Τοπικά

Την Κυριακή η εκλογή νέου προέδρου στη ΝΟΔΕ ΝΔ

Σ3-ΣΗΜΑ ΝΔ

Συνεχίζονται οι εσωκομματικές διαδικασίες στην τοπική ΝΔ, ωστόσο η κατανομή των εκλογών σε τρεις διαδοχικές φάσεις κουράζει τα στελέχη του κόμματος, ενώ κούρασε και τα μέλη, που προσήλθαν δύο φορές στις κάλπες μέσα σε μία εβδομάδα, τη μία για να εκλέξουν τις τοπικές επιτροπές των ΔΗΜ.Τ.Ο. της Μαγνησίας και την άλλη τους υπεύθυνους των Θεματικών Τομέων.

Σύμφωνα με στελέχη της τοπικής ΝΔ, «το πήγαινε-έλα» κάθε εβδομάδα, κάθε άλλο παρά βοηθάει το κόμμα, την ώρα που θα έπρεπε να εκλέγονται οι τοπικές, οι θεματικοί υπεύθυνοι και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ σε μία απευθείας εκλογή.

Το νέο οργανωτικό μοντέλο μπορεί να αποβλέπει στην ανάδειξη νέων προσώπων και σε «νέο αίμα», όπως θέλουν στη ΝΔ, ωστόσο οι διαδικασίες αυτές κάθε άλλο παρά ανοίγουν το κόμμα σε ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις και σε πολίτες που θα ήθελαν να στηρίξουν την προσπάθεια της ΝΔ.

Την Κυριακή ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα, που τα μέλη της Ν.Δ. στη Μαγνησία κλήθηκαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, καθώς προηγήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη των προέδρων των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων και των μελών των Δημοτικών Τοπικών Ενοτήτων. Αν και για τους υπεύθυνους των θεματικών τομέων δεν ανακοινώθηκε αριθμός προσέλευσης μελών, που άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα στα γραφεία της ΝΟΔΕ Μαγνησίας, ο αριθμός τους είναι μικρότερος από αυτόν, όσων ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές για τις Τοπικές Οργανώσεις το 2010, αλλά ασφαλώς και από αυτούς που συμμετείχαν στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του Αντώνη Σαμαρά ως νέου προέδρου του κόμματος, διαδικασία ωστόσο που προφανώς δεν μπορεί να συγκριθεί σε καμία περίπτωση με την παρούσα. «Διαφορετικά δεδομένα και διαφορετική συγκυρία» εξηγεί υψηλόβαθμο «γαλάζιο» στέλεχος, που υπενθυμίζει ότι «η Ν.Δ. αυτή τη στιγμή είναι στην κυβέρνηση, εφαρμόζοντας δύσκολη οικονομική πολιτική υπό τη σκιά του μνημονίου και της τρόικας, χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος και με μόνο γνώμονα να βγάλει τη χώρα από την κρίση».

Στις εκλογές για τους υπεύθυνους Θεματικών Τομέων το κλίμα γενικά ήταν καλό στη μία και μοναδική κάλπη που στήθηκε στα γραφεία της ΝΟΔΕ στο Βόλο, χωρίς ωστόσο να λείπουν ο προβληματισμός για τη δεινή οικονομική κατάσταση, η δυσφορία για τους χειρισμούς των προβλημάτων από ορισμένα κυβερνητικά στελέχη, αλλά και η αγωνία για την επόμενη μέρα. Ιδιαίτερος ανταγωνισμός υπήρξε για την εκλογή του υπεύθυνου Παιδείας, όπου ήταν δύο οι υποψήφιοι, Υγείας, όπου επίσης ήταν δύο, Εμπόρων-Βιοτεχνών και Επαγγελματιών δύο υποψήφιοι και στον τομέα Μισθωτών-Συνταξιούχων, όπου οι υποψήφιοι ήταν τρεις. Για τον εν λόγω Τομέα υπήρξε αυξημένη συμμετοχή.

Πιο αναλυτικά από τις προχθεσινές διαδικασίες ανά τομέα εξελέγησαν οι:

– Θεματικός Τομέας Αγροτικού ο κ. Δημ. Σπαθής,

– Τομέας Δικαιοσύνης υποψήφιος ο κ. Ελ. Σολιδάκης,

– Τομέας Εμπόρων Βιοτεχνών, ο κ. Αναστάσιος Μηλαράς,

– Τομέας Κοινωνικής Πολιτικής ο κ. Ι. Σαρακατσάνος,

– Τομέας Μισθωτών ο κ. Αντ. Ακτσιαλής,

– Τομέας Οικονομίας ο κ. Γ. Χρηστάκης,

– Τομέας Παιδείας η κ. Ευανθία Ζωιτοπούλου,

– Τομέας Πολιτισμού η κ. Εμμανουέλα-Αγγέλα Ψύχα,

– Τομέας Υγείας η κ. Μαγδαληνή Σελαμανίδου

– και Τομέας Υποδομών και Δικτύων ο κ. Αρ. Δουλόπουλος.

