Photo Gallery, Τοπικά

Τηλεϊατρική στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Νέες υπηρεσίες υγείας στους δημότες προωθείται στο Δήμο Ρήγα Φεραίου
Νέες υπηρεσίες υγείας στους δημότες προωθείται στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Πρόγραμμα τηλεϊατρικής προωθεί ο Δήμος Ρήγα Φεραίου σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο φορέων. Στόχος είναι ο εμπλουτισμός των υπηρεσιών υγείας στους δημότες με τη βοήθεια της χρήσης τεχνολογίας. Οι δημότες θα μπορούν να υποβάλλονται σε διάφορες εξετάσεις, όπως καρδιογράφημα, σπιρομέτρηση. Επίσης σήμερα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Νέες υπηρεσίες υγείας στους δημότες αναμένεται να αναδείξει τα πρόγραμμα τηλεϊατρικής που προωθείται στο Δήμο Ρήγα Φεραίου ο οποίος έχει ενταχθεί στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων.

Βάσει της όλης διαδικασίας στα ιατρεία του Δήμου θα αναπτυχθεί το σύστημα τηλεϊατρικής, μέσω του οποίου οι δημότες θα εξετάζονται και οι εξετάσεις θα αποστέλλονται στα συνεργαζόμενα νοσηλευτικά ιδρύματα του Δικτύου και ειδικότερα στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, ώστε να αξιολογούνται και να γίνονται οι απαιτούμενες  παρεμβάσεις.

Στην όλη παρέμβαση θα συμμετέχουν τόσο ο Δήμος, όσο το Κέντρο Υγείας, αλλά και τα περιφερειακά και αγροτικά ιατρεία.

Το ζήτημα θα συμπεριληφθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να ληφθεί η σχετική απόφαση.

Η δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου τόνισε πως «επικοινωνήσαμε με τον προϊστάμενο του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας κ. Παπασπυρόπουλο και μας ενημέρωσε για την πρόθεση του Δικτύου να προχωρήσει στην εγκατάσταση ενός συστήματος τηλεϊατρικής. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό τεχνολογικό εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει ιδιαίτερα σε θέματα υγείας τους δημότες μας. Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου συμμετέχει στο συγκεκριμένο Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας προσπαθώντας να αναβαθμίσει το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και της δημιουργίας νέων δομών μέσα από την ενεργοποίηση αρμόδιων φορέων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον ιατρικό χώρο και άλλους τομείς. Εμείς ως Δημοτική Αρχή θα φέρουμε το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να προχωρήσει άμεσα η τοποθέτησή του».

Η ίδια πρόσθεσε πως «μέσω του προγράμματος θα μπορούν για παράδειγμα οι κάτοικοι μιας απομακρυσμένης περιοχής, όπως του Κεραμιδίου να υποβάλλονται σε εξετάσεις και στη συνέχεια να αποστέλλονται ηλεκτρονικά σε γιατρούς στην Αθήνα για να αξιολογούνται και να προτείνονται οι αντίστοιχες θεραπείες.

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο που απέστειλε το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο στο Δήμο Ρήγα Φεραίου τονίζεται η υλοποίηση της διαδικασίας. Ειδικότερα, το πρόγραμμα αφορά στη διαδικασία λήψης εξετάσεων (καρδιογράφημα, σπιρομέτρηση κ.λπ.) σε ασθενείς ή/και δημότες, μέσω ειδικών ιατρικών μηχανημάτων, που θα παραχωρηθούν στο Δήμο. Στη συνέχεια για τις εξετάσεις αυτές προβλέπεται η ηλεκτρονική αποστολή τους (ανώνυμα) στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, μέσω του δικτύου κινητής επικοινωνίας της Vodafone, με σκοπό την παροχή διαγνωστικών υπηρεσιών υγείας ως και υπηρεσιών ιατρικής συμβουλής από ειδικευμένους ιατρούς (καρδιολόγους και πνευμονολόγους) που απαντούν με τον ίδιο τρόπο.

Το πρόγραμμα λειτουργεί ήδη σε 30 Δήμους στην Ελλάδα – Μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας.

Στο μεταξύ συνεδριάζει σήμερα Παρασκευή στις 6 το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Ρήγα Φεραίου, όπου μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν, θα είναι η έγκριση νέου κανονισμού λειτουργίας των λαϊκών αγορών, η κατεδάφιση του παλιού διδακτηρίου στον Άγιο Δημήτριο, η παραχώρηση του πρώτου ορόφου του ανακαινισμένου κτιρίου, πρώην ΑΣΟ, του Στεφανοβικείου στο Σύλλογο Γυναικών της περιοχής για τις δραστηριότητές του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το