Αθλητισμός

Τελικός τον Οκτώβρη με Κροατία

Από την Εθνική εξαρτάται η πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος  2012

 

 

Στην Αθήνα επέστρεψε τα ξημερώματα της Τετάρτης η αποστολή της Εθνικής Ελλάδος. Στις 05:15 περίπου προσγειώθηκε το αεροπλάνο της «Γαλανόλευκης», ύστερα από πτήση που διήρκεσε περισσότερο από τρεις ώρες, με τους ποδοσφαιριστές να τα έχουν με τον διαιτητή Τοντόροφ, που διηύθυνε την αναμέτρησης με τη Λετονία.
Το κλίμα που επικρατούσε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ανάμεσα στους παίκτες της Εθνικής δεν ήταν θετικό, αφού η ισοπαλία στη Ρίγα τους άφησε στη δεύτερη θέση. Πλέον στον αγώνα του Οκτωβρίου με την Κροατία στο «Καραϊσκάκη», μοναδικός στόχος είναι η νίκη, ώστε να επιστρέψουν στην κορυφή και να προκριθούν απευθείας στην τελική φάση του Euro 2012.
Οι αποφάσεις του Βούλγαρου διαιτητή στον προχθεσινό αγώνα ήταν ένας από τους λόγους που χάθηκαν οι τρεις βαθμοί, σύμφωνα με τους διεθνείς, ενώ και ο κακός αγωνιστικός χώρος αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα. Πλέον οι Έλληνες ποδοσφαιριστές θα ενσωματωθούν στις ομάδες τους, εγχώριες και μη, ώστε να συνεχίσουν τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους και έδωσαν ραντεβού για τον επόμενο μήνα, όπου θα κριθεί κατά ένα μεγάλο ποσοστό η απευθείας πρόκριση.
Στο αγωνιστικό μέρος, με έντονες ενοχλήσεις αποχώρησε από το γήπεδο ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία στον έσω μηνίσκο για να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος.

 

Τα σενάρια

για την Ελλάδα

Η Ελλάδα θα παίξει την πρόκρισή της στο EURO στο Καραϊσκάκη με την Κροατία στοχεύοντας στη νίκη που θα την φέρει μία ανάσα από την απ ευθείας πρόκριση. Η ήττα του Ισραήλ από την Κροατία διασφάλισε, τουλάχιστον, τη συμμετοχή της Eθνικής στους αγώνες μπαράζ για την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2012, κι ενώ απομένουν δύο παιχνίδια στον 6ο όμιλο.

Η Ελλάδα βρίσκεται ένα βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο Κροατία (19 έναντι 18), ενώ το τρίτο Ισραήλ παρέμεινε στους 13 και έχει μόνο ένα αγώνα για να ολοκληρώσει την παρουσία του.

Η Εθνική όμως δεν κυνηγάει τα μπαράζ, αλλά την απ ευθείας πρόκριση που δίνει η πρώτη θέση του ομίλου. Απ ευθείας περνάει βέβαια και η δεύτερη καλύτερη των ομίλων, με την Ελλάδα να είναι μέσα στα φαβορί, αλλά ακόμα είναι νωρίς για να ψάχνουμε τέτοιου είδους σενάρια.

Σε πολύ μεγάλο βαθμό, η πρωτιά του ομίλου θα κριθεί στην επόμενη αγωνιστική που είναι και η προτελευταία, με την Ελλάδα να υποδέχεται την Κροατία στο πλέον καθοριστικό παιχνίδι της γαλανόλευκης στα προκριματικά. Τα πιθανά σενάρια είναι τα ακόλουθα:

 

Νίκη με Κροατία

(Ελλάδα 21β., Κροατία 19)

Με νίκη στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» την 7η Οκτωβρίου απέναντι στην Κροατία, η Ελλάδα θα επανέλθει στην κορυφή του ομίλου και θα χρειάζεται ένα βαθμό την τελευταία αγωνιστική στη Γεωργία, αδιαφορώντας τι θα κάνει η Κροατία με την Λετονία. Αυτό συμβαίνει γιατί πολύ απλά η Ελλάδα θα υπερτερεί σε ισοβαθμία με τους Κροάτες, πράγμα που αποτελεί ένα «συν» το οποίο της έδωσε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος με το γκολ στην Λετονία. Σε περίπτωση όμως, που η Εθνική χάσει από την Γεωργία την τελευταία αγωνιστική, τότε θα πρέπει να περιμένει «δώρο» από την Λετονία που θα πρέπει να μην χάσει εκτός έδρας από την Κροατία.

 

Ισοπαλία με Κροατία 

(Κροατία 20 β., Ελλάδα 19)

Αν το ντέρμπι με τους Κροάτες στο Καραϊσκάκη έρθει ισόπαλο, τότε η Ελλάδα θα πρέπει να κερδίσει στην Γεωργία και να περιμένει «Χ» ή «διπλό» στο Κροατία-Λετονία. Διαφορετικά μπορεί να ελπίζει μόνο στην πρόκριση ως καλύτερη δεύτερη γιατί με την ισοπαλία στο «Καραϊσκάκη» με την Κροατία θα απολέσει και το προβάδισμα της υπεροχής σε περίπτωση ισοβαθμίας. Αυτό γιατί ακόμα και με 0-0 στο Φάληρο η Κροατία έχει +11 συντελεστή τερμάτων ενώ η Ελλάδα μόλις +6. Συνοψίζοντας μπορούμε να πούμε ότι αν το Ελλάδα-Κροατία έρθει «Χ» τότε θα πρέπει να κερδίσουμε στην Γεωργία και να μην κερδίσει η Κροατία την Λετονία.

 

Ήττα με την Κροατία

(Κροατία 22 β., Ελλάδα 18)

Αν η Ελλάδα ηττηθεί από την Κροατία στο Καραϊσκάκη τότε η διαφορά των δύο πρώτων του 6ου ομίλου θ αυξηθεί στους 4 βαθμούς και η Εθνική μας δεν θα έχει καμία ελπίδα για την πρώτη θέση και την απευθείας πρόκριση.

 

Η βαθμολογία

του 6ου Ομίλου

1. Κροατία 19 (8αγ.)

2. Ελλάδα 18 (8αγ.)

3. Ισραήλ 13 (9αγ.)

4. Γεωργία 10 (9αγ.)

5. Λετονία 8 (8αγ.)

6. Μάλτα 1 (8αγ.)

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το