγορίες: Πολιτική

Την Πέμπτη αποφασίζουν για τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες

Αμετακίνητοι στα «μπλόκα» τους παραμένουν οι αγρότες στη Βόρεια Ελλάδα, οι οποίοι συμμετέχουν στις πορείες που διοργανώνονται στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας, ενώ αργότερα προτίθενται να προχωρήσουν και σε αυτόνομες κινητοποιήσεις.

Στο μεταξύ, την Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι θα γίνει σύσκεψη εκπροσώπων και από τα 34 «μπλόκα» της χώρας, στον κόμβο της Νίκαιας, επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αποφασιστεί από κοινού η πορεία των κινητοποιήσεων, ύστερα από 30 ημέρες στον δρόμο.

Οι θεσσαλοί αγρότες παραμένουν στον κόμβο της Νίκαιας και στις 10:30 μεταβαίνουν στο κέντρο της Λάρισας, με τρακτέρ, προκειμένου να συμμετάσχουν στην πορεία που διοργανώνουν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο.

Στο νομό Θεσσαλονίκης, παραμένει το «μπλόκο» της Χαλκηδόνας, όπου αγρότες θα μοιράσουν ζάχαρη στους διερχόμενους, ενώ κάποιοι από αυτούς θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί για τις 10:30 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Στις Σέρρες, οι αγρότες θα δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση που διοργανώνεται στον κέντρο της πόλης, στις 11 το πρωί, ενώ, στη συνέχεια, το μπλόκο στη διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα θα κλείσει το δρόμο για μία ώρα, από τις 2 το μεσημέρι. Οι αγρότες του «μπλόκου» των Κερδυλλίων, επί της εθνικής οδού Σερρών – Καβάλας, πρόκειται να κλείσουν συμβολικά τον δρόμο για μία ώρα, από τις 2:30 το μεσημέρι, ενώ αμετακίνητοι παραμένουν στη θέση τους και αγρότες στο Ροδολίβος του δήμου Αμφιπόλεως.

Οι αγρότες σε Δράμα και Καβάλα παραμένουν στα «μπλόκα» που έχουν στηθεί στην εθνική οδό Καβάλας – Δράμας, στο ύψος της κοινότητας Λυδίας, στον κόμβο της Χρυσούπολης επί της Εγνατίας οδού, στη Μαυρολεύκη, στη διασταύρωση Κοκινογείων και στο ύψος Οχυρού στο Κάτω Νευροκόπι.

Σε Έβρο και Ροδόπη, οι αγρότες έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους έξω από το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες, στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής – Ξάνθης, αλλά και στο τελωνείο των Κήπων. Ειδικότερα, οι αγρότες του «μπλόκου» στην Ορεστιάδα πρόκειται να πραγματοποιήσουν συμβολική κατάληψη της εφορίας στο κέντρο της πόλης, από τις 11 το πρωί και για μία ώρα.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Προκαταρκτική έρευνα για σκουπιδότοπο στα Μελισσάτικα

  Προκαταρκτική διέταξε η Εισαγγελέας, μετά από δημοσίευμα για σκουπιδότοπο στα Μελισσάτικα. Η Εισαγγελέας ζήτησε…

29 Ιουνίου 2024

Στις ημέρες μας η ἑνότητα εἶναι καθῆκον ἱερό καί ἀπόλυτο – Tο κήρυγμα της Ιεράς Μητροπόλεως για την Κυριακή των Αγίων Πάντων

Εἶναι ἄδικο οἱ κατώτεροι καί οἱ μέτριοι νά ὁμιλοῦν γιά τούς ἄριστους καί τούς τέλειους.…

29 Ιουνίου 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ορατό το ενδεχόμενο να… μπει μέσα η Γαλλία – Πόσο θα κοστίσουν τελικά

Περισσότερο «ψυχολογικός» παρά οικονομικός αναμένεται -εκτός από μερικούς τομείς που θα πρέπει να επωφεληθούν- να…

28 Ιουνίου 2024

«Πήγε για καφέ και δεν γύρισε ποτέ»: Ξεσπούν η θεία και η γιαγιά του 16χρονου που παρασύρθηκε από νταλίκα στην Κάρυστο

Συγκλονισμένη είναι η Κάρυστος από το θανατηφόρο τροχαίο με τον 16χρονο Δημήτρη που παρασύρθηκε και…

28 Ιουνίου 2024

Ισπανία: Διαδήλωση με χιλιάδες ανθρώπους ενάντια στον υπερτουρισμό στη Μάλαγα

Χιλιάδες άνθρωποι από όλη τη νότια Ισπανία αναμένεται να κατέβουν στους δρόμους της Μάλαγας, πρόκειμένου…

28 Ιουνίου 2024

Πεσκόφ για τηλεμαχία Μπάιντεν-Τραμπ: Σιγά μην έβαζε ξυπνητήρι ο Πούτιν για να τους δει

Στην αγκαλιά του Μορφέα αφέθηκε ο Ρώσος πρόεδρος, που δεν έβαλε ξυπνητήρι για να παρακολουθήσει…

28 Ιουνίου 2024