Photo Gallery, Τοπικά

Τελεσίγραφο για απομάκρυνση του διοικητή Νοσοκομείου

Πιέσεις Ιατρικού Συλλόγου, νοσοκομειακών γιατρών και εργαζομένων προς το υπ. Υγείας
Πιέσεις Ιατρικού Συλλόγου, νοσοκομειακών γιατρών και εργαζομένων προς το υπ. Υγείας

Την άμεση απομάκρυνση του απερχόμενου διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου κ. Αρ. Ζαχαρόπουλου, μετά το προχθεσινό επεισόδιο με τον πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Νικ. Χαυτούρα, ζητούν από το υπουργείο Υγείας ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, οι νοσοκομειακοί γιατροί και ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Αχιλλοπούλειο. Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν χθες τα μέλη του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου και των νοσοκομειακών γιατρών κατήγγειλαν τον κ. Ζαχαρόπουλο για «αήθη και προσβλητική ενέργεια και προσπάθεια να σπιλώσει τον κ. Χαυτούρα, διαπράττοντας βαρύ ποινικό αδίκημα».

Οι γιατροί και το προσωπικό του Νοσοκομείου δίνουν διορία μέχρι το πρωί της Δευτέρας στο υπουργείο Υγείας να προχωρήσει στην απομάκρυνση του κ. Ζαχαρόπουλου και προγραμματίζουν για την ίδια ημέρα έκτακτη Γενική Συνέλευση και συγκέντρωση έξω από το γραφείο της Διοίκησης.

Από την πλευρά του ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Λ. Μακρής σε δήλωσή του στη «Θ» ανέφερε πως την Παρασκευή έλαβε τη διαβεβαίωση «από το γραφείο του υπουργού Υγείας κ. Λυκουρέντζου ότι είναι θέμα ημερών να ξεπεραστούν ορισμένα γραφειοκρατικά ζητήματα και να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ η υπουργική απόφαση απόλυσης του κ. Ζαχαρόπουλου».

Ως γνωστόν, προχθές Παρασκευή, σημειώθηκε επεισόδιο μεταξύ του απερχόμενου διοικητή του Νοσοκομείου και του πρόεδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών, με τον κ. Ζαχαρόπουλο να κατηγορεί τον κ. Χαυτούρα για «εντοπισμό γιατρού με ιδιωτική πελατεία στη Χειρουργική Κλινική», με το δεύτερο να απαντά ότι «προσπάθησε να διευκολύνει κυρία με βαριά άρρωστο παιδί και δέχτηκε την επίθεση του απερχόμενου διοικητή, ο οποίος τον έσπρωξε». Ο κ. Ζαχαρόπουλος διέψευσε τους προαναφερόμενους ισχυρισμούς, ενώ ο κ. Χαυτούρας νοσηλεύονταν και χθες στη Β’ Παθολογική Κλινική μετά το υπερτασικό επεισόδιο, υποβαλλόμενος σε εξετάσεις και υπέρηχους καρδιάς και κοιλίας, κατά δήλωση των συναδέλφων του, μετά τη φαρμακευτική αγωγή που του χορηγήθηκε.