 

 

Την προσεχή Κυριακή

ο νέος πρόεδρος της ΝΟΔΕ

Οι εσωκομματικές διαδικασίες συνεχίζονται με τις δηλώσεις υποψηφιότητας για την εκλογή του προέδρου της ΝΟΔΕ, που θα υποβληθούν αύριο Τετάρτη 27 Νοεμβρίου και από ώρα 12:00 έως 20:00.  Οι δηλώσεις υποψηφιότητας πρέπει να αναφέρουν ρητά, ότι υποβάλλονται για το αξίωμα του προέδρου της Ν.Ο, να συνυποβάλλεται πιστοποιητικό ποινικού μητρώου και βιογραφικό του υποψηφίου (ειδικό έντυπο) και να συνυπογράφονται από είκοσι (20) μέλη της Νομαρχιακής Συνέλευσης (ΝΟ.Σ), εφ’ όσον ο υποψήφιος είναι μέλος της, ή τριάντα (30) μέλη της ΝΟ.Σ, εφ’ όσον ο υποψήφιος δεν είναι μέλος της.

Σημειώνεται ότι, δεν επιτρέπεται η υπογραφή από το ίδιο μέλος του Κόμματος περισσοτέρων της μιας δηλώσεων ή προτάσεων υποψηφιότητας για την ίδια εκλογή.

Τα έντυπα της δήλωσης υποψηφιότητας προέδρου ΝΟ.Δ.Ε, της πρότασης υποψηφιότητας αυτού, την οποία υπογράφουν τα είκοσι (20), ή τριάντα (30) – ανάλογα με την περίπτωση – μέλη της ΝΟ.Σ, καθώς και το βιογραφικό του υποψήφιου προέδρου ΝΟ.Δ.Ε, μπορούν να τα παραλάβουν οι ενδιαφερόμενοι είτε από τα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε Μαγνησίας, Ελ. Βενιζέλου (Ιωλκού) 6 με Ιάσονος, στον 2ο όροφο, είτε από την ιστοσελίδα του κόμματος, στην ειδική ενότητα «Εκλογές Περιφερειακών Οργανώσεων 2013» στο www.nd.gr.

Οι εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου της Νομαρχιακής Οργάνωσης θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013 από τις 10:00 έως τις 19:00, από τη βουλευτή, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, τον πρόεδρο της Ν.Ε. Ο.Ν.ΝΕ.Δ., τους προέδρους και τα μέλη των εκλεγμένων ΔΗΜ.Τ.Ε., τα εκλεγμένα μέλη των τριμελών συμβουλίων των Τοπικών Γραφείων της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. και τον εκλεγμένο αντιπεριφερειάρχη. Μέχρι σήμερα έχει γνωστοποιήσει ότι θα είναι υποψήφιος πρόεδρος ο κ. Γ. Κίτσιος.

Οι αλλαγές στην οργανωτική της δομή που αποφάσισε η Νέα Δημοκρατία έχουν στόχο να ενισχύσει τις περιφερειακές της οργανώσεις και να προσελκύσει νέους καταξιωμένους ανθρώπους από τις τοπικές κοινωνίες. Πλέον, σε κάθε Νομαρχιακή Οργάνωση της Ν.Δ., θα συμμετέχουν πέρα από τον πρόεδρό της, τους προέδρους των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων, τον πρόεδρο της Ο.Ν.ΝΕ.Δ., τους βουλευτές, τον αντιπεριφερειάρχη και τους δημάρχους, οι επικεφαλής των Θεματικών Τομέων, οι οποίοι θα εκλέγονται μέσω ειδικού μητρώου ανάλογα με το επάγγελμά τους. Στόχος είναι κάθε ευρύτερος επαγγελματικός κλάδος να εκπροσωπείται στις Τοπικές Οργανώσεις της Ν.Δ. και οι προτάσεις του κόμματος να προέρχονται από εξειδικευμένους ανθρώπους που ζουν τα προβλήματα και είναι καταξιωμένοι επαγγελματικά ή κοινωνικά στις περιοχές τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το