Αθλητισμός

Την ερχόμενη εβδομάδα οι εξελίξεις στον Ολυμπιακό Β.

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα Πέμπτη γενική συνέλευση της Σούπερ Λιγκ, στην οποία το «παρών» θα έδινε και αντιπροσωπεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, μετά από σχετικό αίτημα που είχε υποβάλει στη Λίγκα η διοίκηση της βολιώτικης ομάδας και το οποίο είχε αποδεχθεί ο συνεταιρισμός.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Η πρόκριση της Εθνικής στα προημιτελικά του Euro και ο αγώνας της Παρασκευής με την Γερμανία «παγώνουν» τις εξελίξεις στη Σούπερ Λιγκ. Ενώ βάση του αρχικού σχεδιασμού ήταν να πραγματοποιηθεί σήμερα η γενική συνέλευση, αυτό θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα, πιθανότατα την προσεχή Τρίτη 26 Ιουνίου, αφού η διοίκηση της ΕΠΟ βρίσκεται στην Πολωνία και κατά συνέπεια δεν μπορούν να υπάρξουν επαφές, ούτε για την μείωση της ποινής για τις ομάδες που δεν αδειοδοτήθηκαν, ούτε και για την άτυπη συζήτηση της αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος.

Για τον Ολυμπιακό Βόλου ίσως είναι θετικό το γεγονός ότι δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα η γενική συνέλευση της Σούπερ Λιγκ. Κι αυτό γιατί, ίσως είναι καλύτερο να επιστρέψει πρώτα στην Ελλάδα ο Σοφοκλής Πιλάβιος, πριν οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού Βόλου παραβρεθούν στη γενική συνέλευση της Λίγκας.

Σε μια κρίσιμη περίοδο για το μέλλον του Ολυμπιακού Βόλου οι ιθύνοντες της ΠΑΕ συνεχίζουν τις επαφές με παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου, με σκοπό να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την ομάδα. Η επιστροφή του συλλόγου στη Σούπερ Λιγκ είναι συνάρτηση των αποφάσεων της ΕΠΟ και της Λίγκας, ενώ θα πρέπει να ξεπεραστούν νομικά και τεχνικά θέματα.

Από τον τρόπο που θα χειριστούν την υπόθεση οι διοικούντες την ΠΑΕ θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό σε ποια κατηγορία θα παίξει τη νέα χρονιά η ομάδα. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού δεν ανοίγουν τα «χαρτιά» τους, κρατούν «σιγή ιχθύος», γνωρίζουν, ωστόσο, πως θα χρειαστεί και πολιτική στήριξη για να επιτευχθεί ο στόχος.

Ο Ολυμπιακός δεν ζητεί πολιτική παρέμβαση για να πετύχει κάτι το μη νόμιμο. Ζητεί την στήριξη του πολιτικών του νομού για να αποκατασταθεί η νομιμότητα, μετά την άδικη πέρα για πέρα απόφαση που πάρθηκε εις βάρος του Ολυμπιακού Βόλου το περασμένο καλοκαίρι. ΄

Τη Δευτέρα στο

«Ξενία» Βόλου

η συνέντευξη Τύπου

του Αχ. Μπέου

Όπως έγραψε και χθες η «Θ» η συνέντευξη Τύπου του πρώην προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, θα δοθεί την προσεχή Δευτέρα 25 Ιουνίου. Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρώην ποδοσφαιρικός παράγοντας καλεί τους εκπροσώπους του Τύπου να καλύψουν την συνέντευξη Τύπου, η οποία θα δοθεί στις 18.45 στο ξενοδοχείο «Ξενία» Βόλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αχιλλέα Μπέου αναφέρει τα εξής:

«Ο Αχιλλέας Μπέος καλεί όλους τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012 και ώρα 18.45 στο ξενοδοχείο Ξενία Βόλου, σε μία συνέντευξη ιδιαίτερα αποκαλυπτική που θα φωτίσει όλες τις πλευρές της πολύκροτης στημένης υπόθεσης».

Ανακοίνωση

των οργανωμένων

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν οι διοικήσεις όλων των οργανωμένων συνδέσμων του Ολυμπιακού Βόλου στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Ο κόσμος του Ολυμπιακού, εκτός από την αθλητική και νομική αποκατάσταση  του δικαίου, περιμένει και την πολιτική παρέμβαση και εντολή για να παίξει στη Super League. Αφού με πολιτική απόφαση μας αφάνισαν οι γνωστοί εγκληματίες του Ολυμπιακού και της πόλης και αφού όλα τα κόμματα δεσμεύτηκαν στην κατεύθυνση της αποκατάστασης και της δικαίωσης, απαιτούμε άμεσα από τη νέα κυβέρνηση το αυτονόητο. Απαιτούμε από τους πέντε βουλευτές του νομού μας να θέσουν, ως προτεραιότητα, τη δικαίωση του Ολυμπιακού μας.

Οι ιθύνοντες της Super League και της ΕΠΟ σίγουρα κοιτάζουν τα συμφέροντά τους. Μικροί και μεγάλοι φοβούνται τον Ολυμπιακό, αφού η ομάδα μας θα διεκδικεί κάθε χρόνο τις τρεις πρώτες θέσεις της Super League. Έτσι, οι ασφαλιστικέ δικλείδες για τη δικαίωσή μας είναι η FIFAκαι η πολιτική παρέμβαση.

Τονίζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι θα βρεθούμε μπροστά σε κάθε μετωπική σύγκρουση, αν δεν τηρηθούν τα μέτρα για τη δικαίωσή μας (αγωγές-FIFA), αλλά και σε κάθε πολιτικό ή κόμμα που θα αθετήσει τη δέσμευσή του. Να ρωτήσουν το ΠΑΣΟΚ…

Η διοίκηση της ΠΑΕ καλείται να σεβαστεί τη επιθυμία των χιλιάδων οπαδών. Να διεκδικήσει και να μη συμβιβαστεί. Κανείς δεν θα προδώσει τον αγώνα και την ελπίδα όλης της πόλης και του νομού.

Η κορυφαία επαρχιακή ομάδα είναι έτοιμη να γράψει και πάλι ιστορία και να γίνει εφιάλτης στους εχθρούς μας.

Ο Ολυμπιακός μας έπαιζε Super League και εκεί θα παίξει και πάλι, χωρίς τους -10 βαθμούς, αφού την αυστηρή και άδικη ποινή την εξέτισε φέτος πολλαπλάσια».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το