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, ο πρόεδρος κ. Ματθαίος Δραμητινός, άσκησε δριμεία κριτική στον απερχόμενο διοικητή, λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Καταγγέλλουμε ως Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας και ως Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου την αήθη και άκρως προσβλητική ενέργεια που διατελέστηκε την Παρασκευή στο Νοσοκομείο από τον τέως διοικητή κ. Ζαχαρόπουλο, απέναντι στο πρόσωπο του πρόεδρου των Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Χαυτούρα, όπου με σκηνοθετημένη για παράνομη δική του ενέργεια προσπάθησε να πείσει και να σπιλώσει στον κόσμο τον κ. Χαυτούρα, ότι έκανε παράνομη πράξη. Με αυτό τον τρόπο σπιλώνει το επιστημονικό, ηθικό και συνδικαλιστικό πρόσωπο του πρόεδρου των Νοσοκομειακών Γιατρών. Καταγγέλλουμε, επίσης, ότι με προπηλακισμούς και τραμπουκισμούς δεν λύνονται τα προβλήματα της Υγείας του Νομού. Ο κ. Ζαχαρόπουλος έχει χειροδικήσει σε βάρος δυο γιατρών και αυτό δείχνει το ηθικό του υπόβαθρο. Με αυτό θα ασχοληθεί βέβαια η Δικαιοσύνη, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία του Αυτόφωρου. Εκ μέρους όλων των γιατρών της Μαγνησίας αλλά και εκ μέρους του βολιώτικου λαού εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για το γεγονός ότι αυτή η ιστορία με το Νοσοκομείο δεν έχει πάρει τέλος. Εμείς θέλουμε το Νοσοκομείο όπως ήταν παλιά, να λειτουργεί και να είναι ένα από τα καλύτερα Νοσοκομεία της περιφέρειας και όχι ένα Κέντρο Υγείας που προσπαθούν, και έχουν καταφέρει εν μέρει, να το μετατρέψουν. Θέλουμε άμεσα το υπουργείο και ο υπουργός Υγείας κ. Λυκουρέντζος να αναλάβει την υπόθεση στα χέρια του γιατί δεν μπορούμε πλέον να υποβαθμίζεται το Νοσοκομείο του Βόλου, γιατί δεν γίνονται πλέον Διοικητικά Συμβούλια και οι έκτακτες ανάγκες του δεν καλύπτονται. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε να σπιλώνεται το Ίδρυμα στη συνείδηση του κόσμου. Απαιτούμε άμεση λύση τώρα. Θέλουμε ακόμη και σήμερα ο υπουργός Υγείας να αναλάβει την ευθύνη, καθώς έχοντας μείνει σε εκκρεμότητα όλη αυτή η ιστορία, ένα μήνα ουσιαστικά διαιωνίζει αυτή τη δυσλειτουργία».

Από την πλευρά του ο κ. Θεόφιλος Σάλτης, μέλος του Δ.Σ. των Νοσοκομειακών Γιατρών τόνισε μεταξύ άλλων: «Ως εκπρόσωπος των Νοσοκομειακών Γιατρών καταγγέλλω και εγώ με τη σειρά μου την αποτρόπαια αυτή συμπεριφορά του τέως διοικητή απέναντι στον κ. Χαυτούρα. Ο κ. Ζαχαρόπουλος προσπάθησε να σπιλώσει τον κ. Χαυτούρα μέσω διαφόρων τεχνασμάτων με κάποιους συνοδούς από συγκεκριμένο ασθενή που είχε περιθάλψει στο παρελθόν. Καταγγέλλουμε τη γενικότερη συμπεριφορά του τέως διοικητή απέναντι στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας του Νομού, καταγγέλλουμε ότι έχει κατορθώσει να φτάσει το Νοσοκομείο του Βόλου σε κέντρο διακομιδής ασθενών προς άλλα Νοσοκομεία της Περιφέρειας της 5ης ΥΠΕ και απαιτούμε άμεσα την αποχώρησή του από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, να γίνει Διοικητικό Συμβούλιο ώστε να προωθηθούν για επίλυση τα τεράστια προβλήματα και ζωτικής σημασίας θέματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή».

Ο ίδιος αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή με το διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Λ. Μακρή, τον οποίο ενημέρωσαν για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Βόλου.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Μακρής επισήμανε ότι στη συνάντηση που είχε με τους γιατρούς, αλλά και τον υποδιοικητή του Νοσοκομείου κ. Ντόκο, «τους συνέστησε ψυχραιμία. Τους ενημέρωσα ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα επικοινωνήσω με τον κ. Ζαχαρόπουλο και θα του ζητήσω να μην παραβρεθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο που έχει οριστεί για αύριο Δευτέρα, ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα».

