Photo Gallery, Πολιτισμός

Τελευταίες παραστάσεις από την Πειραματική Σκηνή

Το Σαββατοκύριακο με το έργο του Ευάγγελου Κάβουρα «60»


 

 

Η Πειραματική Σκηνή κλείνει με επιτυχία τον κύκλο των παραστάσεων του έργου «60» του Βολιώτη συγγραφέα Ευάγγελου Κάβουρα που παρουσιάζεται από τους ηθοποιούς του τμήματος των «Βιωματικών σεμιναρίων», στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» με δύο τελευταίες παραστάσεις, το Σάββατο 7 Μαΐου και την Κυριακή 8 Μαΐου στις 9 μ.μ.

60 λεπτά. Και το μέλλον είναι ήδη εδώ. Μαζί του μια ομάδα επιστημόνων και το πείραμά της. Νευρογένεση, κρυογενετική, ανάσυρση της άδηλης μνήμης. Μπορεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος να αναγεννά τα κύτταρά του;

60 λεπτά. Και το τέλος του κόσμου φθάνει. Μες στο ασανσέρ εγκλωβίζονται άνθρωποι, ιστορίες, συναισθήματα. Δεν είναι αυτοί που αρχικά δείχνουν. Δε γνωρίζουν ολόκληρη την αλήθεια. Μόνον ένας από αυτούς τη γνωρίζει. Ποιος τους συγκέντρωσε σε αυτό το κρεσέντο παραλογισμού και γιατί;

60 λεπτά. Η μάνα απέμεινε με την κούκλα της κόρης που έχασε στον πόλεμο.

50 λεπτά. Ο αιμοσταγής μισθοφόρος υποδέχεται τις Ερινύες που λαχάνιασαν να τρέχουν ξοπίσω του.

40 λεπτά. Η αποτυχημένη αυτόχειρ σπεύδει να γευτεί την τελευταία εικόνα ενός κόσμου που τελειώνει.

30 λεπτά. Ο Ρωμαίος, που δεν ακολούθησε την Ιουλιέττα του στο θάνατο, ετοιμάζεται να κοιμηθεί πλάι της.

20 λεπτά. Η φιλοσοφούσα τρελή ακροβατεί στο νήμα της αλήθειας που τους συνδέει όλους μεταξύ τους.

10 λεπτά. Ένα φουτουριστικό πείραμα της ιατρικής και της ψυχολογίας ολοκληρώνεται. 0 λεπτά. Το πείραμα το ζούμε ήδη. Και είμαστε εμείς τα πειραματόζωα.

Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά-κοστούμια Χριστίνα Δημητρίου, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, βοηθός σκηνοθέτη Ευάγγελος Κάβουρας, δραματουργική ανάλυση Συνοδή Φουκαλά.

Τους ρόλους ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης) οι: Αγγελική Νικολάου, Χαρούλα Νικολάου, Ελένη Μπακίρη, Αλκιβιάδης Μαρούγκας, Άννα Πατητή, Ευάγγελος Κάβουρας, Βαρβάρα Δεμίρη, Συνοδή Φουκαλά, Μαρίνα Σωτηρίου, Μελίνα Ζάχου.

Στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειο» (Κουμουνδούρου 1), σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Πολιτισμού.

Οι άνεργοι με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας παρακολουθούν δωρεάν την παράσταση.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το