Ο ίδιος δήλωσε στη «Θ» ότι προχθές Παρασκευή είχε συνάντηση με το διευθυντή του γραφείου του υπουργού Υγείας στην Αθήνα, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι εντός των ημερών θα ξεπεραστούν ορισμένα γραφειοκρατικά ζητήματα και θα δημοσιευτεί στο ΦΕΚ η απόφαση του κ. Λυκουρέντζου για απόλυση του κ. Ζαχαρόπουλου.

Ο εκπρόσωπος των γιατρών στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου και μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Μιχ. Δικαιάκος μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Ο λόγος του προχθεσινού επεισοδίου είναι ότι η Ένωση των γιατρών του Νοσοκομείου έχει εκφράσει με κάθε τρόπο την απαίτησή της για την απομάκρυνση του κ. Ζαχαρόπουλου από τη θέση του διοικητή. Κατόπιν αυτού ο κ. Χαυτούρας δέχτηκε την επίθεση του διοικητή, με το πρόσχημα ότι η ενημέρωση των συγγενών ασθενούς έπρεπε να γίνει μέσω του Ταμείου του Νοσοκομείου και την καταβολή των 5 ευρώ. Αυτό είναι σύμφωνα με τα λόγια του κ. Ζαχαρόπουλου σε συνέντευξη που έδωσε. Αυτό το επιχείρημα ξεφεύγει από τα όρια της σοβαρότητας και εισέρχεται στα όρια της ιλαρότητας. Ήταν μια στημένη ενέργεια, η οποία είχε να κάνει με την εκδικητικότητα του τέως διοικητή απέναντι σε κάθε συνδικαλιστική έκφραση. Δεν φτάσαμε έτσι σε αυτό, δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία. Υπάρχει μια μακρά ιστορία έντονων διοικητικών δυσλειτουργιών, απίθανων παρουσιάσεων στα ΜΜΕ και κατηγοριών κατά του σύνολου του προσωπικού, με απίθανες αιτιάσεις που ποτέ δεν ελέγχονται διοικητικά με κάποια ΕΔΕ. Υπάρχει όμως και η δυσλειτουργία ότι έχει περάσει ένας μήνας από τότε που ο υπουργός υπέγραψε την πράξη απόλυσης του κ. Ζαχαρόπουλου και δεν έχει κατορθώσει μέχρι σήμερα το υπουργείο να τη δημοσιεύσει στο ΦΕΚ και να την υλοποιήσει. Μέσα σε ένα μήνα δεν έχει κατορθώσει να κάνει αυτό που δεσμεύτηκε και υπέγραψε ο υπουργός. Αυτό είναι μια απίθανη αβελτηρία, ανικανότητα, διαπλοκή, δεν ξέρω πώς να το πούμε, εκ μέρους του υπουργείου Υγείας, καθώς ο υπουργός θα έπρεπε να βγει ξεκάθαρα να πει αν θέλει ή όχι τον κ. Ζαχαρόπουλο. Δεν είναι δυνατόν να είναι σε εκκρεμότητα ένα Νοσοκομείο επί ένα μήνα, επειδή το υπουργείο δεν μπορεί να αναλάβει τις ευθύνες του. Η απομάκρυνση, η οποία φαίνεται ότι θα γίνει, δεν θα είναι η λήξη των προβλημάτων του Νοσοκομείου, αλλά η αρχή για την επίλυσή τους. Εκφράζοντας την προσωπική μου άποψη, ο τέως διοικητής ξεπέρασε τα όρια, αλλά κινήθηκε μέσα στη λογική τού υπουργείου που είναι η διάλυση των υπηρεσιών Υγείας».

Ο κ. Αλεξ. Δούρας, μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας και του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου επισήμανε τα εξής: «Ο κατεξοχήν παραβάτης, ο οποίος υπήρξε διαχρονικά ο κ. Ζαχαρόπουλος, κάτι που αποδεικνύεται με χιλιάδες έγγραφα για τις εφημερίες, χωρίς να καλύπτεται από καμία διάταξη, προσπάθησε να σπιλώσει τον κ. Χαυτούρα, διαπράττοντας βαρύ ποινικό αδίκημα. Η δυσφήμηση και συκοφάντηση, ότι στην ουσία χρηματίζεται ο κ. Χαυτούρας, είναι ποινικό αδίκημα και θα το δει η Δικαιοσύνη. Είναι καιρός ο υποδιοικητής κ. Ντόκος να αναλάβει τις ευθύνες του και να λειτουργήσει το Διοικητικό Συμβούλιο, διότι αυτή τη στιγμή ζούμε ένα θέατρο σκιών, καθώς τη μια φορά ασθενούσε και την άλλη δεν παρουσιάζεται. Θέλω να καταγγείλω, επίσης, την ενορχηστρωμένη και από ΜΜΕ επίθεση κατά του ΕΣΥ, καθώς καναλάρχης τοπικού σταθμού πρόσφατα σε δήλωσή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, αφού εξήρε τις δυνατότητες του κ. Ζαχαρόπουλου, είπε ότι ο μόνος τρόπος για να λειτουργήσει το Νοσοκομείο είναι να δοθεί σε ιδιωτικά χέρια. Για μένα προσωπικά, ο κ. Ζαχαρόπουλος αποτελεί μοχλό αυτών που θέλουν να διαλύσουν το ΕΣΥ. Καιρός να πέσουν οι τίτλοι τέλους. Ο κ. Ζαχαρόπουλος έχει τελειώσει».

Ο Σύλλογος Εργαζομένων

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου, με αφορμή το περιστατικό, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε με παραλίγο τραγικό τρόπο ο αυταρχικός κατήφορος του πρώην διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ζαχαρόπουλου.

Συνεχίζοντας το κυνήγι μαγισσών, στο οποίο επιδίδεται μετά μανίας τους τελευταίους μήνες, προσπάθησε με ανήθικο τρόπο να πλήξει το επιστημονικό κύρος και την αξιοπρέπεια του νευροχειρουργού του Νοσοκομείου και πρόεδρου της ΕΙΝΚΥΜ κ. Νίκου Χαυτούρα.

Πιθανότατα για να τον εκδικηθεί για τη στάση του και τους αγώνες του για την ανάδειξη των προβλημάτων του Νοσοκομείου, αλλά και για τη σθεναρή του αντίδραση στις απαράδεκτες συμπεριφορές του πρώην διοικητή, επινόησε μια νοσηρή και πρωτοφανή για τα χρονικά του Νοσοκομείου πλεκτάνη, προκειμένου να εμπλέξει σε δήθεν παραβατική συμπεριφορά.

Με το γνωστό του ταλέντο, που διαθέτει στην κατασκευή ενόχων, προσπάθησε την επίσκεψη συγγενών ασθενή του κ. Χαυτούρα, που ενημερωνόταν για την πορεία της υγείας του, να την παρουσιάσει ως παράνομη εξέταση εκτός των εξωτερικών ιατρείων.

Όταν είδε η προσπάθειά του να πέφτει στο κενό, από αντίδραση των συγγενών και του γιατρού, έχασε τον έλεγχο και παρουσίασε το γνωστό προσωπείο του αυταρχισμού και του τραμπουκισμού.

Επιτέθηκε φραστικά στο συνάδελφο και τους συγγενείς, ενώ όρμησε και στον κ. Χαυτούρα για να τον χτυπήσει σπρώχνοντάς τον.

Αυτή η άθλια συμπεριφορά οδήγησε το συνάδελφο στα Επείγοντα με υπέρταση και ταχυκαρδία, με κίνδυνο για την υγεία του.

Θεωρούμε ότι αυτό πρέπει να αποτελέσει το τελευταίο θλιβερό επεισόδιο του κ. Ζαχαρόπουλου σε βάρος εργαζομένων.

Ζητούμε από το υπουργείο να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία της απομάκρυνσής του, προκειμένου να επανέλθει η ηρεμία στο Νοσοκομείο και να μπορέσουμε όλοι μαζί, διοίκηση και εργαζόμενοι, να αναστρέψουμε την καταστροφική πορεία στην οποία μας οδήγησε ο πρώην διοικητής κ. Ζαχαρόπουλος».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το